Od ktorého mesiaca môžem dať dieťaťu normálne mlieko?
Dobry vecer.
Poprosila by som o radu, ci mozem uz dat alebo kedy mozem dat dietatku normalne mliecko. Resp. mozem niekedy nahradit dojcenie napr. kravskym ci kozym mlieckom?jasneee prevarenym prip. zriedenym? 😉
Umele odmieta, dojcim väcsinou v noci. Maly ma 9mes., nie je alergicky na nic. Miluje zeleninu, ovocie, mäsko, cestovinu... Spapa zatial uuplne vsetko...aj spenat 😉Prosiiiim rady typu: na co? A preco mu ho chces dat? A pod. Take nechcem. Iba fakt kto ma naozaj o tom sajnu. Lebo jedni su pre a ini proti...som z toho jelen🦌 Dakujem krasne
@babu88 problem s kravskym mliekom je ten, ze ma relativne vela bielkovin, co bude zatazovat ladviny. Preto sa odporuca az od roka. Ak ti nechce umele, tak skus pohladat, ci sa neda kupit take zbavene bielkovin (nie uplne, ale s nizsim obsahom). Zijem mimo SK a tu sa take da kupit aj ked je o dost drahsie ako obycajne. Ja som presla na kravske po 1 roku. Tiez mi zacal odmietat UM a pil velmi malo. Vtedy mi lekarka povedala, ze nech skusim kravske, ze je lepsie ked pije kravske mlieko ako keby nepil UM.
Ak uz by si presla na kravske, tak potom by som odporucala jednoznacne plnotucne a bio.
@emi16 ze to pises ako jedinu univerzalnu pravdu, podla ktorej sa mlieko nesmie davat.
@babu88 ale to ked mu das vecer nieco syte, robit nebude... kasli na hurhaj, postupne si zvykne.. a kadejake spartakiady tiez nerob (skakanie na fitlopte atd... netancuj.. proste lahnut a spat... ja som max. malu zobrala a dala do postele ku mne a robila sa ze spim a tak sme zaspavali. Ak nie, tak postupne ho len oducaj. My sme boli takto nastaveny od narodenia, cize mne sa inak mudruje :D zase si kvoli cucnutiu nerobte doma nervy, ak je to velmi zle, ale ked zacnes tak sa nedaj odradit :D
@lacibo To si potom ta jedna z tych stastnejsich kt. dieta spi celu noc. Vyskusala som uz hrozne vela ver mi. Od oblecenia, deka,paplon,spaci vak, vypnut radiator, prikurit, vyzliect,obliect, otocit postielku,prestahovat postielku, spievam mu v noci, skaceme na fit lopte o tretej rano....no vsetko co sa da. Spi v postielke,aj s nami...a aj tak sa zobudi. Este na jedno spolieham, moja mamina vravela,ze som bola presne takato ista...a ked som mala rok, akoby utal a spala som celu noc. Tak sa mozno zazrak stane 😉
@babu88
pozri si info o A2 mlieku od jerseyskych kraviciek na blogu Terapia jedlom od Silvie Horeckej.
@simca06022011 Aleeee ved pisem ze ked zacne revat ako zmyslov zbaveny,tak co sa mam robit ze spim? On uz lozi,hadze sa v postielke...ja nerobim vsetky tie veci naraz 🙈 Pisala som, ze ako som skusala odnaucit ho papat v noci... Vselijako mozne,len aby nejedol...lebo mozno neni hladny,ale smädny, mozno neni hladny, len ma potrebuje...tak preto sme raz tancili, aby zaspinkal,nepomohlo, ani spievanie, ani fit lopta ani nic co som napisala...proste pokial sa nenajedol,nepomohlo nic.🤔🤔🤔
@babulkomale 👍
Keď tak by som radšej odporúčala priamo od kravy, nie zo žiadnej stanice, ktorá je pri obchodnom centre ani škatuľové. Ja som malej ešte ani mlieko nedala, lebo vie to byť poriadna potvora a ani mužovi nerobí dobre. Tiež mi odmietala umelé mlieko, pichla som jej ho do kaše a zvykla si. Musela, lebo by išla hladná spať 🙂 Keď som robila puding alebo iné mliečne veci pre ňu, dávala som rastlinné mlieka.
