icon

Novorodenec s jednou obličkou

deana100
23. nov 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať ktorá mamička ma tento problém s babetkom aký je postup čo nás čaká po narodení poprípade aké má toto dieťa vyhodí a aké mlieko daavte svojim deťom. Ďakujem

lenkakravcova
23. nov 2021

@deana100 Myslím, že ti bude ako pri obličkových ochoreniach. Mlieko sa preferuje materské. Minimálne do pol roka. Potom do 4-5r dojčenské (ak sa pije), lebo m nižší obsah bielkovín.
Ak bude mať obličku v poriadku, tak nebude max extra obmedzenia. Jedine je lepšia strava kde je menej bielkovín, pre takéto dieťa. A piť veľa vody.

Výhody neviem aké myslíš. Invalidný?

lindusss2016
23. nov 2021

@deana100 no obehate si nejake vysetrenia na kramaroch a budu vas sledovat. Vyhody ziadne. UM netusim, ja mam kojeneho...

macka195
25. nov 2021

@deana100 Ja som sa narodila bez pravej obličky.To, že ju nemám mi zistili náhodne až keď som mala 26 rokov. Prežila som detstvo, bez obmedzení. Vaše dieťatko bude sledované nefrológom, či jedna oblička funguje ako má, bude plniť funkciu za obidve obličky. Prajem všetko dobré.

deana100
autor
26. nov 2021

@macka195 Ďakujem vám veľmi pekne za všetko nestretla som sa ešte s tým a vy máte aj nejaké výhody lebo či normálne fungujete🙂🙂🙂

macka195
26. nov 2021

@deana100 Nemám žiadne výhody, normálne fungujem, chodím do práce.Ľavá oblička pracuje za obidve, takže to nijako nepociťujem, že mi pravá chýba, chodím 1x ročne na kontrolu k nefrológovi, Chápem, že sa bojíte, aj pre mňa to bol prvotný šok, ale netreba sa obávať, dá žiť plnohodnotný život aj s jednou obličkou. Vám už teraz keď je ešte v brušku s určitosťou povedali, že dieťatko jednu obličku nemá ?

siska25
26. nov 2021

@deana100 mojej mame zistili, ze od narodenia nema jednu oblicku asi v 40 rokoch. Normalne zila s jednou, odkedy to vie, chodi raz za pol roka na kontrolu, inak nic ine.

deana100
autor
26. nov 2021

@macka195 Dobrý boli sme v Hlohovci na 3 D sono a tam mi to povedali že má len jednu ladvinku šok pre mňa že dieťatko bude mať len jednu ma šokovalo na toľko že som plakala celú cestu domou do NR. Ale potom som to povedala svojmu gynekológovi že teda mám ísť naspet do Hlohovca bola som objednaná 24.11. Ale nakoľko môj doktor ma NR SONO 3 D tak som išla k nemu a ten mi to zese potvrdil že vidí tam tu jednu tak teraz mám prísť 30 týždni a ešte raz to skontroluje a keď nie napíše mi správu do nemocnice lebo rodiť mám až 23 februára tak som zvedavá čo nás čaká a vy ako ľudia s týmto problémom nemáte vyhodí. Ja som taka smutná s toho lebo ja sa o dieťa boji mám 13r syna a teraz čakám druhého syna po 14r....tak neviem čo nás čaká a odkiaľ ste vy ďakujem že ste mi odpísali ja som Dánka.....

nikola545
26. nov 2021

@deana100 mozem sa spytat ako sa volá váš doktor

deana100
autor
26. nov 2021

@siska25 Tak som rada lebo ja som už 2 rodička už budem mať druhého syna čakám po 14r.... A strašne som sa bála ako bude existovať....

deana100
autor
26. nov 2021

@nikola545 gynekológ MUDr Ivan Riško

nikola545
26. nov 2021

@deana100 môj je hneď oproti dr. Kunsky 😊.
S tou obličkou si nerobte starosti aj s jednou sa dá žiť len budete viac sledovaný. Ja som dokonca tu svoju jednu stratila počas života a v pohode žijem stále nijak ma to neobmedzuje..

macka195
26. nov 2021

@deana100 Ja som z Lučenca 🙂 viem, že tie prístroje sú v dnešnej dobe už veľmi vymakané, ale ešte vždy je šanca, že ich bude mať drobček obidve, dieťatko v brušku je v rôznych polohách a nie vždy sa dá všetko vidieť, to budete vedieť na 100% až keď sa narodí . Držím palce, aby mal obidve obličky, myslite pozitívne, tešte sa na ten maličký zázrak, nestresujte sa a užívajte si tehotenstvo naplno, nebojte sa všetko bude dobré 🙂

deana100
autor
26. nov 2021

@macka195 Ďakujem 😍

deana100
autor
26. nov 2021

@nikola545 aká náhoda

eslyhangurbadzova
21. máj 2025

Dobrý mám tiež taký problém som 20tt tehotenstva čakám chlapčeka primár mi zistil ze bábätko má jednú obličku nefunkčnú mám strach pan Doktor má chce poslať na urológii v Košiciach Keť sté mali stakim problém a aké sú riziká Keť sa male narodi ďakujem každej za vaše odpovedie