icon

Nosná mandľa a Shaver metóda

adriana1609
22. jún 2015

Podstupili sme AT(vyber nosnej mandle) Shaver metodou v celkovej anesteze...A som zufala! Ako je mozne, ze dcerke dorastla opat do nadmernej formy len 4 mesiace od operacie? A to nas ubezpecovali, ze touto metodou je sanca dorastania takmer nulova. Teraz neviem ci si ORL lekar len tak tresol do vetra, alebo naozaj ju videl nadmerne dorastenu.....mate s tym skusenost niekto, ze ste podstupili zakrok a po tak kratkej dobe ste tam kde ste boli pred zakrokom?

seahorse27
•
23. jún 2015

Tak toto som este nepocula, ze by to dorasatalo po tejto metode...ani nestras, ze to moze znova dorast. Dcerke vyberali pre 1,5 rokom a zatial pohoda...Isla by som na kontrolu k lekarovi, ktory malu operoval a ak sa to potvrdi, tak nech ti vysvetli, ako je toto mozne...

anuska74
•
23. jún 2015

Môže dorásť je to výnimočné, asi tam má nejaké bujné tkanivo tak rástlo.

strociatka
•
23. jún 2015

@adriana1609 Vynimocne sa to stava, uz som o viacerych takto pocula, co im v kratkom case opat dorastla aj po tejto metode. Ak sa ti to nezda, da sa objednat na vysetrenie tzv. fibroskopia, kde bezpecne lekar vyluci/potvrdi zvacsenu nosnu mandlu. Tak aj ty mozes mat istotu, ze zakrok treba podstupit opat. Toto vysetrenie je bezbolestne, je to tenulinka sondicka s minikamerkou a svetielkom, dietatko to neboli, netreba ho ani uspavat, ani ziadne sedativa podavat, trva to kratulinko a vsetko krasne vidiet na monitore.

Drzim palce.

kamilka1986
•
23. jún 2015

Nám tiež vyberali a a po roku iná krčná dr tvrdila že ju tam má opäť,už sme boli aj na príjme v den operácie ale zvrtli nás domov že ju nemôžu operovať a chvala pánu bohu že jej vyletel soplík.Mne to nedalo a volala som potom do ambulancie kde jej ju odstranovali Shaverom a tak som ju tam dala znova pozrieť pretože tvrdili že to neexistuje aby dorástla.A naozaj po mandli ani stopy,takže netuším čo jej chceli znova vyberať...