Odmietajú vašim deťom pediatri robiť výtery?
Ahojte… som zufala… dcerka prekonala mononukleozu…uz mesiac sme doma… v pondelok mala ist konecne do skolky a dnes vecer sa uz zacala stazovat na nozicky a hlavu a celkovo uz vidim na nej ze zase na nu nieco lezie… ide o to ze bola takto chora od septembra dost casto….vzdy som ziadala vytery a vzdy ze netreba… teraz pri mononukleoze po dvoch tyzdnovh mala znovu 40 horucky.. ziadala som vyter ze si myslim ze uz ma dlhodobo v sebe nejakeho ,,koka” ktory nie je absolutne nijako lieceny… az po tyzdni dosli vysledky a hadajte…streptokok… dostala 1x ATB peniclin… v nedelu ho dobrala… ziadala som kontrolny vyter po dobrati ATB …. Pisala som mail… sla na kontrolu s nou moja mama ja som mala akurat vysetrenie na ktore som cakala polroka… mame som prizvukovala ze nesmu odist bez vyteru…. Ani tej sa ju nepodarilo presvedcit…. No a ja proste citim ze ten streptokok sa uplne nepreliecil… chapem ze po mononukleoze je rozbita imunita… avsak streptokok sam o sebe vie tiez napachat vela skody… u tejto lekarky sme len rok… taktiez som odisla kvoli rovnakemu problemu od inej… a v nasom meste pocuvam od roznych zien rovnake scenare… je prosim nejake nove usmernenie pre lekarov ze nesmu robit vyrery ? Ze na tom maju nehako setrit ? Ci co sa to deje :( co mam robit… dcerka sa vytrapila uz strasne moc… a ja som sa dnes uz dostala do depky… v skolke bola mesiac a pol dokopy od zaciatku skol. Roka a to neprehanam…a viem, ze vam nemusim hovorit co vsetko matka pre svoje dieta spravi ked je chore a aku citim zufalost lebo ja uz neviem ako jej mam pomoct….
@anonym_autor ja som prestala k pediatričke chodiť úplne, vždy vyšetrenie cez telefón - dithiaden na noc, kvapky do nosa a solmucol, vytery ani na moje požiadanie nebrala, dcéra opakovane chorá, keď mi dala výmenný lístok na krčne, lebo dieťa doma kašle nonstop 3 týždne, odmietla mi dať kartu. Na krčnom zistili hnisavy zápal prínosových dutín , nasadili antibiotiká.
@anonym_ee745b Teraz je bezne spochybnosvat lekarov - ved co sa naucili oni, ja si viem precitat na nete alebo mi poradi ai 😅. Len si neuvedomuju, ze laik take komplexne informacie nevie pobrat. A nieto este, ak ma dieta aj EBV.
@anonym_5f70aa tak ale no, dieťa obrovský hemangióm na hlavičke, kožná odoslala papier, že sono brucha. Pediatricka: ani náhodou. Na kontrole u koženej, boli ste na sone... No tak to čo už mám na to povedať. Teraz mu v nemocnici nasadili isoprinosine sirup, už vidím ako mi predpíše ďalšie balenie
@anonym_36fd1e ASLO hovori iba o tom, ze si v minulosti prekonala streptokokovu infekciu a nie, ze nemas prelieceneho streptokoka. Protilatky pretrvavaju v krvi roky. Ak si mala streptokokovy infekt a riadne si brala atb, kontrolny vyter sa nerobi. Bezpriznakovy pozitivny vyter sa antibiotikami nelieci... Aky bol dovod na vysetrenie ASLO? Jedina indikacia je podozrenie na reumaticku horucku ci choreu minor.
@zenazaba mala som predoperscne vyšetrenie a teda tam sa ukázala táto hodnota extrémne vysoka a chcela mi hneď nasadiť antibiotiká čo som ja odmietla. Už viac som k tej lekárke nešla, každému predpisovala len 3 dňové antibiotiká a vďaka nej mám v tele multirezistentny patogen ecoli pretože aj močové cesty liečila tak že neurobilia nikdy kultiváciu a len predpísala antibiotiká ktoré sa jej asi v tom čase páčili. Bohužiaľ tento druh ecoli má odomna aj moja dcerka čo má extrémne mrzí a už teraz mame problém pretože jej nezaberajú na močové cesty bežne antibiotiká. Niektorí lekári by mali vrátiť diplom a prestať ordinovať pre zdravie svojich pacientov.
