icon

Od kedy môžu deti melón?

monicm
18. jún 2010

prosím vás,od kedy môžu deti melon?nikde som to nenašla 😕 😕

hanka274
11. júl 2010

... kam sa niektore maminy ponahlaju... fakt... 😕 😕 chuda babo 😕 🙄 🙄 😅 😅

murinka
11. júl 2010

@traktor bohuzial moja sa to nikdy nenauci pretoze svokra kazdy den kupuje malej sladkosti ☹ 😠 milion krat som jej vravela ze nech jej neukazuje,nech mi da keks alebo cokoladku ja to odlozim a malej dam ked to ja uznam za vhodne.ale zbytocne.ved dieta predsa nemusi mat kazdy den sladkosti 🙄 a potom je normalne ze odmieta ovocie ☹

hanka274
11. júl 2010

murinka, svokre by som riadne vycistila zaludok, to si predsa nenechaj... tak male dieta a sladkosti...

traktor
11. júl 2010

@murinka aha ..tak to urcite... 😖 ...dieta da jasne prednost sladkemu...tu nepomoze len razne zakrocit..ty zodpovedas za svoje dietatko..a ovocie a zeleninka su urcite lepsie ako cokoladka...aj ked netvrdim, ze obcas dietatku aj tu netreba ponuknut...ale este sa ich v zivote napapa dost...tak hor sa na ovocie...kedy zacat ak nie teraz, ked je ho tooooolko na vyber... 😉

murinka
11. júl 2010

@hanka274 to nepomoze ☹ ja vyjdem na chvilu z izby a uz ma pusu spinavu od cokolady 😠 a na moj argument ze dcera tooooooooony sladkeho nepotrebuje mi povie ze len citam ,,glupstva z internetu,, alebo ze ,,furt pocuvam doktorov,, 😠 😔 aj ked je to moje dieta tak mam slovo jak zajac na polovnickom zdruzeni 😅 😝 😖

hanka274
11. júl 2010

to je krava!!! teda nech sa na mna nikto nehneva... ja by som jej aj za teba vycistila zaludok, si neprajem aby mi krmila rocne dieta cokoladou...zuby, cokolada je alergen, dnesne deti maju obezitu, cukrovku a je ich viac nez dost 😒 ...ja by som ju zahnala do kuta tym, ze ci ma pokoj na dusi ked da malemu radsej cokoladu ako keby mu doniesla ovocie plne vitaminov alebo dala do ruky mrkvicku nech si kuska, pod dohladom samozrejme!! toto skus, vies, zformulovat jej to musis tak, aby sa ona citila trapne a aby mala vycitky svedomia...proste, ze babka, vy date radsej vnucikovi zasr...nu cokoladu ako ovocie?? a tak proste...skus, musis nieco vymyslet a zahnat ju do uzkych 😉

maryanna
11. júl 2010

@fruchtbar myslím že už ti ostatné baby odpísali že prečo nie...je to nezodpovedné aj z hľadiska zadusenia a aj keď je záchranár, tebe ako matke určite nebude jedno keď budeš svoje dieťa vidieť dusiť sa, nevyhneš sa slzám a zadúšaniu že už to nikdy nespravíš....ver mi viem o čom hovorím.....
orhganizmus tráviaci trakt dieťaťa je pripravený na iné jedlo zhruba po 4tom mesiaci aj keď naj je začínať až po 5tom 6tom aj u detí na UM.......mne osobne príde že červený melón tak snáď budiš ale žltý melón? ktorý je omnoho ťažsí ako červený a aj dospelému padne zaťažšie keď zje viacej....ja by som žltý nedala ani teraz, červený mal raz v podstate je to voda, pestuje sa aj u nás takže niet dôvod nie....kiwi, pomaranče neuvidí minimálne do roka, jahody aj neskôr.......
ale veĎ ako chceš rob si experimenty na svojom dieťati len aby sa raz niečo nestalo čo ťa prefacká tak že si to zapametáš do konca života.....keď budeš nedajbože s malým v nemocnici pre spomínané tráviace problémy a podobne......ale verím že sa nič nestane a malému želám len zdravie... 😉

fruchtbar
12. júl 2010

baby,ja neviem,ste frustrovane??? Neviem preco ma tu kamenujete,ako keby som dietatu pchala spendliky pod nechty..... a to len melon ochutnal!

nehnevajte sa,ale sa tu niektore prejavili mi pripada ako malomestianstvo.....

