icon

Obriezka. Ako sa s tým chlapci v dospelosti vyrovnajú?

misamko
27. máj 2011

Ahojte, mojmu synčekovi robili pred dvomi týždňami obriezku zo zdravotných dôvodov. Okrem prirastenej predkožky mal aj veľmi skrátenú uzdičku, takže iná možnosť nebola. Mne osobne to nevadí, neodsudzujem to, len sa bojím, aby s tým synček nemal v budúcnosti problémy. Myslím psychické. Má to krásne spravené, zahojené, bez jaziev. Len sa bojím, aby nemal nejaké predsudky, komplexy a nehanbil sa v budúcnosti nadviazať vzťah s dievčaťom, poprípade sprchovať sa v spoločnosti a pod. Mamičky, máte s tým niektorá skúsenosti? Ako to berú Vaši synovia? Sú s tým vyrovnaní a berú to v pohode? Viem, že dnes to už tento zákrok asi nie je nič výnimočné, ale predsa je to na dosť chúlostivom mieste a v puberte si deti vśímajú všetky "odlišnosti" ....ďakujem za odpovede.

Strana
z6
tonka28
17. júl 2016

@gin124 syn bude mať 9r.....zatial to vyzerá dobre po tej masti ....uvidíme,o týž.máme kontrolu

gin124
18. júl 2016

Tak to je něco jiného, není vhodné ty masti aplikovat velmi malým dětem, jak to někteří doktoři dělají. Může se to zpátky zúžit. Terapii s mastí někdy nutno několikrát opakovat. Někdy stačí i roztahování v teplé vodě.

Problém zvaný fimóza

Následující článek je převzat z díla Mario Lichtenheldta, německého spisovatele pro děti a mládež, s jehož laskavým souhlasem zde publikujeme český překlad (s úpravami pro české prostředí).

Text © Lichtenheldt, M.: Un-heil: Vorhaut, Phimose & Beschneidung Zeitgemäße Antworten für Jungen, Eltern und Multiplikatoren. Tredition Verlag, Hamburg 2012

Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova...

tonka28
28. júl 2016

@gin124 tak a sme po návšteve lekára... 🙂 podotýkam po NAVSTEVE nie hospitalizácii 😀 😀 operácia ZRUSENA !! Po 3 týž. používania TRIAMCINOLU syn sám dokázal stiahnuť 😎 a masť som doporučila už 3 mamičkám (paradoxne aj sestričke na urologii - neverila ked sme tam prišli a že má podobný problém jej syn o 1-2 r mladší od môjho) takže Vám chcem v mene syna podakovať!!! 🙂

lukas_ba
8. aug 2016

@karmelka77 Nechutna osveta? Ako decko (tak tesne pred pubertou) som mal tiez problem so zuzenou predkozkou. Teraz som vdacny mojej mame, ze mala trpezlivost s pomalym riesenim. Moj bratranec v rovnakom veku, ako ja, to stastie nemal a doteraz to nevie svojej matke zabudnut... a ani sa mu nedivim - mat hnusneho, zjazveneho, necitliveho so zrohovatelym zaludom... 😖

gin124
9. aug 2016

@lukas_ba

Já si myslím, že paní Karmelka reagovala tak ostře, protože to pro ni bylo vnitřně bolestivé. Ona nevěděla, že je to mnohdy s tou mastí i párkrát opakovat a teď se dověděla, že ta obřízka jejího syna byla pravděpodobně zbytečná a proto asi tak zkratově reagovala. Já to též nevěděl, dověděl jsem se to teprve před půl rokem od MUDr Jiřího Staňka, který má atestaci na dětskou urologii.

luky_5
12. mar 2017

Mě šel úplně přetahovat až 10-ti letech. Dodnes si pamatuji jednu příhodu ze sprchy na ŠvP. .....JSEM MOC RÁD, ŽE NEŽIJU V DNEŠNÍ DOBĚ, PROTOŽE BY MĚ KDYKOLIV MEZI 0-10 LETY ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ OBŘEZALI !!!

Strana
z6