@anonym_ee745b Teraz je bezne spochybnosvat lekarov - ved co sa naucili oni, ja si viem precitat na nete alebo mi poradi ai 😅. Len si neuvedomuju, ze laik take komplexne informacie nevie pobrat. A nieto este, ak ma dieta aj EBV.
@anonym_5f70aa vieš čo mne sa osvedčilo lekárov upozorňovať. Posledné sme boli v nemocnici s vysokými horúčkami a lekári len trvali na tom že dcéra má hnačky že to viróza a neviem čo. Ja som trvala na tom aby odobrali moč na kultiváciu asi 4x som to musela povedať a až potom ho odobrali a čo dá neukázalo zápal obličky u dcérky. Takze áno podľa mna rodič vie najlepšie zhodnotiť stav svojho dieťaťa ako lekár ktorý ho vidí 3 minuty. A vždy dám na svoju intuíciu pretože takto som som si už zachránila dieťa v bruchu a aj po narodení x krat.
@anonym_047733 hej ….starsia dcera takto chora nebola … a ani ja .. len ta neliecena mononukleoza …znicila mi doktorka vtedy pecen a slezinu lebo mi nonstop predpisovala atb…a dcera je chora len od nastupu do skolky…predtym ani len soplik nemala…
@anonym_autor Aky ma teraz stav dcerka?
@danielahamar no zaujimave…. Vsade pocujem z inych kutov miest ako sa vytery bez problemov robia… a aj po dobrati ATB
@anonym_autor u nas tiez, ze vytery naco, ze to je virus a bla bla...dcera ani horucky nemala, len stale zelene sople, hlieny do hrdla. Lenze ona ma obrovske krcne mandle, ze to z toho ma, ale nema ich zhnisane, ze to bude virus. CRP nizke. A ze asi alergia. Ja vravim doktorke, z alergie nie su zelene sople! A navyse, boli sme na alergo na jesen, ziadne alergie jej nezistili. Tam vyter zobrala. Masivne haemofilus influenzae, nasadila ATB, ale kontrolny ster uz nerobili. Ale jej to teda preslo konecne po 2 mesiavoch soplov.
Co chcem ale povedat, deti su ockovane protitym pneumokokom a teda, ze uz aj kvoli tomu nemavaju tak zhnisane tie mandle, ked dostanu streptokoka pneumoniae, tie priznaky su miernejsie, nie ako si ja pamatam tie hnusne anginy a kusy bieleho hnisu vypadavali z mandli, to bolo strasne.
Podla mna, treba liecit cloveka a nie vysledky. Lebo ocividne bude nieco nie dobre, ked ma dieta horucky a nie a nie sa doliecit. My napriklad takmer nikdy nejdeme k dr, ani pri teplotach, vacsinou je to naozaj virus a ATB maju vynimocne, ale ked uz idem, tak naozaj je nieco zle. A mne pride, ze Vasa dcera potrebuje poriadne dovysetrit, a po mononukleoze by bolo aj fajn, keby hned nesla do kolektivu a tu dietu by som nasadila urcite. Mozno by stalo za zvazenie aj podavanie Isoprinosinu, mala ho? Mne na CMV davali toto, ale to uz je cez 25 rokov, ked som mala 15 cca.
@anonym_5f70aa vieš čo mne sa osvedčilo lekárov upozorňovať. Posledné sme boli v nemocnici s vysokými horúčkami a lekári len trvali na tom že dcéra má hnačky že to viróza a neviem čo. Ja som trvala na tom aby odobrali moč na kultiváciu asi 4x som to musela povedať a až potom ho odobrali a čo dá neukázalo zápal obličky u dcérky. Takze áno podľa mna rodič vie najlepšie zhodnotiť stav svojho dieťaťa ako lekár ktorý ho vidí 3 minuty. A vždy dám na svoju intuíciu pretože takto som som si už zachránila dieťa v bruchu a aj po narodení x krat.
