icon

Odmietajú vašim deťom pediatri robiť výtery?

12. jún 2026

Ahojte… som zufala… dcerka prekonala mononukleozu…uz mesiac sme doma… v pondelok mala ist konecne do skolky a dnes vecer sa uz zacala stazovat na nozicky a hlavu a celkovo uz vidim na nej ze zase na nu nieco lezie… ide o to ze bola takto chora od septembra dost casto….vzdy som ziadala vytery a vzdy ze netreba… teraz pri mononukleoze po dvoch tyzdnovh mala znovu 40 horucky.. ziadala som vyter ze si myslim ze uz ma dlhodobo v sebe nejakeho ,,koka” ktory nie je absolutne nijako lieceny… az po tyzdni dosli vysledky a hadajte…streptokok… dostala 1x ATB peniclin… v nedelu ho dobrala… ziadala som kontrolny vyter po dobrati ATB …. Pisala som mail… sla na kontrolu s nou moja mama ja som mala akurat vysetrenie na ktore som cakala polroka… mame som prizvukovala ze nesmu odist bez vyteru…. Ani tej sa ju nepodarilo presvedcit…. No a ja proste citim ze ten streptokok sa uplne nepreliecil… chapem ze po mononukleoze je rozbita imunita… avsak streptokok sam o sebe vie tiez napachat vela skody… u tejto lekarky sme len rok… taktiez som odisla kvoli rovnakemu problemu od inej… a v nasom meste pocuvam od roznych zien rovnake scenare… je prosim nejake nove usmernenie pre lekarov ze nesmu robit vyrery ? Ze na tom maju nehako setrit ? Ci co sa to deje :( co mam robit… dcerka sa vytrapila uz strasne moc… a ja som sa dnes uz dostala do depky… v skolke bola mesiac a pol dokopy od zaciatku skol. Roka a to neprehanam…a viem, ze vam nemusim hovorit co vsetko matka pre svoje dieta spravi ked je chore a aku citim zufalost lebo ja uz neviem ako jej mam pomoct….

Strana
z3
autor
Dnes o 10:51
@anonym_autor

@amonet len morsku vodu a hoci vie smrkat uz aj tak jej odsajem vysavacom

@anonym_autor ale tak co ja viem aj solmucol je dobry..raz mala tusim

amonet
Dnes o 10:56
@anonym_autor

@amonet len morsku vodu a hoci vie smrkat uz aj tak jej odsajem vysavacom

@anonym_autor aha, takze tu vidim nezny problem, ides si cestou eko bio a ked sa to zhorsi lebo si to na zaciatku podcenila tak je zly lekar lebo nerobi vyter na obycajny virus. ja sa mu inak ani nedivim ked za nim dojdes s tymto ze si lavorovala a olejčekovala.
skus sinupret alebo solmucol alebo inhalovat ambrobene dostan z nej hlieny poriadne vsetok a nebudes to riesit kazde dva tyzdne opakovane. jasne ze ma furt teploty ked telo bojuje a ty mu nepomozes. iba sa olejčekujete.

Strana
z3