O koľko dní ste si predĺžili pobyt v nemocnici s novorodeneckou žltačkou?
Dcerke dnes zistili novorodenecku zltacku. (Zajtra sme mali ist domov za sestrickou :/). Este jej teraz na obed budu merat hodnoty, lebo nie je moc zlta , ake su vysoke. Zaujima ma ale, ako dlho sa vam s tymto predlzil pobyt v porodnici.
Mam ju teraz v izbe pri dennom svetle pri balkone. Sestricka vravela ,ze to zatial staci a uvidime ci bude potrebovat fototerapiu v inkubatore...
O 6 dni
@sandrita_v prvá mala slabú, stačilo slniečko v izbe. Druhá mala silnejšiu, cez noc bola pod lampou, cez deň som ju dávala na slniečko a pustili nás o deň neskôr.
@sandrita_v o jeden den
My sme boli s prvou kvoli žltačke týždeň a druhou až 10 dni.
10 dní sme boli
@sandrita_v 3 dni
ja som rodila pondelok a piatok sme išli domov
zltačku mal okolo 200 tak nás pustili domov , slabo sal mlieko tak preto ale ku koncu pobytu v nemocnici sa to zlepšilo a aj hodnoty zltačky išli dole
@sandrita_v o deň, ožltol nám ako citronik ráno, keď nás mali prepustiť. Ale po zavedení UM pekne papal, takže hodnoty išli behom dňa pekne dole, na druhý deň už sme išli.
my sme boli v pôrodnici 10 dní a z toho bol dosť dlho pod svetlom... a to ani neožltol ako citrónik...
Záleží, aké má hodnoty.
Ja som bola s mojím týždeň a potom nás pustila primárka s tým, že mám prísť na kontrolu o 2 dni, moja mama so mnou bola dokonca 2 týždne.
Ale sú také, čo majú nízke hodnoty a kľudne ich pustia normálne, len musia prísť na kontrolu o 1-2 dní, nech zistia, či sa to zlepšilo.

Ak bude mat fototerapiu tak tam bude (vzhladom k tomu ze asi nema extra vysoke hodnoty) 12h (plus pauzy na papanie, zvycajne to vychadza na 14h celkovo), zajtra kontrolne odbery a po nich domov. Tak to ide u nas. Niekedy tie hodnoty nie su uplne na FT a tak sa to kontroluje opakovane a na 4. den predsa dieta ide pod FT…
Kedze vy ste mali ist az zajtra, nic nie je stratene a vas pobyt sa mozno nepredlzi vobec, alebo o jeden den.