@anonym_36fd1e súhlas neviem prečo lekari zlahčuju ked popisuješ čo ti je , oni ti proste neveria , neviem či maju pocit že nemáš nič ine na praci len chodit po vyšetreniach
osobne ani ulicu kde ma ordinaciu mudr nechcem vidiet nie to ešte ju /ich
tiež mám skusenosti že im popišeš ako sa citiš a oni to maju proste v paži
@anonym_autor ja som prestala k pediatričke chodiť úplne, vždy vyšetrenie cez telefón - dithiaden na noc, kvapky do nosa a solmucol, vytery ani na moje požiadanie nebrala, dcéra opakovane chorá, keď mi dala výmenný lístok na krčne, lebo dieťa doma kašle nonstop 3 týždne, odmietla mi dať kartu. Na krčnom zistili hnisavy zápal prínosových dutín , nasadili antibiotiká.
@anonym_52eafe no to ma mrzi….strasne nieco…malej strasne smrdelo aj z pusinky niekolko mesiacov… az teraz potom peniciline prestalo…no dnes znovu som to citila…ziadala som aj ORL vymenny a nic…tiez si myslim ze nieco ma s dutinami…ale kiezby nemala a naozaj nic ziadne vysetrenia nemala…pred hodinou uz povedala aj na uško au…ach
@anonym_autor u nas tiez, ze vytery naco, ze to je virus a bla bla...dcera ani horucky nemala, len stale zelene sople, hlieny do hrdla. Lenze ona ma obrovske krcne mandle, ze to z toho ma, ale nema ich zhnisane, ze to bude virus. CRP nizke. A ze asi alergia. Ja vravim doktorke, z alergie nie su zelene sople! A navyse, boli sme na alergo na jesen, ziadne alergie jej nezistili. Tam vyter zobrala. Masivne haemofilus influenzae, nasadila ATB, ale kontrolny ster uz nerobili. Ale jej to teda preslo konecne po 2 mesiavoch soplov.
Co chcem ale povedat, deti su ockovane protitym pneumokokom a teda, ze uz aj kvoli tomu nemavaju tak zhnisane tie mandle, ked dostanu streptokoka pneumoniae, tie priznaky su miernejsie, nie ako si ja pamatam tie hnusne anginy a kusy bieleho hnisu vypadavali z mandli, to bolo strasne.
Podla mna, treba liecit cloveka a nie vysledky. Lebo ocividne bude nieco nie dobre, ked ma dieta horucky a nie a nie sa doliecit. My napriklad takmer nikdy nejdeme k dr, ani pri teplotach, vacsinou je to naozaj virus a ATB maju vynimocne, ale ked uz idem, tak naozaj je nieco zle. A mne pride, ze Vasa dcera potrebuje poriadne dovysetrit, a po mononukleoze by bolo aj fajn, keby hned nesla do kolektivu a tu dietu by som nasadila urcite. Mozno by stalo za zvazenie aj podavanie Isoprinosinu, mala ho? Mne na CMV davali toto, ale to uz je cez 25 rokov, ked som mala 15 cca.
@anonym_7d10f8 joj dakujem…hned sa citim kus lepsie ked mi nieco take tu niekto napise aj…fakt nie som z tych uzkostlivych mam…k lekarke taktiez nechodime vzdy.. niekedy len prostr horucky sople a do tyzdna bolo dobre …to ano to boli virusy…na isoprinodine som sa tiez uz pytala nakolko som ho taktiez ako 15 rocna mala…tiez som mala oba virusy mononukleozy…povedala mi zeci chcem takyto chemicky koktejl malej davat….ani tak ani tak a ani tak… a dietatko sa trapi… ona je este z tych extremne empatickych a poslusnych deti…to cloveka este viac vytrapi…starsia bola čert ..ta aj pocas choroby vedela byt naozaj protivna…hihi…ale su to moje zlaticka obidve samozrejme…dakujem baby za pokec…proste budem uz omnoho prisnejsia v pondelok u MUDr
@anonym_36fd1e súhlas neviem prečo lekari zlahčuju ked popisuješ čo ti je , oni ti proste neveria , neviem či maju pocit že nemáš nič ine na praci len chodit po vyšetreniach
