icon

Obdobie chorôb u deti

16. okt 2021

Je obdobie chorôb? Najmä u detí? Moje sú choré už tri týždne, z jedného sa vyliečia o tri dni niečo iné, dnes mi na fb vyskočil článok, že v tomto čase je chorých veľmi veľa detí, dokonca oproti ostatným rokom rekordne. Ako ste na tom vy?

Strana
z2
poopsie
16. okt 2021

Sú choré a čudujeme sa, keď si zničili imunitu ruškami?

pribinak
16. okt 2021

Veľa deti bolo mimo kolektív, izolovane, rodičia izolovaní, ľudia mali malo kontaktov, to všetko ovplyvnilo budovanie imunity
Ale jeseň je celkovo obdobie, kedy je nárast chorôb

kri_stin
16. okt 2021

Aj u nás deti choré a aj dospelý, malej trvala choroba tiež cez 3.týždne.

juliasb
16. okt 2021

@poopsie lebo tie deti sa tých rusok nanosili....

lubka261
Autor odpoveď zmazal
ivkazba
16. okt 2021

Mám 43 rokov, odkedy si pamätám, tak jeseň je obdobie chorôb výrazne viac ako jar či leto. Takže celkom nechápem, prečo by tento rok mal byť v tomto iný ako celé desaťročia dozadu.

cecilia29
16. okt 2021

@poopsie naše sú malé a rúška nenosia. A samozrejme sú choré tiež .

dory11
16. okt 2021

Áno je to zvýšené aj preto že boli minuli rok malo v kontakt viem vám v prípade záujmu poradiť ohľadom imunity

vierka0508
16. okt 2021

Aj syn chory od polky augusta uz 3x. Rusko nikdy nenosil a dokonca ani skolka nebola dlhodobo zatvorena. Od minuleho septembra len 2x po tyzdni, takže v kolektive bol stale. V lete tak isto stale von s detmi, tak nechapem. Dufajme ze ked trochu primrzne tak aj choroby odídu.

poopsie
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
16. okt 2021

@poopsie boze moj. Vsade riesis covid a ruska. Vyser sa na to. Je jesen,vykyvy pocasia. Vzdy v tomto obdobi je vysoka chorobnost. Nic nove pod slnkom. U nas praveze nosenie rusok zredukovalo choroby. Inokedy som byvala 4-5× do roka chora. Minuly rok ani raz. Muz detto a dieta miesto 10x , bola chora iba raz. Ruska maju zmysel praveze proti sireniu virusov.

marca12
16. okt 2021

@poopsie chore byvali aj predtym. To nema nic spolocne s ruskami. Deti si v kolektive vymienaju virusy,nie je to nic vynimocne. A praveze vdaka ruskam klesla chorobnost. Ja som posledne dva roky nebola vobec chora. Predtym min raz do roka som mala nadchu

mattkapd
16. okt 2021

Tiež sme na tom rovnako 2 týždne chorý 1 týždeň v škôlke a opäť 2 týždne doma..

poopsie
16. okt 2021

@stanulienkat vyskakujes a prečítala si ten článok?

poopsie
16. okt 2021

Budem to sem pridávať https://inews.co.uk/news/health/worst-lurgy-eve...
Dookola kľudne..

vanda323
16. okt 2021

@ivkazba Presne ja mám 27 rokov ale tiež si myslím že Jeseň je stále obdobie chorôb, nič nové

kittykat22
16. okt 2021

Mne to pride rovnake ako po ostatne roky. Rozdiel je v tom, ze predtym malo dieta sopel, kasel tak sup do skolky/skoly. Teraz musia deti zostat doma. Ja si prave myslim, ze to je dobre. Chore deti by mali byt doma. Minuly rok sa vdaka ruskam nebola 1x za neviem aku dlhu dobu chripkova epidemia.

maminkadeticiek
16. okt 2021

@poopsie Boze hlavne netrep.Moja skolopovinna stale zdrava.Maly syn ktory nikdy ruska nenosil nonstop sople.

autor
16. okt 2021

U nás to ostatné roky takéto nebolo, tento sme od Septembra nonstop chorý na striedačku raz dospelí, raz deti 🤯 už nech to skončí…
@lubka261 súhlasím, aj v našej škôlke vždy sopľavé, choré deti.. potom aby to ostatné nechytili a nedoniesli domov 🤷🏽‍♀️

fiafia
16. okt 2021

No ja som zažila prvý rok v škôlke bol masaker viac doma ako tam. No teraz od septembra neviem malú dostať z choroby bezmála tri týždne. So soplom doma už vyzerala ok a zrazu hrozitansky kašeľ.

poopsie
16. okt 2021

@maminkadeticiek prosím ťa, aj ty si prečítaj článok 😉 je to tam vysvetlené... Podlož svoje tvrdenia ty

poopsie
16. okt 2021

@maminkadeticiek a moja zlatá som v škd... Mam dokonalý prehľad o tom, ako sú choré deti 8-9 rokov

jaroe
16. okt 2021

Sme na tom podobne, deti mali sopel tri týždne. Des a hruza. Nosenie rusok a izolácia si vyberá svoju daň.

jaroe
16. okt 2021

@jaroe ešte dodám pre upresnenie - áno, aj my sme boli za uplynulý rok a pol nezvyčajné zdraví, pointa je v tom, že imunitný systém potrebuje byť konfrontovaný s patogenmi, aby nezlenivel a nezabudol na ne. Teraz po uvolneni, otvorení škôl, uvidíme, aká bude chrípkové sezóna. Naša pedina mi potvrdila, že vzhľadom na ročné obdobie je teraz toho oveľa viac. Aj v médiách som zachytila podobne vyjadrenia pediatrov...

zuzki1
16. okt 2021

My sme boli cela rodina cca do konca augusta zdraví a odvtedy je u nás doma furt niekto bud so soplami, prechladnuty, nádcha, kašeľ alebo hrdlo , a takto si to tocime 😔

maminkadeticiek
16. okt 2021

@poopsie Prepac ja sa s ludmi ako ty na takrto temy nebavim.Nemam najmensi zaujem nejako ta presviedcat.

poopsie
16. okt 2021

@maminkadeticiek tak na čo ma vôbec označuješ? A ešte mi píšeš - '' Boze hlavne netrep. ''... Jediná čo tu trepe si ty

elizabet173
17. okt 2021

@poopsie sorry, ale tvoje reakcie sú už choré, veď si nechaj svoj názor, ale nevnucuj ho iným. Inak skúsila si sa aj niekedy zamyslieť, či iba memoruješ to, čo si prečítaš? Keď má mama dvojčatá, rúško mali obaja, jeden je chorý už tretí krát od augusta, druhý vôbec. A ešte že nemajú všetci chirurgovia sa sestry, ktoré pracujú na ARE zničenú imunitu. Normálne ma bavíš 😎

elizabet173
17. okt 2021

@jaroe s tou izoláciou súhlasím, ale akú daň si vyberá nosenie rúšok, keď sú najviac choré deti do 4 rokov? Kde nosili minulý rok rúška?

andreatytler
17. okt 2021

Mne v jasliach zase povedali ze odkedy zacali opatrenia proti Covidu (viac dezinfikuju povrchy, meraju detom teplotu pred vstupom, zameriavaju sa skor na individualne aktivity) tak zaznamenali menej chorobnosti.

Strana
z2