Od ktorého dňa ste kúpali dieťa v hypermangáne pri kiahňach?

lajcinko
3. máj 2017

Ahojte!
Dcérka dostala kiahne. Chcela som sa spýtať, od kedy ste kupali v hypermangáne? Niekde som čitala, že prvé dva dni sa treba úplne vyhýbať vode. Nikde som nenašla, či sa s týmito kúpeľmi dá začať aj skôr...
Ďakujem.

kika831
3. máj 2017

@lajcinko ja som maleho kupala v hypermangane hned od zaciatku, resp. Som ho len ospliechala tou vodou. Cize vo vode bol max 2 minutky. Ziadne dlhe macanie sa.

vladinka
3. máj 2017

@lajcinko ja som v hypermangane nekupala vobec 😲 iba som natierala pupaky s tantum verde..bolo to super, žiadne svrbenie, krasne mu to vysusilo...ale zacala som s pudrom,lebo to mi kazala dr., Ibaže ho to brutalne svrbelo a potom mi nahodou moja kamoška-poštárka odporucila tantum verde, fakt obrovský rozdiel👍

danusskaaa
3. máj 2017

Hneď. Nám ten krém nerobil vôbec dobre - vyrážky mokvali a nehojili sa. Po kúpeli boli pekne vyschnute, nesvrbeli a za pár dní zmizli.

miska030
3. máj 2017

Ani my sme sa nekupali v hypermangane,my sme potierali s betadine,8dni a bolo po kiahnach🙂o tyzden dostali dalsi dvaja😴

stepanka274
3. máj 2017

Ani ja som nekupala v hypermangane, ale nam dr.povedala ze treba natietat liehom. Moc sa mi to nepacilo ale vysusilo to dobre.

zeytin
3. máj 2017

Nam lekarka kazala od zaciatku, ale iba na chvilku, tak 2 min. Je to aj proti svrbeniu a potom ked uz boli chrasty, kazala kupat dlho, cca 15 min, aby sa chrasty rozmocili a same sa krasne vo vode odlupli. Vana bola plna chrasticiek, ale aspon si ich deti neodskrabli a nezostali im jazvy.

lajcinko
autor
4. máj 2017

Ďakujem za rady. Včera som ju opláchla v tom hypermangane. A noc sme zvládli celkom dobre. 🙏 Verím, že to zvládneme. Staršia to zvládla bez hypermanganu, lebo som nemala. U nej sa mi osvedčili Fenistil kvapky a vločkové kúpele, ale to sme až v neskoršom štádiu.

hviezda21
4. máj 2017

Vsetky 3 deti som hypermang.iba oplachovala. Prve dni som deti osprchovala vodou bez gelu a potom v sprche som ich zliala -hlavu harmancekom(deti nechceli fialovu vodu na hlavu)- cele telo hypermanganom.cele telo som osusila prikladam uteraka-nie trejim! cca 3-4dni vychadzali nove a zaroven sa prve zacali chrastit.do tyzdna boli chrasticky vsade,skrabali sa minimalne. Hyperm.oplach som robila 2-3x denne resp. podla toho kolko si deti vypytali. Cez den sme este pouzivali aj alpu-lieh-betadine+ pred spanim fenistil a dithiaden. Dost som sa kiahni bala,dnes su za nami a podla mna ovela "lepsia" choroba ako bezne dutiny alebo 5. Ci 6., aj rukanoha usta boli u nas horsie znasane a viac horuckovali.

meusicka
4. máj 2017

@lajcinko my sme mali nedavno kiahne a hypermangan som ani nemala. ja som malej natierala tekutym pudrom, kym boli cerstve a potom uz ani to, len som davala kvoli svrbeniu fenistil kvapky. a tiez som podavala kazde 2 hod. 500mg vit.C. kiahne nam presli rychlo, na 5 den uz nemala nove. a druhe dve od nej nechytili 😅 teda jedna mala na zadocku jeden pupenec, podozrivy a to bolo vsetko . odporucam davat to Ccko, lebo je to virusove ochorenie, takze posilnit imunitu.

lajcinko
autor
9. máj 2017

Takže sme to celkom dobre zvládli po 7 dňoch už sú len chrastičky. A aj tam, kde ich mala veľa pekne miznú... 2 noci boli zlé, keď sa to začínalo hojiť, ale hypermangán a Fenistil kvapky pomohli. Doplňujeme vitamíny ;) a verím, že za chvíľu už budeme úplne fit.
Teraz už sa aj dlhšie kúpeme v hypermangane , aby chrasty pekne zišli...