osobne ani ulicu kde ma ordinaciu mudr nechcem vidiet nie to ešte ju /ich
tiež mám skusenosti že im popišeš ako sa citiš a oni to maju proste v paži
@anonym_16562f ano…cest vynimkam…su aj dobri a naozaj poctivi lekari ktorym zalezi na pacientoch tak uprimne…ale to som sa stretla len v sukromnych ambulanciach
@anonym_7d10f8 a este dopisem…uz mesiac je doma…starsia je uz dva tydne aj v skole…doktorka ju do skolky posielala uz tento tyzden…chcela som ju dat uz len na 4 hodinky…od pondelka…chyba jej kolektiv a uz to riadne citit….aj ked ano..viem zeby som nemala ju tam asi este dat…no mna uz z prace vyhodia …chuvy ako babky dedkovia to vsetko este pracuje a vacsina v zahranici…kazdopadne vzdy mi bude prednejsie dcerino zdravie ako robota….no a aj tak je to cele bezpredmetne kedze znovu nieco nanu lezie…urcite od pondelka nepojde aj ked som uz ucitelkam pisala ze ano
@anonym_7d10f8 joj dakujem…hned sa citim kus lepsie ked mi nieco take tu niekto napise aj…fakt nie som z tych uzkostlivych mam…k lekarke taktiez nechodime vzdy.. niekedy len prostr horucky sople a do tyzdna bolo dobre …to ano to boli virusy…na isoprinodine som sa tiez uz pytala nakolko som ho taktiez ako 15 rocna mala…tiez som mala oba virusy mononukleozy…povedala mi zeci chcem takyto chemicky koktejl malej davat….ani tak ani tak a ani tak… a dietatko sa trapi… ona je este z tych extremne empatickych a poslusnych deti…to cloveka este viac vytrapi…starsia bola čert ..ta aj pocas choroby vedela byt naozaj protivna…hihi…ale su to moje zlaticka obidve samozrejme…dakujem baby za pokec…proste budem uz omnoho prisnejsia v pondelok u MUDr
@anonym_autor synovi hned dala isoprinosin a hned aj vytery..mate divnu doktorku...robila vam aj krv? Davaj aspon b vit a dieta, musi byt chudatko vysilena. Zvazila by som orl za plnu uhradu nech sa nedoprosujes...
Mame skvelu obvidnu a aj orl lekarku. Po ATB nam ani jedna neodporucila robit vyter, lebo by mohol byt falosne negativny. Objednali nas az tusim 3 tyzdne po dobrati liekov. Mozno sa skuste pripomenut neskor. A zaroven mozno zvaz aj komunikaciu s lekarkou. Nemaju radi, ani sa im nedivim, ked im pacient alebo rodic diktuje, co maju robit. Studovali to. Skus skor vyjadrit svoje obavy a volit cestu dialogu, my sme sa vzdy nejako dohodli. Drzim palce, nech sa vam ulavi
Mame skvelu obvidnu a aj orl lekarku. Po ATB nam ani jedna neodporucila robit vyter, lebo by mohol byt falosne negativny. Objednali nas az tusim 3 tyzdne po dobrati liekov. Mozno sa skuste pripomenut neskor. A zaroven mozno zvaz aj komunikaciu s lekarkou. Nemaju radi, ani sa im nedivim, ked im pacient alebo rodic diktuje, co maju robit. Studovali to. Skus skor vyjadrit svoje obavy a volit cestu dialogu, my sme sa vzdy nejako dohodli. Drzim palce, nech sa vam ulavi
@mucuinka to že študovali ešte neznamena že aj vedia
nečitala si asi celu diskusiu ,teda aspon autorkine prispevky
ja viem pochopit u mudr slovko nie ked ho vysvetlí , dá mi kratky argument
@mucuinka to že študovali ešte neznamena že aj vedia
nečitala si asi celu diskusiu ,teda aspon autorkine prispevky
ja viem pochopit u mudr slovko nie ked ho vysvetlí , dá mi kratky argument
@sara07 Toto ze sa asi necita cela diskusia potom mam pocit stalej obhajoby…a nikam to nevedie…dakujem
@anonym_autor ake ma tvoje dieta aktualne tazkosti?
