Očr na 11 ročné dieťa
Maminky poradíte mi? Ako je to s očr, keďže má už nad 10rokov...
Svagrina chcela ist minule so.synom,ale keďže už ma 15,tak dr. povedal ze len do 15 rokov
inak aj mňa minule doktorka zaskočila. Boli sme nie u našej, bo mala dovolenku a hovorím, že chcem OČR a doktorka na to, že dcéra už má 10 rokov, síce je chorá ale nemá teplotu, tak nemám nárok na OČR. Ked som o chvílu išla zaniesť kartotéku k našej sestričke a opýtala sa jej na to, tak pozerala ako puk, že však samozrejme že môžem ostať na OČR. 😕
@gabika53
@fazulka219
@stankadu
Pre istotu, tu je celkom zrozumiteľne vysvetlené na oficiálnej stránke sociálnej poisťovne
http://www.socpoist.sk/osetrovne/1294s
@evittam no vidis,a človek keď nevie,len.drží hubu.ako.keby to išlo s ich platu
@fazulka219 Tak to uz nie je moj problém. OCR=osetrenie clena rodiny. Hotovo. Kto drží hubu jeho problem
Je to dieťa, jasné, že si naň môžeš zobrať očr, veď aj na dospelého ho môžeš mať 🙂
@maminka_darinka77 Tak si zober OCR na tu mladsiu,ked na starsie nechce dat a vyriesene🤷♀️
@maminka_darinka77 na jednej strane si myslím, že 13 ročné dieťa je schopné zostať same doma, zohriať si jedlo a pod. Ak by nebolo schopné, vysoké nezrazitelne horúčky a pod., lekár môže normálne vystaviť OCR, ak ten stav je očividný.
@maminka_darinka77 áno kľudne by si moja 12 ročná dcéra zapila sama ATB v čase kedy by som jej povedala. Nemala by s tým najmenší problém, keby bolo treba

@gabika53 úplne normálne, na OČR môžeš byť aj s dospelým, vzťahuje sa to na manžela / manželku, rodičov, svokrovcov.
Do 10 rokov je to pre zdravé dieťa, ktoré musí zostať doma napríklad kvôli karanténe v škole.