Od kedy môžu deti melón?
prosím vás,od kedy môžu deti melon?nikde som to nenašla 😕 😕
@rebeka7501 presne si to vystihla ! 🙂
Cerstvu zeleninu a ovocie, boze len to nie a nad poharikmi s umelou vyzivou sa ani nepozastavia,pretoze je to tam NAPISANE !
Moje deti pohariky nejedli a ani ich nechceli, kazdy den som im varila a od piateho mesiaca jedli s nami pri stole!
A dodnes zjedia vsetko , co navarim, zelenina sa im nebridi a zjedia radsej rajciny,ci papriku ci kus niecoho ineho cerstveho ako cipsy, cokoladu ci hranolky ako spominala @erikasadek ! 🙂
Ale to niektorym nevysvetlis! Pockajte ako nas teraz ukamenuju! 😀
@gabika7706 no to je veeeelmi skoro. hadam z toho dieta nebude mat do buducna problemy...
na jednej strane je tu kopec detí kojených ročných dvojročných,čo do úst nevezmú nič iné len prsník a matky sú v pohode,nemajú s tým problém a na druhej strane zas matky,ktoré pomaly novorodencovi pchajú do úst pomaly špekačku a sú tiež v pohode.to fakt neexistuje nejaká zlatá stredná cesta?
@fruchtbar už sa teším!!!!!! nad otázkami niektorých mamičiek ostáva rozum stáť. Reklamný priemysel je obrovský mág, a samozrejme "tabuľky" pre deti.
@fruchtbar je to sice dlha doba..mnohe sa môze zmenit a tak..nemam potrebu sa ja osobne k tomu vracat, napisala som to vtedy tak, ako som to citila..ale neda mi..kde konkretne som napisala ja, ze si zla matka?toto by som si nikdy nedovolila..zopakujem sa.. je to diskusia, môze prist aj iny nazor..nemusime sa predsa tlapkat po pleciach.. 😉..presli 3 roky..dost dlha doba..
vsimla som si tejto temy a neda mi to. najprv by som chcela povedat ze tabulky si precitam, konstatujem to z lekarom a riadim sa hlavne vlastnou hlavou. Ked mal maly 4 a pol mesiaca boli sme na gastre skontrolovat zaludok, creva atd. Vtedy dr. povedala ze mozem zacat s prikrmovanim, kedze to bola detska gastro tak jej verim viacej ako detskej dr. a tak sme asi tyzden nato zacali. Najprv mrkva atd. No to tu nejdem rozoberat. K
@fruchtbar je to kazdeho vec kedy zacne, ja osobne by som pockala, ale kazdy ma svoju hlavu a potom tu netreba cloveka dusit. Su matky co robia ovela horsie veci..
Co sa ovocia tyka, neviem kto to tu presne pisal ze kiwi a neviem co az po roku. Takze mne dr. povedala ze vzdy sezonne ovocie, maly mal vcera 11 mesiacov, kiwi papa od 10, dalej od 6 papa mango, papaya, jablko, hruska, nektarinka, melon som davala cca v 9 mesiaci, dalej avokado, slivka, blueberry (neviem presny nazov po sk) A to mame zvysenu pravdepodobnost na celiakiu, vsetko mu ale davam prvy krat povarene, potom surove ksuky 2-3 a doteraz nikdy nic
@gabika7706 jaj sorry necitala som 🙂 no nedavala by som asi v kuse ale tak trosku by som mozno aj skusila keby boli taaake hrozne horucavy. moj maly v 3 m pil feniklovy caj no. niekde zasa davaju cukrovu vodu babatkam (viem ze je to na to dobry dovod ale uz som zabudla aky 😀 ) ja som davala iba caj 🙂.
myslím si, že od ukončeného šiesteho mesiaca 🙂
Ahojte, no som sa musela riadne zamyslieť, keď som si prečítala názov témy a mám dve odpovede. Podľa mňa, deti môžu jesť melón už odjakživa. Teda asi od dôb, kedy sa začal pestovať.... A druhá možnosť odpovede: Melón môžu podľa mňa deti jesť tak od júna. Skôr ho asi nezoženiete.
Ešte čakám na tému, od kedy môže moje dieťa piť vodu z vodovodu (asi od 15 rokov) a od kedy môže dieťa dýchať taký vzduch ako dospelí (od 1,5 roka cca) 🙄
@vladkapd ..
tak na toto sa nedá neodpovedať - nazvem to 100 bodov a tuš..Máš recht!!
