icon

Nohy do X a hypotónia u 2-ročného

13. feb 2025

Ahojte. Mám dieťatko s ľahkým hypotonusom, cca 3 mesiace dozadu sme si všimli, že sa mu nohy vykrivili do X. Pediatrička tvrdí, že je to v tomto veku normálne. Nerada by som niečo zanedbala. Hypotonus máme diagnostikovaný vyše roka, rehabilitácie nám nikto nikdy nedal, neurológ tvrdil, že netreba, len malého podporovať v pohybe. Aké skúsenosti máte vy?

minesasubu
13. feb 2025

syn ma nohy do x , ma 2,5r chodime na fyzio kde nám dala cviky pri poslednom navšteve som to spomenula kedže sa nam to doma nezdalo
takže ja odporúčam sa tam ist aspoň ukazať ak ste doteraz neboli
aj ked je pravda že do 6r sa upravuje tuk a nožky avšak cvičenie nikomu neubliži
a keď mate diagnostikovany hypotonus tak snad chodite k fyzio

autor
13. feb 2025

@minesasubu K fyzio nechodíme, boli sme 3x do roka a už sa tvárila, že nám netreba. Vy tam chodíte kvôli hypotonusu?

minesasubu
13. feb 2025

@autorka
syn ho ma len mierny teda aspoň myslim lebo chodime od 3 mesiacov kedze od narodenia je potrebne s nim cvičit podla aktualneho vyvojoveho obdobia a meni sa mu aj stupeň hypo teraz ma velmi mierny lebo ja s nim doma vela cvicim , chodime na plavanie a kružky

autor
13. feb 2025

@minesasubu Ak ste z BA, kam chodíte k fyzioterapeutke? Tiež chodíme na plávanie.

minesasubu
13. feb 2025

hey Ba, chodime do Feesio a velka spokojnosť

autor
13. feb 2025

@minesasubu a platíte si to, či dr. (ktorá?) vám dala papier? Moja má problémy nás hocikam poslať.

minesasubu
13. feb 2025

platim 40€ za jedno sedenie
ale mala som aj vymeni listok od pediatričky a to som bola v Reocentre a tam bolo zadarmo na 2 rehabkach
ale ptm som si zaplatila v reocentre u Dashky Petkovej to je skvelá odbornička tiež a povedala mi čo a ako so synom
chcela som viac pohladov od roznych fyzio -+421 948 802 062 tu je telefon skus jej zavolať
taku pediatričku by som teda nechcela preto som išla k sukromnej platim 160€ ročne a skvely pristup a posiela nás kam si požiadam nemá problem , objednanie na presny čas, emailová a telefonická komunikácia

ak nechce posielať treba sa ozvat jej je jedno čo bude s dieťatom keď sa za nim zavrú dvere

autor
14. feb 2025

@minesasubu Vdaka za kontakt. A kam ku pediatricke chodite?