jankapiknova
12. júl 2010

@fruchtbar - možno ta kamenuju lebo je to nezvičajne,ja osobne som tiež ešte nepočula davat melon takemu malinkemu,v podstate som nepočula o ničom čo by okrem mlieka davali takym malym deturencam. Ale je to na tebe.... 😉

fruchtbar
12. júl 2010

konecne som sa poucila neprispievat nikde inde,lebo to nema zmysel,cenu ani logiku!

jankapiknova
12. júl 2010

@fruchtbar - to je tu vo vela temach že ked niečo robi niekto inak...tak ho spucuju, ja som to už tiež zažila pri jednej určitej veci,radšej ju nespominam lebo sa to zopakuje 😀

fruchtbar
12. júl 2010

@jankapiknova tak mame aspon rovnaku skusenost a rovnake ponaucenie 😀

jankapiknova
12. júl 2010

hej hej,mna spucovali ale ešte asi pred rokom ked maly mal ale okolo 5 mesiacov. 😀

traktor
12. júl 2010

@fruchtbar nic proti tebe, ani tvojim sposobom..ja som len napisala, co sa mohlo stat 😉 ..konaj ako myslis, my sme tiez nesli podla tabuliek, davala som podla seba, len ma prekvapil trosku ten vek...a mne je v podstate jedno, ci, kedy a kolko budes davat , 🙂 ..moja reakcia bola skor preto, aby si niektore maminy nemysleli, ze jej , mozme zacat aj my davat tak skoro, lebo co tvojmu sadlo, inym nemusi...mne sesterka tiez zacala skoro davat a rovno na vianoce skoncila z malym na pohotovosti, mal katar, vysoke horucky...a este dlho sa s toho dostaval, ani nehovorim, ako dlho sa babrali zo zaparenou rituskou...ale ako som pisala, co plati pre jedno, pre druhe nemusi...tak ti prajem, nech vas v zivote vsetky choroby obchadzaju a nech ti fesak robi len radost 😉 ...a neber v zlom kritiku...ved sme tu nato , aby sme diskutovali a nie aby kazdy zo vsetkym suhlasil 😉

gabika7706
12. júl 2010

@fruchtbar - "malomeštiak - človek s plytkým životným cieľom, s obmedzeným rozhľadom", tak sorry, ale toto ja urcite nie som. Kludne si davaj svojmu malemu babetku do ruky cokolvek, je to Tvoje dieta, Tvoje dieta sa moze dusit, Tvoje dieta sa moze vyhadzat atd.
Toto je verejne forum a je, myslim, prirodzene, ze clovek zareaguje, ked ho nieco zdvihne zo stolicky 😉

@jankapiknova netusim, za co Ta kto spucoval, nechodim sem dlho, ale sama za seba mozem povedat, ze ak citam, co vsetko davaju mamicky detom papat, niekedy jednoducho nechapem. Ale poviem si, ze asi nemaju v rodine alergie, pripadne ine choroby a teda nevidia, co vsetko moze sposobit cloveku jedlo.

jankapiknova
13. júl 2010

@gabika7706 - mna spucovali už davno ale netykalo sa to jedla,v podstate to bola taka blbost 😀
ale ja viem dobre čo može sposobit jedlo,ja tiež nedam malemu barsčo papat aj ked nie som tabulkova...
čo sa tyka toho melonu tak stym tiež nesuhlasim....to som už spominala o stranku skor... 😉

fruchtbar
9. júl 2013

@gabika7706, @traktor, @maryanna, @hanka274, @brisilda

Baby nehnevajte, ale neda mi to, musim sa vam ozvat, vy ktore ste mi dali najviac pocitit, aka zla matka som !
Tak si to predstavte moj syn prezil, uz ma tri roky a je zdravy ako repa, nema ani jednu jedinu alergiu a si predstavte zje vsetku zeleninu a dokonca aj surovu....popapa vsetko !!!! Aj cibulu a cesnak miluje.... a nezadusil sa ani raz! 🙂))
Dokonca aj jeho sestra prezila experimenty sialenej matky a ako uz spominane,je ZDRAVAAAAA !!!!!

Tak este napiste vy co a ako .... podla tabuliek,!