- neviem, knedľa v 5 mesiacoch?, tiež si pamätám, že som deti už v roku napchala kadečím..mám tretie bábätko s väčším vekovým odstupom... a priznám sa som obozretnejšia..
tiež sa zamýšľam, že či môže oblizovať 4,5 mesačné dieťa melón..je to síce prírodný cukor... ale treba skúsiť. Moja malá sa pred týždňom - po takom skúšaní(oblizovaní) broskyne zo záhrady z dediny(bio) - vyhádzala...
ja som dávala melón od pol roka,papáme už všetko ovocie hlavne doma zo záhradky,zatiaľ sa mi z ničoho nevyhádzal
myslím si, že najskôr od jedného roka 🙂
Dobry den chcela by som sa vas opytat od kolkatich mesiacoch moze dieta kiwi
Dobry den chcela by som sa vas opytat od kedy moze dieta kiwi
pekny vecer.hladala som temu odkedy mozu deticky melonovu stavu.....no ked som citala prispevky az mi zle prislo.....nechapem knizkove a tabulkove maminky.....nechapem poniektore reakcie....mam 21 r.syna 18 r.dceru a teraz mame dvojicky nikdy som sa neriadila tabulkami knizkami....to co ja uznam zavhodne to dam malinkym papat a keby som im v trebars pol roku dala gulas a knedlu je to snad moja vec....nechapem co sa poniektore rozhorcujete nad ovocim....male maju 8 mesiacov a jahody im neskutocne chutia zelenina snad vsetka co je....a moj nedelny vyvar je top....a jedli uz aj sote rezen a su zdravucke.....takze taaaaak 😉 😉 😉 😉
@katkapeto Ja sa vôbec neriadim tabuľkami a pod., v ničom. Idem podľa svojho zdravého rozumu. Len tvrdiť, že dieťa môže zjesť všetko a tak ako si ja zmyslím, je riadna blbosť. Dieťa nemá tak vyvinutý tráviaci trakt ako dospelý človek a to, že je zdravé, tak aj dlho byť môže. Veľa vecí sa prejavuje hooodne dlho potom ako si na nich ľudia, deti fičia. Čiže dávať 8 mesačným zeleninu a ovocie mi príde úplne v pohode, ale napr. rezeň by som nedala, rsp. vysmážané ako také. Jasné, že je jedna vec ako sa rodina stravuje, ale všetko sa dá upraviť. To sóte mi napr. príde ok, ak ho pripravím pre malé dieťa, nebudem to preháňať s koreninami, soľou a pod., všetko s mierou. My sme dávali postupne malej ochutnávať, ako je deco staršie, tak už pýta, čo jedia rodičia. My sme sa práve kvôli malej a vďaka malej začali stravovať ináč a mne to mega vyhovuje. Som sa nemohla k tomu dokopať, čiže áno, nikoho do toho nič, ale tvrdiť, že deco môže zjesť všetko, tak to je kapánek pritiahnuté za vlasy. Dieťa nie je malý dospelý!
@katkapeto no neviem z coho ti doslo zle,lebo ja som tu nikde nevidela ani utocenie ani poucovanie.ale dat ani nie 3m babu melon je fakt odvaha,myslim ze ta mamicka si nie je vedoma rizika,a ostatne ju nato upozornili SLUSNE!! To ze je jej dieta v pohode je fajn,lebo keby sa jej dieta raz vyhadzalo,zvracalo vkuse a hnackovalo a skoncili v nemocnici,tak potom by si rozmyslela co dietatu da. Ja sa tiez neriadim tabulkami,ak si niecim nie som ista poradim sa ale kedze moj syn ma alergie,ekzem a traviace problemy musim davat velky pozor!ale melon chceme skusit tak za mesiac ked budu uz sladke a to bude mat cca 9m
@petulda333 mila Petulda333, rizika som si vedoma bola, rizika vystavujeme deti denno denne ,ci uz vedome alebo nevedome, je to len na tebe ako sa dokazes dokazes popasovat s danou situaciou,! Co je to riziko? Poslala si uz niekedy tvoje dieta v horucavach von bez opalovacieho kremu a bez pokryvky hlavy? Dala si ho zaockovat proti vsetkym "nebezpecnym" chorobam ? Pouzivas mokre obrusky plne chemikalii? Pouzivas magi kocky do vary? Umyvas mu ruky pred kazdym jedlom alebo jednohubkou,ktoru si sa mo pichne do ust? .... ATD ! Zamysli sa nad odpovedami a az potom chrli ohen na inych!
