icon

Nurofen sirup a dávkovanie?

alexandra909
8. jún 2018

Prosim ako je to s tym davkovanim nurofenu?maly ma vysoku horucku, ma 19m 12kg mozem dat viac ako 2,5ml???

lavender21
•
8. jún 2018

@alexandra909 riadila by som sa tabuľkou podľa hmotnosti. 12kg môže na deň 12ml sirupu. Ak budeš kombinovať s paracetamolom tak ti vyjdú max 3 dávky. Dala by som 4ml sirupu. Ak by si to dala aj na 4 dávky tak 3ml. 2,5ml myslím bude málo...

kika831
•
8. jún 2018

@alexandra909 riad sa podla davkovania na krabicke, cize 2,5 ml. Po 4 hod ak teplota bude stale vysoka tak mozes dat paralen sirup opat podla navodu. Ak sa teplota bude drzat do 38 tak nepodavaj nic. Ja mam lepsiu skusenost s cipkami. Rychlejsie zaberaju pri vysokych teplotach. Davaj pozor aby mal maly lahke oblecenie a teple ponozky. Ak by mal zimnicu z teploty tak ho daj pod perinku. Drzim palce. Ozaj a ak by medzi podavanim nurofenu a paralenu mal vysokansku teplotu tak zabal.

ukulela
•
8. jún 2018

ja som kombinovala - nurofen sirup a paralen cipky, odstrup aspon 3 hod. cipky mu vzdy lepsie stiahli teplotu, ale nurofen asi lepsie stiahol pripadnu bolest, lebo maly sa po nom vzdy ukludnil. davala som 2,5 ml max.

awina
•
8. jún 2018

Moj 10 mesacne syn mal 38,5 teplotu a podla uvedenej tabulky na krabicke zom dala 2,5 ml.vobec nepomohlo a ked som to spomenula doktorke tak povedala ze je to malo,ze aspon 4 ml treba dat.

tata1401
•
8. jún 2018

...tak mna akurát tento týždeň dr. nato upozornil ked som dala malej 2,5ml že je to pre ňu málo-má 11kg, kázal mi 4ml