Nosia vaše detské lekárky počas vyšetrenia rúško?
Podľa mňa prirodzená vec, zvlášť u malých detí, aby lekár prvého kontaktu nebol pre ne zdrojom nákazy. Je na to nejaký predpis ktorý mu to aj prikazuje?
Nie. Prečo by mal byť zdrojom nákazy? Ak je chorý, tak nemá ordinovať...
Nenosi. Ani nevyzadujem. Ked idem s nimi k lekarke tak len ked fakt musime. Ved deti chodia do obchodu,ihriska,hoc aka navsteva,tiez by ich mohli nakazit. Netreba prehanat
Naša doktorka nosí, malý má 6 mesiacov, chodíme v čase poradní. Neviem, či inokedy nosí tiež, alebo len pri malých detičkách
Je oveľa väčšie riziko nákazy v čakárni ako priamo u doktorky, ktorá je zdravá. A naša nenosí.
Skôr by mali nosiť chore deti a ich rodicia rusko. Oni sú zdrojom nákazy, aby nenakazili sestričku a lekárka v ambulancii
Nie, nič im to neprikazuje. Čo keby si radšej dala to rúško sebe a svojmu decku? Nemusíš potom písať takéto somariny.
Ano, da si ho ked ho priamo vysetruje.
Ja so synommame, keď príde chorý, aby sme ich nenakazili aj aby sme dačo navyše nechytili v čakárni. A ona, keď ide priamo vyšetriť, že je blízko syna, dá si tiež.
Nikdy nenosili,z akeho titulu?Doktorky maju taku imunitu od tych deti ze by som sa najmenej bala.Mozu len na baze dobrovolnosti,nasa kozna ma rusko a este aj stit 😁
Nie
Pre tých ktorí sa pýtajú na dôvod 🙊: preto, lebo robia s chorými deťmi. My rúško nosievame, aby sme ich nenakazili.
Tak keď vy nosíte rúško, prečo potrebuješ riešiť doktorku? Ona je predpokladám zdravá, keď pracuje, vy ste ti chorí. 🤦♀️
Naša si dáva iba keď ide vyšetriť choré dieťa. Keď sedí za stolom alebo robí poradňu zdravému dieťaťu tak nemá.
Pred 5 rokmi by nikoho takato otazka ani len nenapadla... NIE ak lekar je zdravy, rusko nenosi... kedysi som to naozaj videla iba a len v nemocnici, alebo ak vysetrovali nieco infekcne, alebo napr. nasa lekarka ked mala herpes atd (to sa mi napr stalo aj pri gynekologovi kedysi, ze mal rusko a este sa ospravedlnil ze ho ma :DD )
@simca06022011 presne, pred kovidom ľudia ani netušili, čo rúško je (myslím to obrazne)
Naša si dáva aj skafander s kyslikovou bombou na chrbte ako astronaut.🙄
Nie nenosi lekarka detska...detom davam do cakarne...
Toto si každá ordinácia nastavuje sama. Nie sú na to predpisy.
Keď ideme do poradne, nenosime ani my, ani ona. V prípade choroby nosíme všetci, aj dieťa od 2 - 3 rokov.
naša doktorka nosi,ked je chripkova epidemia,som si vsimla,aby sa nenakazila,ale bezne virózy nie
@simca06022011 to mi pripomína môj zážitok na pohotovosti par rokov dozadu. Bola som veľmi chorá a keďže som pracovala v nemocnici prišlo mi normálne ísť v rusku na vyšetrenie. Lekár na pohotovosti sa na mňa pozeral ako keby som mala ebolu minimálne a ešte aj do správy mi hrubým čiernym písmom napísal "pacientka prišla na vyšetrenie v rusku" 😅
Ja som zas taka, ze ked uznam za vhodne (vela deti v cakarni, vidim ze evidentne chore, kaslajuce a pod.) tak radsej dam rusko sebe a dietatu. A vybavene 🙂
Ale v ortopedickej cakarni minuly tzyden sestricka pekne krasne rusko mala. Som sa aj celkom zacudovala ze na co. Nevyzerala vobec choro, ani nekychala, nesoplila, neutierala v kuse nos, abslutne ani naznak zjavnej virozy.
Vacsim zdrojom nakazy su tie deti,co na chodbe cakaju,nie lekarka,ktora je uz voci nim imunna. Nasa v jednej miestnosti vysetruje chore deti,v druhej robi prevencie,ked bolo treba nosila respirator,uz nemusi - nenosi.

Nie nenosia… už len to že si išla ku tomu doktorovi, čakáš. V čakárni už vtedy si vystavená nákaze 🙂