Keď sa chceš pozerať z hľadiska vitamínov, tak ich má hojne v strave. Keďže zje všetko.
Kozie mlieko je zdravšie, než kravské.
Ale pozor na bielkoviny. Ich nadmerný príjem vyvoláva nadmerné straty vápnika. A čo viem, deti potrebujú viac bielkovín ako dospelý človek. A vápnik radšej vymeň zdroj, nie kravské mlieko... (nevieš, či tá krava je naozaj dosť zdravá-môže obsahovať kopu baktérií; mlieko je premorené chemickými látkami; má vysoký obsah tukov-cholesterol; obsahuje bielkovinu beta-laktoglobulín - silný alergén...)
A známa mi hovorila, že jej keď bola malá, mama jej dala celú dávku mlieka a skončila v nemocnici tuším na katar. Tak keď sa rozhodneš, tak postupne.
Mnoho zdravia a čo najmenej znechutenosti. Sú to informácie, ktoré slúžia pre zdravie, ale mnohým pre znechutenie a keďže je ešte viac tých, ktorým to nič nerobí, tak nevidia tých, ktorým práve mlieko skazilo život...
@babulkomale
Odpoved je, ze mozes pokial mu to nebude robit zle
Akoze univerzalna vec?
Staci citat asi viac prispevkov k tejto teme co som napisala
A nie hnd netrep
A keby som mojim dala mlieko ked maju nadchu tak sa soplom zadusia
@emi16 nechcem sa vam zamontovat do debaty, ale pri nadche a chripke sa mliecne veci neodporucaju vobec, ani mlieko. Nie kvoli "zahlienovaniu" mlieka, ale kvoli virusom a bakteriam, ktore su v tom tukovom bielkovinovom obale a teda im to robi velmi dobre na rozmnozovanie/ochranu. Nie preto ze to mlieko sposobi zahlienenie, ak si zdrava tak nesposobi.
@simca06022011
Tak, pekne si to napisala
@pininka Hihi ze borsc 😊Totooo presne toto je moj nazor. Ako by som moju maminu pocula. Ta ked pecie, da malemu oliznut aj prst od cokoladovej peny 😂😘 Ja to nejako tiez neprezivam, islo mi skor o to, ze sa maly casto budi. A ked uz nie je smädny a nechce cajik, musim mu to prso dat,lebo je proste hladny.s tym nic neurobim. Lebo som skusila uz vsetko...aj odnaucit jest v noci. Moj otec v noci je,tak to ma asi po nom🤣 Ale ako ho to odnaucit,ked je raz hladny a zobudi sa,tak darmo,mozem sa aj na hlavu postavit... dakujem vam krasne za vas zdravy nazor 😉 pekny den
@babu88 Tak mu nedavaj velke porcie, aby si aj kojila, ved to kojenie obsahuje viac vitaminov ako kravske mlieko 🙂
Ja to robim tak, ze rano nakojim, okolo 8.45 dam jogurt, potom ide za tri-styri hodinky spat a pred spanim ho vzdy nakojim, ked sa vyspi dam obed -vzdy si odvazim zhruba 120-130g, potom ide poobede spat,tak pred psanim znovu nakojim a ked sa vyspi, dam presnidavku-tiez priblizne 120g. Pocas dna mu malokedy davam piskoty, ci chrumky, radcsej mu este medzi tym ponuknem prsnik.