@zenazaba trochu ucho,nozky, sopliky aj zadne a uz sa spustila aj nadcha…ma aj posledne dva dni hnacku a naozaj smradlavu …nikdy takto nezapachala …pred tyzdnom dobrala penicilin…sklenene oci …proste uz vidim ze nieco zase ide …pocas brania penicilinu dostala 40 horucky …. Brala ho 10 dni a na 5 den dostala na dva dni 39 horucky este …dost divne …myslela som ze ked ma 1x v zivote ATB ze zaberu hned do dvoch troch dni …. Bala som sa uz o nu …teraz bola 5 dni naozaj zdrava … ak neberiem do uvahy rozpravanie cez nos ale to je aj po mononukleoze bezne asi …ale rozprava takto mesiace …teplotu zatial nemala…sice som nemerala ale nezdala sa mi
Keď rozpráva cez nos treba na orl skontrolovať nosné mandle
@lucia147852 no ved …. O tom je cela tato diskusia hlavne ze co robit ..ma tri roky..doktorka na vsetko ze ,,netreba” jedine co ..tak pripustam ze som nevedela ze vyter je lepsie kontrolny po streptokokovi vziat az po troch tyzdnoch a nie po 8 dnoch..co dobrala penicilin…ale to sa nechysta spravit
@anonym_autor huhnavy hlas môže byť znakom zväčšenej nosnej mandle. Ja by som si pýtala ORL, ak ti nedá, môžeš si vyšetrenie zaplatiť. Naše dieťa malo zväčšenú mandlu nosnú po jednej jedinej chorobe, čo sme všetci doma boli total ko 2 týždne. Kúpala sa mu mandla v hnise - to skonštatovala doktorka po operácii. Po operácii rozpráva normálne a choroby prejdú raz dva.
A inak mňa tiez obvodný nechce nikam posielať. K ORL som mu už do telefónu povedala, že som si našla ORL, ktorá ma vezme na platený termín, keď on mi nechce dať výmenný lístok. Tak sa ma opýtal, či teda pôjdem k ORL, či mi napíše výmenný lístok.....ORL sestrička sa pýtala, či mi bral krv, robil vytery, poslal na rontgen, no nie. Len slepo dal dvoje ATB. V lete budem meniť doktora veľmi pravdepodobné. Dieťaťu tiež nerobieva vytery, za to ORL doktorka zakaždým a vždy mal všetko ok.
Inak ja po prekonaní mononukleózy mávam choroby s teplotou až horúčkou. Predtým som nemavala teploty. Chorá som každý mesiac ( od detí v práci), som spáva, imunita ani po liekoch na imunitu nie je lepšia....
@anonym_autor syn ked bol maly mal casto bolesti uska, opakovane. ATB na 5 dni, dobral a o par hodin neskutocny rev, ze ho boli ucho. Pohotovost, tam na nas pozeraju, ze pri uchu musia byt ATB na 10 dni. Dostal dalsie a poslali nas na ORL. Nastastie nasa ORL nerobila, isli sme na zastup a ta Dr. robila VZDY kontrolne vytery. Mesiac mal ATB kym boli vytery ciste. Robi tak dodnes.
Druhy syn 3 tyzdne v 40tkach horuckach. CRP nizke tak len viroza, mame cakat. Po 3 tyzdnoch som si tam sadla a povedala som, ze chcem odbery a vytery. Ale to je trapenie dietata, prisla odpoved od Dr. A nie je trapenie dietata, ze je uz 3 tyzdne v horuckach a krmim ho len antipyretikami? V odberoch vyskocil nejaky parameter, dostal ATB a zazracne sa vyliecil.
Posledna skusenost, bolest hrdla, horucky, CRP 58, zobrali vytery a tyzden sme cakali na vysledky. Potom mu nasadili ATB.
Uz nerozumiem.
V poslednom obdobi sa zvykne po dobrati penicilinu vratit choroba, uz je neucinny. Potom nasadia Sumamed na 3 dni.
ja som si to teraz presla cele a teda neviem ci som slepa ale teda, ked jej to zacina ako ju liecis? striedas probiotika a prebiotika, mava aj pauzu?
ja som si to teraz presla cele a teda neviem ci som slepa ale teda, ked jej to zacina ako ju liecis? striedas probiotika a prebiotika, mava aj pauzu?
