Novorodenecká žltačka

dani_elaa123
8. nov 2022

Ahojte chcela by som vedieť vaše skúsenosti a za ako dlho to prešlo. Rodila som v stredu 2.11 (termín som mala 6.11) a v piatok 4.11 mi už zobrali malého vraj má vysie hodnoty žltačky plus nejaký zápal co mi nevedeli ani objasniť z čoho (vraj môže byť aj z toho ze som mala pozit enterococcusa ešte v tehotenstve ešte k tomu ja mam krvnú skupinu A- a malý má 0+)a že bol dehydratovany v tedy som nemala ešte nemala toľko mlieka co teraz. Samozrejme ze som cely víkend preplakala že nemám malého pri sebe a ze neviem vlastne ani co sa deje... V nedeľu hneď po prepustení z pôrodnice som sa išla išla ubytovať do rovnakej budovy kde je malý ako kojacia matka, malý dostával antibiotika a liečili ho fototerapiou. V pondelok mi povedali ze sa to lepší a ze uvidíme aké bude mať výsledky keď doberie antibiotika (dneska mal mat posledné) a ze keď to bude v poriadku ze nás v stredu pustia domov no dnes po vizite mi bolo povedané že mu znova vyskočili hodnoty žltačky tak že ho znova dali do fotobunky. Chodím ho kojiť každé tri hodiny ale strašne som na nervy z tohto všetkého, najradšej by som s nim už bola doma a mala ho nonstop pri sebe. Mali aj vaše bábätká takúto skakajucu žltačku? Ako dlho ste boli v nemocnici?

janka_266
8. nov 2022

@dani_elaa123 my sme boli v nemocnici týždeň, kvôli žltačke, ale teda prepustili má domov až s malým. Tiež mu trvala dlho, lebo mame každý inú krvnú skupinu.

anavixy
8. nov 2022

Stava sa to, pri Rh inkompatibilite pomerne bezne, urcite je lepsie byt takto opakovane pod foto, ako sa potom vracat z domu do nemocnice.. verim, ze je to stresujuce, no to, ze sa hladina bilirubinu opakovane zvysuje nie je ani chyba liecby ani tvoja, dolezite je aby si mala dostatok mliecka, aby babatko papalo a bilirubin sa pekne vylucoval stolicou. Niekedy deti idu pod lampu aj trikrat (s odstupom 1-2dni)… Co sa tyka zapalu, tak ano, pri novorodencoch je tazko povedat, z coho maju zvysene zapalove markery, ak si mala pozitivny vyter, tak najpravdepodobnejsie to bude z toho. Zvysene CRP je u novorodencov caste, zalezi od pracoviska a stavu dietata, kedy uz dostane ATB a kedy sa to necha na organizme, ale pri kombinacii zltacky a zapalu je atb terapia urcite potrebna. Drzim palce, nech druha fototerapia zaberie dostatocne a ste rychlo doma 🍀

tatiana_84
8. nov 2022

@dani_elaa123 obidvaja chalani mi boli so zltackou, tiez tyzden, dolezite je, aby sa napapal, vtedy sa to rychlejsie vyplavuje-ale to asi kontrolujete. Takze mamina nech sa zbytocne vela nestresuje, bude to v pohode, radsej teraz o den dlhsie ako sa potom vratit na doliecenie zltacky.

e3v3a3
8. nov 2022

@dani_elaa123 s prvým synom som bola 11 dní, s druhým týždeň. Obidvaja mali to iste

dani_elaa123
autor
9. nov 2022

Ďakujem veľmi krásne za každú jednu odpoveď 🥰 trosku ste ma ukludnili, hlavne nech je už malý v poriadku aby sme mohli ísť konečne domov 😞❤️