Odber krvi u bábätiek

lululik112
26. mar 2014

Ahojte mamicky, chcem sa opytat ci krv beru vsetkym detickam alebo sme ja a moj polrocny syncek len pokusnymi kralikmi. Dakujem.

emkab
26. mar 2014

@lululik112 Z nejakeho dovodu vam ju brali...si s anepytala lekara?

lululik112
autor
26. mar 2014

@emkab Nasa pediatricka odbery detickam do roka nerobi rutinne pri kazdom vysetreni ci novom pacientovi...my sme potrebovali krvny obraz pre neurologicku, ktora maleho prijimala ako noveho pacienta to bolo v jeho styroch mesiacoch a od teraz ma za sebou desat odberov :( chudatko moje ... a to mame pol rocika len.

emkab
26. mar 2014

@lululik112 cize krv vam brala pediatricka na poziadavku neurologicky, kedze ide o opakovane odbery, tak nebudu to kontrolne odbery? My sme napr. mali tolko odberov za sebou cca pri odchode z porodnice, lebo sme mali silnu ztlacku :-/ Ale vies, tu ti tazko poradime, zodpovieme otazky, ked mame minimum infos, ak ti nieco nie je jasne, nieco ta znepokojuje, treba sa pytat a pytat lekarov, oni su na to, aby vysvetlili....

euka210
26. mar 2014

a to sa nepytas ze preco? Moja mi stale vysvetli a ked nie, tak sa ja pytam. Aj moj prvy aj tento chodi na neurologiu a nikto nikdy nepotreboval krv, je mi to divne, preto by som sa urcite pytala, ze co tam sleduje.
Mojmu teraz brala prvy krat, lebo ma zapal priedusiek uz 2t, tak mu robila komplet vysetrenie ci nieco nenajde.

inull5
26. mar 2014

@lululik112 ahoj, môjmu brali tiež už viac krát, v nemocnici dostal totiž nejakú baktériu ktorú nevedeli špecifikovať, a keď mal 6 dní, tak ho hospitalizovali na kramáre a tam mal nie len odbery krvi, ale aj infúzie. a teraz nedávno mu bol robený krvný obraz a biochémia pred očkovaním, bral to pediater, ja so sestričkou sme asistovali a malý to zvládol, natiekli dve ampulky..

applede
26. mar 2014

@euka210 nam dnes tiez brala prvy krat ...aj to z dovodu ze mala ma uz 6-ty den vysoke horucky...hmm.....si sa jej nepytala priamo hned v ordinacii na co beru malemu krv a pod...??

lululik112
autor
26. mar 2014

Dakujem babeny. Pytam lenze najskor je to kvoli pecenovkam, tak nezavusle robila odbery jednotlivo na rozne virusy (samozrejme sa chvalabozku nic nepotvrdilo) a dnes kvoli zelezu ze sa jej vidi bledy. Dnes po pol roku nastev?!

euka210
27. mar 2014

@applede sama povedala ze KO, virologiu, CRP ze v tom bude a ine. Vsetko je v poriadku...len pacient chory, ako povedala 🙂

bibistec
29. mar 2014

tak ja neviem my sme v jednom kuse chodili na krv a moc aj s kakancami a to sa bralo ze mame zdrave dieta. Kamaratky u inych lekarok nechodili ze nebolo treba ale zas vela veci u nich podla mna lekarky zanedbali takze urcite to nie je na skodu veci.