🙂

zuzi0911
9. júl 2013

Melon obsahuje v podstate iba vodu az 90% vody...dalej..zelezo,vapnik,magnezium vitamin A B C niekolko hlavnych antioxidantov...kludne sa moze davat malym detom a navyse po melone sa dobre cika a adpon sa precistuju oblicky...

zandaa
9. júl 2013

moj drobec jedava melon od 9 mesiacov a je v pohode

aredhel
9. júl 2013

aj ja som uz dcere davala melon a velmi jej chutil

lusia222
9. júl 2013

ja davam malej melon od 8 mesiaca lebo je sezona a velmi jej chuti tak preco trochu nie 🙂 ale zase pozor aby bol dobre umyty lebo synovec mal minuly rok vdaka melonu riadne hnacky a bol hospitalizovany v nemocnici s dehydrataciou vdaka tomu ze si neumyl pred jedenim melona ruky. 😒

brisilda
9. júl 2013

@fruchtbar po 3 r . si to vytiahla ??? 🙂

vianocnystromcek
9. júl 2013

ja som dala tiez uz ani nie ked mal rok, asi v 8-9 mozno...
len na citrusy som davala pozor ale melon neni alergen 😉

mariankamk
9. júl 2013

@fruchtbar ja som rada, ze si to vytiahla aj po 3 rokoch 🙂

gabika7706
9. júl 2013

@zuzi0911
@zandaa
@lusia222
@vianocnystromcek
@mariankamk
snad len pripomeniem, ze babetko, o ktorom je rec, malo vtedy 3 mesiace ... 🙂 vid foto na 1. strane

mariankamk
9. júl 2013

@gabika7706 ja viem, mam precitane 😉

zuzi0911
9. júl 2013

@gabika7706 to som videla...jedine co z toho si zobralo bolo troska stavy nakolko by asi tymi diasnamy moc toho neodhryzlo...nic sa mu stavy nestane...a koli takej troske sa tu niektore totalne vzrusujete,nepoviem keby dostalo hribonovu omacku ale troska melonu...

rebeka7501
9. júl 2013

Ja osobne si myslím denne medzi 08.00 h do 19.00 h. Niektoré maminky sú fakt zvláštne (bez urážky), na jednej strane sa pýtajú od kedy môže jesť toto alebo toto a na druhej strane do nich cpú detské výživy, ktoré sú plné chémie (hlavne, že sú tam písmenká od kedy sa to môže jesť, a samozrejme iba hipp !). Čo je zdravé ak to má záruku 1 rok ? Melón je ľahký osviežujúci, zabraňuje dehydratácii. Alebo je lepšie kuracie mäsko plné hormónov a ATB ? Kamarátka v 3 mesiachoch tlačila parenú buchtu a fazuľovú polievku ? A čo sa jej stalo ? nič, má cez 50 rokov, je zdravá a spokojná. Našťastie vtedy neexistovali diskusné fóra a mamičky sa riadili prírodou a vlastným inštinktom.

erikasadek
9. júl 2013

@fruchtbar ahoj no vies na slovensku a hlavne na tomto fore pokial nejdes s prudom tak si za zlocinca 😖 😖 😀

aby si v tom nebola sala ja som robila to iste u mojich deti hlavne u druheho ten zboznuje ako tvoje dieta doteraz zeleninu a ovocie!!! on rasej zje paradajky ako hranolky tie odsunie

malu teraz kojim ale ked jee vecer ovocie tak vzdy jej dam ku ustam olize, vycuca melon, mango, broskyne aspon takto
takze neboj nie si v tom sama 😉 😉

inak keby ste niektore vedeli co vase matky vam davali v skorom dojcenskom veku tak by ste zizali 😀 😀 😀 😀

ako moja pecenove halusky a kuracia polievka v 3 mesiaci 😠 😠 😠 prezila som a som tu 😉 😉 ako tisice deti 😉 😉

predychajte to zienky kazda mame iny pohlad na vec 😉 😉

fruchtbar
9. júl 2013

@erikasadek moja rec, dakujem za komentar
tiet si myslim, ze my matky by sme mali najskor otvorit oci, usi a nase srdcia detom a az potom vsetky knizky a casopisy s nezmyselnymi tabulkami ! Priemysel nas krmi hovadinami,no poniektrori tomu veria a poniektori sa nechaju viest vlastnymi instinktami....
Ja nehovorim,kazde dieta je ine a kazde dieta potrebuje iny pristup a kazde dieta ma ine potreby...nie kazde dieta moze uz v troch mesiacoch nieco papkat, to musi posudit kazda matka sama, ale nemalo by sa odsudzovat, ak sa nieco inak robi....