icon

Ako správne dávkovať Nurofen sirup pre batoľa?

28. apr 2024

Baby prosím. Hejty nechajte tak . Nespím druhu noc dcéra 17 mesiacov cca 13 kíl . Koľko nurofenu sirupu dať idú jej zuby som mimo z toho dávkovanie 13 deleno 2 takže 6,5 ml jedna dávka , jednorazová ? Striekačka je na 5 ml prosím nekarhajte ma dobre
Som to vyrátala ? Ale myslím že 6,5 ml na jedenkrát nie dokopy za 24 hodín prosím nehnevajte sa nespala som už skoro 40 hodín už nevidím nechápem

pehavcek
28. apr 2024

Ahoj.Pozerala som tabulky davkovania tak mi to vyslo 2,5 alebo 3 ml davka.A podat to najviac 3 az 4 x za 24 hodin.

pehavcek
28. apr 2024

Neboj.Dobre bude.Je to len obdobie.Tiez sme to mali vesele ked isli zuby.

pehavcek
28. apr 2024

Vtedy mi jedna pani doktorka odkazala, ze ona nie je za to aby sme deti nechali pri zubkoch trpiet.A ked uvidim, ze ide zub a je uz nervozny, placlivy tak hned podat nurofen.

judit47
28. apr 2024

Daj jej 6.5 do odmerky nie do striekacky alebo si to natahaj na lyzicku… potom po 8hod mozes zopakovat…

mima172
28. apr 2024

Nikto ta nevysmeje 🙂 Áno, píšeš to správne. Nurofen mal dlho na krabičke nesprávne dávkovanie.
Ak máš ten 2%, určite máš, keďže tvoje dieťa má 17m, tak jedna dávka je polovica hmotnosti dieťaťa.
Pri 4% (na krabičke sa píše, že je od 6r ale netreba sa držať veku ale kíl) sa dava štvrtina váhy dieťaťa.

mima172
28. apr 2024
luliu
28. apr 2024

@pehavcek to je nízka dávka, veľmi by jej nepomohla, dáva sa polovica váhy

Autorka dobre si to vypočítala, dávaj jej presne tak, neboj, dobre bude

haidi
29. apr 2024

Treba vždy pozerať tabuľku a hmotnosť dieťaťa a podľa toho koľko chces tých dávok za ten deň dať ak si si to rozratala na dve dávky ok☺️
Držím palce zuby sú kruté poznám pri prvej dcérke,ja som sa minulý týždne pasovala s mojou mladšou s vysokými dlhotrvajúcim teplotami dáka viróza 😢 tiež som nespala riadne asi týždeň to trvalo už som ani nevedela ,že čo naťahujem do tej odmerky😏🙈

taktotedanie
29. apr 2024

Daj cipok a mas vybavene
Nestresujes sa ml