Ty si poznas tvoje dieta sama najlepsie a ked usudis, ze este melon nemoze, tak nechaj tak . Isto je lepsi melon v troch mesiacoch, plny zivych vitaminov a vsetkeho,co ti da len priroda ako nejaka prevarena kasa v poharku zakupena v drogerii!
A si predstav, moj syn este stale zije a este stale nema ani jednu alergiu a este stale uprednostnuje cerstvu zeleninu pred uvarenou (zje samoska aj uvarenu) a je tak vitalny a akcny a mudry a poslusny....to je len pre tych ,ktore ho pred 6 rokmi takmer pochovali, len preto , ze Dostal melonik spapat !
@fruchtbar tak moment mila pani,ja som na nikoho nic nechrlila,len som vysie spomenutej mamicke napisala ze ta tu nik neurazil len slusne upozornili.a ze dat melon ci cokolvek ine tak malemu je riziko..ano dnes je vela veci co nas ohrozuje tak prave preto by sme vedome nemali este viac vystavovat deti rizikam.ja ta nesudim,je to tvoja vec,napisala som nazor slusne!takze klud
@fruchtbar a inak ja tiez uprednostnujem cerstvu zeleninu a ovocie,a prikrmy nekupujem,ked tak uvarim polievku doma.
@petulda333 kazdy si z prispevku vyberie len to , co mu pasuje 😉 , o Tom by sme mohli dlho diskutovat , preto je ten svet taky rozmanity, keby sme mali vsetcia rovnaky nazor , nebol by zivot taky pestry ! ....keby kazdy zdielal rovnake nazory ako ja, by doktori asi tolko nezarabali ! 😀
@fruchtbar sak ale aj oni musia z niecoho zit 😂😂 no na mojom drobcovi zarobili dost a to ma len 8m,a to tiez ani na 100% nerobime a nedodrzujeme vsetko
@matka1989 dakujem ja si z toho ani nic nerobim, len sa smejem nad oveckami ako pekne kracaju za stadom 😀 ! Moje deti sedeli od 5 mesiaca za stolom a papali vsetko s nami , to iste co my ! Dodnes nic neodmietaju a ako bolo spomenute, nemaju ziadne problemy s travenim ci alergiami ! Ale sak vsetky tie "mudre" knihy napisali doktori a keby ich nikto necital, ale vsetcia sa radili vlastnymi instiktami, tak by Bola polovica doktorov bez prace! 😀 😀 😀
@matka1989 to nie je o knihe,ano najde sa par tabulkovych mamiciek ale malo...myslim ze toto je o zdravom rozume,tym vsak netvrdim ze pani je blba. Poznam mamicku ktora svojmu dietatu zacala velmi skoro sdavat inu stravu a nedopadlo to dobre.
@fruchtbar smejem sa 😂 aj na komentari po styroch rokoch 😂 dobra si 🙌 tak tak...tabulky tabulky....zlate tabulky... Ach... Treba trosku dat poskusat babatku... To len tato doba je taka preexponovana, ze co je moderné to musi mat kazda a dodrziavat kazda... 😥😥 Mam uz druhe babo...prve skusalo tiez..tu je zije ma dva roky..pred rokom tlacila cele leto maliny,jahody...proste ked dieta nie je alergik alebo nema alergickú reakciu tak mu treba dat a dakovat za to ze VÔBEC nejake ovocie a zeleninu zjedia...ved furt by jedli len cokoladu keby od nich zaviselo...
@majkaturonova 😂😂😂😂 no fajne som sa aj ja zabavila!

ahoj, mne má malá 5mesiacov a už melón cuckala, veď je to len šťava je to osviežujúce. Tiež jej už dávam jesť knedlu, mäso, cestoviny a podobne skoro ako mi, len nie korenené a štiplavé. Ja som bola tak stravovaná aj môjho staršieho syna som prikrmovala od tretieho mesiaca, má 5 rokov je zdraví, nič mu nie je, všetko mi spapá, nevymýšľa. Nie som internetový maniak, ale počula som, že už aj alergólovia hovoria, že s príkrmom treba začať čo najskôr aby sa vylúčili alergie v skorom veku a nie keď už s tým býva problém