icon

Obojstranný zápal pľúc

misela61
7. feb 2018

Dobrý deň, chcela by som som poprosiť o radu, skúsenosti...Dcéra 4 mesiace má už mesiac soplíky, odsávame, dávame libenar baby a stále nič, a k tomu pokašliava. Najpr sme mali pamycon, bronchopret na kašel, potom atb megamox duo, prospan, a dávala som fenistil podľa potreby. Stále nič nepomáha, trošku sa to zlepšilo ale stále zahlienená, soplíky jej nevytekajú, skôr sú vnútri. Výtery všetko v poriadku, crp do 8. Teraz nás poslala lekárka na rontgen a tam zistili obojstranný zápal plúc, ale lekárka na detskom (nie naša obvodná) sa s tým nestotožnila, a poslali nás domov, s tým že počkáme na výsledky a podľa toho sa uvidí, či sa nasiadia ďalšie atb alebo čo. Malá vyzerá v pohode, smeje sa, pekne spinká aj cez deň aj noci, papká, kašel nie je dusivý, kašle len ráno, občas cez deň, ale skôr také vykašliavanie mi to príde, teploty žiadne. Bola som dost vydesená z toho obojstranného zápalu, a že nás poslali domov, tak sa chcem spýtať či ste niektorá na tom neboli podobne. ďakujem

Strana
z2
veronicka1901
6. mar 2018

@misela61 a nie je teraz prvy rook v skolke?

misela61
autor
6. mar 2018

@veronicka1901 tiež nam brali krv a v poriadku, crp vždy dobré, teplotu nemá, nádcha už prechádza, už len vatovou tyčinkou vyčistím nosík, ešte pokašľiava ale tiež sa mi zdá že sa to zlepšuje, a zase tieto pliagy... som zvedavá čo bude zajtra

veronicka1901
6. mar 2018

@misela61 tak snad uz bude v poriadku. Tieto choroby su nekonecne

zuzike123
6. mar 2018

@misela61 tak moraxelu liecia atb podla stavu, niekedy netreba, inokedy ano. Zlateho stafylokoka uz mate asi navzdy ako moj najstarsi a vzdy, ked sa prebudi a robi sarapatu (u nas raz za 2 r), tak preliecia atb alebo biseptolom. Je to boj na dlhe trate ☹

Strana
z2