@amonet ano mava aj pauzy …ona miluje kefiry madonan…teraz…u mna je zaklad vyziva..kupujem probiotika uz ktore obdahuju aj prebiotika . Vyrabam aj rollonky aromaterapia…matem jej krk usko dutiny s tym …aj difuzer…a vzdy hned lavor epsom.sol zmiesam s nosnym olejom a kvapkou kadidla…to nemusim jej dat na noc sprej do nosa ziaden ..len morsku vodu striekame …samozrejme ak mavala tie hnusne tazke zelenobielozlte hlieniska to som jej pomahala aj s nasivinom 5 dni …nemohla ani spat…do uska octobacid ten vzdy hned zaberie a nikdy jej to nepreslo do silneho zapalu…no a tak…snazim sa velmi..teraz este toto vsetko je take cerstve nakolko ona je chora len od septembra… nastudovala som si co je naj pre dieta a hlavne co najmenej zatazovat chemiou…ale bola som rada za ten penicilin teraz…
@amonet ci co si myslela tym ze nevies ci si slepa
@amonet ci co si myslela tym ze nevies ci si slepa
@anonym_autor ak ma horucky samozrejme nikdy ten lavor jej nerobim
@anonym_autor takze iba oleje a realne ziadne leky z lekarne na riedenie hlienov? co davas na teplotu?
@amonet jasneee …nurofen dtriedam s panadolom..ona mava 40..sirupy na kasel..take najhorsie co mala tak trifed raz od doktorky a davala jej 3x pamycon…to bolo strasne to jej nikdy nezabralo 4x som jej to uz nedala…teraz som zacala s propolisom ..je vraj dobry na streptokoka..pozor bez alkoholu..chodime do lesa na bylinky..aspon ked bola ako tak zdrava .. susime si v sieti v jednej izbe a robim jej caj …svokra pestuje salviu medovku mätu..my sme nazbierali este prvosienky a plucnik…pije to..avokada vajicka domace …sardinkovu pomazanku…este jej davam devit ale fakt len dem tam …davam ju dodt na slnko najlepdie je hned rano ..mame psa ideme na prechadzku a dolezite je ruky a tvar aby aspon 15 min svietilo na nu priame slnko…no ale samozrejme to nie je na dennej baze
@amonet jasneee …nurofen dtriedam s panadolom..ona mava 40..sirupy na kasel..take najhorsie co mala tak trifed raz od doktorky a davala jej 3x pamycon…to bolo strasne to jej nikdy nezabralo 4x som jej to uz nedala…teraz som zacala s propolisom ..je vraj dobry na streptokoka..pozor bez alkoholu..chodime do lesa na bylinky..aspon ked bola ako tak zdrava .. susime si v sieti v jednej izbe a robim jej caj …svokra pestuje salviu medovku mätu..my sme nazbierali este prvosienky a plucnik…pije to..avokada vajicka domace …sardinkovu pomazanku…este jej davam devit ale fakt len dem tam …davam ju dodt na slnko najlepdie je hned rano ..mame psa ideme na prechadzku a dolezite je ruky a tvar aby aspon 15 min svietilo na nu priame slnko…no ale samozrejme to nie je na dennej baze
@anonym_autor a teda na riedenie hlienov co davas, inhalovanie?
@anonym_autor takze iba oleje a realne ziadne leky z lekarne na riedenie hlienov? co davas na teplotu?
@amonet a na teplotu ….akoze fakt ze najucinnejsie ..dam ruku do ohna..citron nakvapkat priamo na zapestia a kotniky…naposledy z 39 furt na 37,7 a tak dookola..uz som jej fakt nechcela zatazovat pecen
@anonym_autor a teda na riedenie hlienov co davas, inhalovanie?
@amonet len morsku vodu a hoci vie smrkat uz aj tak jej odsajem vysavacom

@anonym_autor Podľa všetkého ani ty nie sú zdravotne v poriadku a svoj imunideficit si preniesla na deti. Naozaj, toto nie je v poriadku a nie sú to zdravé deti, keď sa na všetko lepí a sú stále choré. Zbytočne sa hneváš na lekárku, tam to bude na genetickom základe. Začni od seba a pomôžeš aj deťom.
@anonym_047733 hej ….starsia dcera takto chora nebola … a ani ja .. len ta neliecena mononukleoza …znicila mi doktorka vtedy pecen a slezinu lebo mi nonstop predpisovala atb…a dcera je chora len od nastupu do skolky…predtym ani len soplik nemala…