icon

Obavy z choroby 2,5-ročnej dcérky

monuliak9
16. feb 2023

Ahojte. Možno zakladam diskusiu pre vlastné ukludnenie, tak sa vopred ospravedlňujem. Som s malinkou (2,5roka) v nemocnici so zápalom stredného uška, odvčera. Dali sme si izbu osamote, s vlastným wc, čiže na chodbu nechodíme vôbec. Je tu veľmi veľa detičiek s rotavirusmi a podobnými mňamkami, z ktorých mám hrôzu. Prosím vás , je šanca že sa domov dostaneme bez nejakej choroby ?! 🙏 Viem že odpoveď na túto otázku je maximálne hypoteticka, no ajtak by som chcela nejako upokojiť prosím . Ďakujem

lienka9
16. feb 2023

@monuliak9 ja som lezala so synom na plucnom infekcnom,chodili sme aj po chodbe do spolocnej jedalne a pod a nastastie sme nic nedoniesli.drzim pelce,nech je malej cim skor dobre.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
simona92101
16. feb 2023

@monuliak9 ja som so 6 mesacnou lezala na detskom oddeleni, boli sme tam same na celom oddeleni.domov sme si napriek tomu priniesli 6tu chorobu 🤷‍♀️ cize jedine ze ju sestricka nakazila.

dzulli1980
16. feb 2023

Úprimne, šanca, že sa domov dostanete bez nejakého "votrelca", je dosť malá ... tie detské oddelenia to je semenište bacilov, vírusov ... aj my, s jedným sme prišli, s ďalším odtiaľ odišli.
@monuliak9

kitycat
16. feb 2023

@monuliak9 ked uz niekam ides musis davat pozor co chytas a potom hlavne ty si nesiahat rukami na tvar, do oci, na usta... Aj blbe poskrabanie v nose a moze byt... No a na izbe si umyt a vydezinfikovat ruky a pozot na klucky, bud otvaaratvdvere laktom alebo tiez vydezinfikovat.

monuliak9
autor
16. feb 2023

@kitycat
@kitycat ja som germofob čiže ja aj mimo špitálu otváram dvere servitkou. Umývam ruky non-stop, mala nevyliezla z postele ani čiže ona je okej snáď. Ďakujem krásne 🥹🥹

juliet86
16. feb 2023

@monuliak9 mozes byt 100percentne dosledna a zvysok je o stasti. urobioa si maximum ostatne je na vesmire. drzim vam palce

larazivago
16. feb 2023

@monuliak9 keď ste sami, s vlastným WC, pravdepodobnosť je malá. Dôležité je umývať si ruky, hlavne pred jedlom. Bude dobre.

ingush616
16. feb 2023

@monuliak9 rotavirus sa nešíri vo vzduchu.

mogaa
17. feb 2023

hlavne si uvedom že takýto stav keď ju bolí len uško a ty ju držíš len v postielke je pre ňu horší ako keby sa v izbe hrala....priniesť to tam môže sestrička, lekár, upratovačka....vírus sa šíri vzduchom , nie len dotykom🙂aj tanier jej držíš v rukaviciach? robiť môžeš čokolvek, ak sa má nakaziť, tak sa nakazí.....s takýmto tvojim prístupom budeš uplne psycho keď nastúpi do škôlky a mesiac čo mesiac ti bude chorá doma....