@babu88 nemate zaco. Ale nemusime si vykat. Ja stale nechapem aj tu na mk, ze ak vieme pochopit ze kzdy clovek je iny, tak preco nevieme pochopit, ze aj dieta je kazde ine. Moji synovia prve dva mesiace po porode absolutne nespali, proste kazdu hodinu hore a potom sa to zacalo zlepsovat. Ked sa mk narodila dcera, bola s s tym zmierena ze spanok nebude a cuduj sa svete, spala super, teraz ma pol roka a spi nie velmi dobre, lebo jej idu zuby, co uz. A pritom o mne mama hovori, ze do 9 mesiacov nevedela ze ma ma, lebo som spala den aj noc. Skoda ze moje deti to nepodedili. Jedna babka mi raz povedala,ze nespave deti sa rodia iba silnym zenam, lebo panbozko vie, ze to zvladnu,to len trocha pre zasmiatie.😉o
@katrin69
Ja ked som kojila malu a zila v UK tak mi tvrdili, ze alergiu na mlieko maju len Etiopcania
Moja 3 mesacna dcera intolerantna na laktozu kriesena na Kramaroch
Prisli sme v poslednych hodinach
Aj to sme mali stastie, ze v tu dobu sme boli a Slovensku
Aj to len preto, ze ja som konzumovala mliecne a v MM bolo voac laktozy
V UK davaju tiez čipsy a hranolky detom niekt. mami od pol roka
Mozem povedat? Ze su poniekt. zdravsie ako moje
A predsa to nerobim aj ja
@marikap18 Oki. S tymto sa velmi nestotoznujem. Vazit jedlo a pod. A napr. Miesto presnidavky mu davam cerstve ovocie, banan, jablko, nektarinka napr. je stale k dispozicii v obchodoch. Ale je to kazdeho vec 😉 Davat mu mensie porcie a dat mu prso, by bol pre mna krok dozadu,lebo takto sme fungovali,ked sme zacinali s prikrmami, postupne, som nahradila kojenie tuhou stravou,nebudem sa vracat spät...chrumky miluje,ked sme v kociku a zacne mrnkat, chrumky su nasa zachrana 😉 Vracat sa k dennemu kojeniu a zmensovat porcie ked uz ma 9mes. sa mi velmi nepozdava. Potom sa kojenia nezbavime ani v 3 rokoch zrejme. Ci?
@babu88 chapem ta. Ja som isla podla tabuliek, aby som si nic nevycitala, kombinovala som so zdravym rozumom plus reagovala na potreby dietata. To znamena, keby sa dozadoval pred 1.rokom tvarohu, nedam ku ho kvoli oblickam, ale ked okolo toho 1,5 zacal pytat velke davky UM, tak som zacala davat cerstve plnotucne mlieko. Asi 2x v zivote mal 1 den hnacku, vtedy Rice drink z DM. Aj z kojenia mi presiel bez vypluvania plynule na Nutrilon, aj z Nutrilonu na kravske. Proste hlavne ze je to mlieko 😀 miluje syry aj jogurty, inak je dost priebercivy a neje velke kvanta.
@babu88 nejako nechapem preco riesis problem, ktory nemas. Mne sa zda ze riesis "keby bolo keby...." Az pojdes do nemocnice na jeden ci dva dni, na to nocne kojenie mozes odstriekat svoje mlieko do flase a to mu mozu v noci dat pit. Az ti bude dochadzat mlieko, tak potom hladaj nahradu. skus mozno odstriekavat svoje mlieko a miesat mu s UM a postupne prechadzat na vacsi pomer UM ako MM. Moje dieta ma 16 mes. a kravske mlieko este nemal. Myslim si ze je tazko stravitelne a nema tolko benefitov, aby som ho napriek tomu davala. vapnika ma zanedbatelne mnozstvo a ta bielkovina moze narobit kopu sarapaty. Mamicky pisu, ze detom nic nie je, no ich travenie sa stale vyvija. To ze nemaju teraz problem, neznamena ze to tak bude aj o par rokov. Ja som skor za mliecne vyrobky, ktore maju ovela viac benefitov pre deti a to jogurty, kyslomliecne vyrobky a syry. A to nocne budenie sa da u niektorych deti poriesit tak, ze v noci s nimi spi len otec par dni. Je to namahave, ale u niekoho to funguje. Dieta sa nauci zaspavat s otcom a po par dnoch zabudne na cicu
