Nurofen - dávkovanie pre 5-ročnú
Prosím vás mamičky keď máte sirup proti teplote nurofen..ale nemať tu striekačku.. potrebujem dať 5 ročnej dávku a neviem koľko resp..keď potrebujem jej dať 5 ml je to čo? Kávová alebo polievková lyžica?
Tak to rýchlo..
Super
@ukulela vy ste teda dámy niektoré riadne mysliteľky. A potom takéto radia pri dávkovani “liekov”. Váha vody a váha hustého sirupu v rovnakej lyžičke nebude vážiť rovnako
NUROFEN SA DAVA POLOVICA HMOTNOSTI a trikrat denne. Na 100000000000%!!!!!!!!!!!!!!
Priklad: moj syn ma 10kg, takze mu davam 5ml a trikrat denne.
@luliu ale viem odmerat vahu a urcit objem vody v lyzici. A teda poznam velkost lyzice....
@bejkovnicka myslitelka tiez. Objem lyzice je rovnaky, ci je v nej voda, ci sirup, vzdy ma rovnaky objem. A kedze poznam hustotu vody a vahu, viem urcit objem. A potom tou lyzicou mozem merat jahodovy sirup aj olej aj benzin.. vzdy ho bude 9 ml.

@zuzkaa1991 o tom nič neviem... Keď si prečítaš príspevky, vidíš, že nie som jediná, kto sa riadi týmto davkovaním. Túto info som dostala od viacerých pediatrov a tak sa ňou riadim.
@bejkovnicka ale tu sa nebavíme o váhe ale o objeme.... Myslitelka.
Zaspinkala išla som ju pozrieť a mala úplne spotenu hlavku..je to normálne?ale spi v kľude .
Ja by som si rada pozrela tie vaše lyžice, do ktorých sa vám vôjde 15ml sirupu 😳 keď som dávala synovi 2,5 až 3ml, išlo to na čajovú lyžičku. Ak to bolo 5ml a viac, tak už na polievkovú. Myslím že 8ml je taka celkom plná polievková lyžica.
@jankalukasova mne tak poradili na pohotovosti
Kazda lyzica (cajova aj polievkova) je ina a teda to nie je presne merat lieky lyzickou. Ja mam rada hlboke a velke lyzicky a do mojej cajovej sa zmesti 5 ml. Do polievkovej mi vojde tak 2.5 calovych. Preto je lepsie radit mensiu lyzicku, kedze nevieme ake velke lyzicky ma autorka.
@zuzkaa1991 každý lekár poradí niečo iné. Väčšina odporúča dávkovanie, ktoré som uviedla. Vidíš to aj na komentároch v diskusii. Niektorá mamička dokonca uviedla ešte vyššie. Na 12kg dieťa 7ml, čo je vlastne 12/2+1 a nie -1 ako uvádzaš.
@zuzkaa1991 a inak... Keď sme boli so synom na pohotovosti, lebo mal teploty nad 40°C a nešli zraziť, tak mu ako 15kg dieťaťu (normálne 7,5ml) šupli 200 miligramov ibuprofénu, čo je ekvivalent 10ml nurofenu.
@jankalukasova ja odkedy dávkujem nurofen hmotnosť/2, tak odvtedy nemusím po 4 hodinách dávať panadol, lebo teplota ozaj nestupa tak rýchlo. 🙏
@gabika128 no veď jasné... To je normálne dávkovanie. Ja len nechápem prečo si zo všetkých komentárov v diskusii @zuzkaa1991 vybrala mňa na to, aby mi ma presvedčila, že je to, citujem:"nesprávne dávkovanie" lebo jej poradili inak 🤦
@gionella ja som to včera večer normálne merala a naša čajová lyžička má 5ml a polievková 10ml. Obe sú celkom veľké. Tiež keď mám 5ml sirupu, tak si to dám na polievkovú lebo z čajovej sa mi to už rozlieva. Tak isto keď som dávala 8ml tak na tej polievkovej to bol len tak tak. 😅

@ukulela ale voda nie je sirup, takže ten pomer neplatí