Obrátený zhryz u detí - možnosť liečby
Prosím vás pekne , koho deti to mali . Už som zúfalá. Syn 7 ročný obrátený zhryz. Boli sme u čeľustneho, vraj mu pomôže iba hyrax s tvarovou maskou 😢😢 ja si to neviem predstaviť ako toto on bude nosiť . Nieje nič iné ? Žiadna iná možnosť ? On ma ešte takmer všetky zuby mliečne 😭
Akože vyzerá to zle, ale nie je to bolestivé. Už som to videla
bohužiaľ nič iné neexistuje, keď má úzku sánku. kamoškin malý mal hyrax s maskou, ale najprv iba hyrax, potom strojček a hyrax iba na noc… ale nemal to nijak dlho, pol roka, 9 mesiacov? mal asi 8-9 keď to mal…
Treba spraviť čo je nevyhnutné. Radšej teraz pár mesiacov, ako by mal mať celý život problém a komplex
Treba spraviť čo je nevyhnutné. Radšej teraz pár mesiacov, ako by mal mať celý život problém a komplex
@martinka13 v dospelosti sa to dá operovať
Mojmu synovi som zacala riesit teraz strojcek. Bude mat aj hyrax, kvoli uzkej hornej sanke. Vysvetlila som mu,ze radsej to budeme teraz riesit ako by mal mat v dospelosti skarede zuby. Ja mam zuzenu hornu sanku tiez, nikdy som to neriesila, ale ked sa vsimam, tak nevyzera to pekne.. moj brat takisto, hornu sanku ma este uzsiu ako ja a vyzera to skaredo. Tak to radsej pri synovi budem riesit.
Co vyzera skaredo? Vies ze ludia su aj aj a ziju a nic im nie je a nemam pocit ze su skaredi.
Autorka, radšej čím skôr, kým chlapec ešte spolupracuje. My sme riešili až v puberte, u syna podľa jeho stomatológa čakali na trvalé zuby. A celustna, že to už mohlo byť dávno a potrvá to teraz omnoho dlhšie. Dva roky to bolo. Navyše puberťák, trucoval. Dá sa aj operačne v dospelosti, no načo lámať sánku a následná PN, obmedzenia, bolesti, keď sa to dá korigovať v detstve?
Mojmu synovi som zacala riesit teraz strojcek. Bude mat aj hyrax, kvoli uzkej hornej sanke. Vysvetlila som mu,ze radsej to budeme teraz riesit ako by mal mat v dospelosti skarede zuby. Ja mam zuzenu hornu sanku tiez, nikdy som to neriesila, ale ked sa vsimam, tak nevyzera to pekne.. moj brat takisto, hornu sanku ma este uzsiu ako ja a vyzera to skaredo. Tak to radsej pri synovi budem riesit.
@ivanakal vies že ta čeľusť sa sa aj v dospelosti rozšíriť
@anonym_autor môžete skúsiť ešte inú kliniku. Rôzne kliniky majú iné možnosti,tak treba skúsiť aj názor iného odborníka
Ries to teraz. Mne az v dospelosti operovali sanku a celust. Cca pred 22 rokmi. Doteraz mam nejake neprijemnisti okolo toho :(
@anonym_autor moja má 12 rokov a riešili sme to pred 1, 5 r..nam odporučil ‘neviditelny’ strojček a dá sa jej rodí 5-6m doporiadku..lebo že ak použije normálna, tak bude musieť nosiť tu masku aj na noc a bude to zložité u nej..žiaľ, nastala finančná horšia situácia a neriešili sme to, teraz jej ešte vyrástli 2 trvale zuby a má to ešte horšie, takze volame opäť o termín..
dobry den prajem, prave to riesime s dcerkou, ma 9 rokov. Najskor jej dali ten na podnebie na rozsirenie sanky a teraz po 30 dnoch , ze tu masku kvoli zhryzu. tiez mam z toho obavu, neviem ako moze s tym chuda vobec spat. Prosim nasli ste nejake diskusie so skusenostami inych mamiciek a deti? Ake dosledky moze mat odmietnutie? dakujem krasne za odpoved.
Pokial sa to da riesit teraz chodte do toho. Moj to ma zas naopak spodnu sanku ovela mensiu ako celust. A sice je to na nervy lebo ma mezzi zubami aj sroby ma ktore mu natahuju gumicky aby sa zuby hybali a teda je to aj bolestive ale sam si chvali ze “konecne moze aj normalne hryzt” a zuby sa mu stretavaju. U deti sa tieto veci riesia lahsie ako v dospelosti, lebo sice by mu to v dospelosti zoperovali ale hojenie je o dost horsie ako mat 2 roky strojcek a potom klud.
dobry den prajem, prave to riesime s dcerkou, ma 9 rokov. Najskor jej dali ten na podnebie na rozsirenie sanky a teraz po 30 dnoch , ze tu masku kvoli zhryzu. tiez mam z toho obavu, neviem ako moze s tym chuda vobec spat. Prosim nasli ste nejake diskusie so skusenostami inych mamiciek a deti? Ake dosledky moze mat odmietnutie? dakujem krasne za odpoved.
@lusipe prosim ta, a na tom podnebi ked to mala, nebolelo ju to? Dalo sa jej normalne jest? Mojho syna to caka o mesiac.
@lusipe prosim ta, a na tom podnebi ked to mala, nebolelo ju to? Dalo sa jej normalne jest? Mojho syna to caka o mesiac.
@ivanakal každý ju strašil že to bude bolieť a ona úplne od prvej chvíle to zvláda super. Ani raz nepovedala, že boli. Jedine čo bolo, že prvé dni suslala ale zvykla si a už hovorí pekne.

tú tvárovú masku bude musieť nosiť aj do školy?