@babu88
Ahoj, opisem ti nas pripad,
ja aj syn sme mliekoholici, a mame B krvnu skupinu, s mliekom som nikdy nemala problemy ani ja ani manzel
teraz uz nas mliekoholik ma 3roky a 4mesiace, v noci sa budil a dokonca niekedy aj teraz zobudi aspon raz a pyta mlieko ( jooj skusali sme cajiky, no o hodinu zas bol hore ak vobec vypil)
urob si nazor sama
Syn na 7mesiac sa prestal dojcit, asi dva tyzdne potiahol este v noci, kratko pil UM Beba, asi 2mesiace zrazu uplne odmietol, nasledoval test UM, mnou koštovane, ktore chuti najlepsie ziadne cajiky, vodicka, jedine ktore mi prijal bol praobycajny modry sunar, ten pil potom dlhoooo bol obohateny o vitaminy tak som neriesila kravske mlieko, papaval rozne umele kasicky, po niektorych bol v noci fakt smädny
Ked som si zrazu zacala vsimat zubky, dost sa zacali kazit, ...sladke mliecka umele
to mohol uz mat aj 2roky presli sme na kravske Bio Tatranske, bez PROBLEMOV ho pije, teraz uz asi polrok pije zase kozie od jedneho uja, co ma kozicku doma, je lepsie na imunitu, (zacal mi chodit do skolky )chutou sa mi podoba kozie na UM a je aj menej sladke ako kravske,ale ja ho nelubim🙂
jednu vec ti chcem este povedat, porovnaj si pitny rezim odporucany pre tvoje dieta, s tym kolko da do seba, moj syn celkovo cez den malo vypije aj ako 3,5rocny preto som mu aj doprijala, plati, ze ked mi cez den stiahne teraz ako trojrocny aspon 1/2l tekutin v noci sa nezobudi-otestovane.
@mila19
A zabudla som dodat, ze sme zacinali na kravskom z automatu, ale to tucne mlieko malemu nerobilo dobre, a nerobi doteraz dost sa vtedy vrtel a prdkal, takze mne sa osvedcilo to 1,5%
a mrazenie materskeho mlieka do zasoby tiez mam vyskusane a nevypil to maly takze tak.
Na noc ziadne experimenty co sa tyka krav. mlieka by som pri tak malom dietati nerobila.
@pininka Tak ja som potom Rambo hi hi 😉Jasne,vsetko je indivindi. Toto je asi druha otazka ktoru som tu na MK dala. Niekedy je dobre si precitat nejake rady. Alebo aspon voditka... Samozrejme ze nie vzdy musi byt vsetko dobre, co je dobre pre ine deticky...
My este nemame napr. ani jeden zubok v 9mes. Ja som vraj mala az v 11-ich.
@daja07 Oki. Dakujem za nazor... Keby bolo keby neriesim...odstriekane mlieko nechce. To ma napadlo uz davno. Aj dudle som vyskusala hociake a aj tak odstriekane nechce. Riesim problem ktory mam...pytala som sa kesy mozem dat malemu mlieko. A ake? Kedy zistim ze my odchadza mlieko prosim? S tym ocinom..no neviem ci by potom vydrzal ocino v praci 🤣Este raz dakujem za vasu odpoved 😉

@babu88 muzi toto vobec neriesia a niekedy mam pocit ze maju ovela viac zdraveho rozumu, lebo nic neriesia ma modrom koniku. Moj muz dal polrocnemu borsc a nic sa neudialo. Druhy syn mal skoro dva roky a budil sa v noci na mlieko, caj ani voda nepomohla, letela cez celu izbu. Skusali sme vsetko, proste to este potreboval a teraz ma 6 rokov a je ulplne v pohode, celkovo moje deti su minimalne chore, stale sa ma kazdy pyta co im davam. No pouziavam asi zdravy rozum, neprehanam to s akoze zdravou vyzivou a na tabulkovanie kaslem. Dieta nieje stroj, aby som ho ja nastavovala a od dnes uz budes spat v kuse, od dnes uz nebudes sa kojit, od dnes budes chodit a pod.