Odmietanie jedla po víruse

ericka89
16. máj 2018

Mamicky poradte, mame teraz problem s drobcom. Boli sme chorí, nejaky vírus sme chytili, aj teploty sme mali a hnackovali. Uz je to stvrty den, uz teploty od vcera nemame, uz ani nehnackujeme, no problem je, ze od kedy sme ochoreli, odmietame papat aj pit. Dietatko ma 6 mesiacov. Odmieta prsnik, lyzicku, vsetko. Ledva do neho nieco dostanem. Bojim sa aby nebol dehydrovany. Mate aj vy nejake podobne skusenosti? Dakujem.

zuzkavladko
16. máj 2018

Ze nepapa nie je az take zle ako to, ze nepije, bala by som sa dehydratacie. Mne ked drobec ako babatko odmietal pocas choroby jest, tak som ho nenutila, ale vodu som mu podavala pravidelne, striekackou z Nurofenu, priamo do pusy. Drzim palce, nech sa mu skoro vrati chut do papania.

meandbaby
16. máj 2018

U tak maleho radsej kazdu hnacku konzultuj s dr, nakolko dieta ide rychlo dole, hlavne, ked nepije.Treba infuzky.A neprisaje sa?

ericka89
autor
16. máj 2018

@meandbaby Uz nehnackujeme, len nechce pit. Prsnik uplne odmietal, len ked zaspava tak mi ho zoberie, aj to nie vzdy, aj to len strasne malo pocica. A co sa tyka pitia vody caju alebo mlieka s poharikom lyzickou flasou nejde. Zatne usta a koniec. Ledva do neho 100 ml dostanem.

ericka89
autor
16. máj 2018

@zuzkavladko Ved presne toho sa bojim, dehydratacie. A ani vodu ani cajik nechce, jest mu ani nedavam, ked nechce ani pit. Skusam poharik, lyzicku, flasu, aj striekacku, vsetko mozneee. Ta mozno uz 60 ml vypil od rana, co je strasne malo.

ink
17. máj 2018

Skus mu nukat pocas spanku. Znie to divne,ale mne to pomohlo. Vzdy ked sa maly zobudil pocas noci, ze chce mliecko,najprv som mu dala vodu z flasky,v tom prispatom stave sa napil aaz potom prsnik. A takto sa mi "rozpil" aj pocas dna. Ty takto v spanku mozes nukat prsnik.

ericka89
autor
17. máj 2018

@ink Ano, robim to, nukam mu pocas spanku, vtedy ako tak este popije ale cez den vobec. Nasilu uz so striekackou aspon co to kustok vypije.

ink
17. máj 2018

@ericka89 a ani polievky by ti nepapal?

meandbaby
17. máj 2018

@ericka89 no, to je na nervy, verim.Zial, neviem poradit, drzim palce.mozno ti kleslo mliecko a preto sa nechce prisat.Tak potom len v spanku ho vziat na kojenie.

ericka89
autor
17. máj 2018

@meandbaby ano, je to fakt na nervy. A je to dost vycerpavajuce.

ericka89
autor
17. máj 2018

@ink Ee, ani to.

ink
17. máj 2018

a neidú mu aj zubky? nemá afty v pusinke? je plačlivý?
@ericka89

ericka89
autor
17. máj 2018

@ink Aj ja som si myslela, ze to budu zubky, ale lekarka pozerala a vravela, ze este nie. A afty nema, no hej, je placlivy az az.

ckatka
17. máj 2018

jaj boze ja som najskor z toho materinskeho plural bola troche zmatena, ze komu co je,...Aj ty si chora ci len dieta? Mozno nechce prsnik ked si chora, nechuti mu to.

Plienku ma mokru? Cika dost?
Dobre ti baby radia, v noci nukaj viacej vody ked je prispaty. Keby zacal mat moc tmavy tak rob paniku. Dovtedy netreba. Ked sa koji, on vie kolko mu treba.

Mimochodom, nas ked zacne pit viacej, to viem ze bude dalsi zub. V noci aj dve 2dcl flase stiahne. Cize prave opacne. Hnacka, malatnost, teplota a zvysene pitie je u nas zo zubov.

ink
17. máj 2018

@ericka89 joj, chápem ťa, aj ,mňa by šlo drbnúť v tomto prípade. Ešte mi dnes napadlo, neviem ako ďaleko ste s príkrmami, či už dávaš aj ovocie, ale môj keď nechce piť si to vynahrádza melónom. Ale zasa dávať melón po hnačkách.... Po hnačkách sa odporúča kuzu puding, poznáš? ale ten je až od roka... To je oštara, už neviem,čo poradiť.. Ale smerodajné sú ozaj pocikané plienky. A brala mu lekárka krv a moč? Či nemá zápal močových ciest?

ericka89
autor
17. máj 2018

@ckatka Iba maly mal nejaky virus, uz nema, ale od kedy ochorel, odmietal pit. Uz je zdravy, ale pit nechce stale. Necika vobec dost, len 3 plienocky denne. Kojit sa cez den vobec nechce, iba v noci aj to len sem tam a aj to malo. On z flase pit nevie a ostatne sposoby na pitie nefunguju. Jedine striekacka ale uz aj ta po dnesku nejako tazsie pomohla ako vcera. Uz priblizenim niecoho k jeho ustam vyvolava u neho zlost a plac.

ericka89
autor
17. máj 2018

@ink ano brali mu, ale nie, nema zapal mocovych ciest. Tiez som myslela, ze mu dam ovocie ale presne po hnackach sa bojim. No plienocky mame len 3 denne. Uz fakt neviem ako dostat do neho viac.

ink
17. máj 2018

@ericka89 nuž a čo na to lekárka? viem si predstaviť, že moja by nám radila zapchať mu nasilu nos a šupnuť tam tu striekačku. ale toto nie je dlhodobé riešenie keď už teraz ti dostáva záchvaty plaču keď mu ideš k pusinke. Ja by som skúsila teda asi ten melón. Bála by som sa, že by skončil na infúzkach.

ericka89
autor
18. máj 2018

@ink Lekarka, ze presne, nasilu nejako do neho nieco dostat. Ja si to tiez myslim, ze to nie je riesenie tou striekackou stale. Tiez sa bojim, ze skoncime na infuziach. Ale to mu len doplnia co mu chyba a co potom dalej? Jooj, neprajem to nikomu zazit.

luba41
18. máj 2018

@ericka89 maj ho stále pri sebe, ponukaj prsník ked zaspáva, ked spí, ked sa prebudza / nos ho alebo spi s ním /..ked bude vtedy piť-žiadna dehydratácia nehrozí..cumel máte? to je štrajk v dojčení vyvolaný chorobou, dieťa sa znova bude dojčiť, len treba vydržať, ale nenutiť nič nasilu...

ericka89
autor
18. máj 2018

@luba41 Ano, presne toto robim. NIE, cumel nepouzivame.

ericka89
autor
18. máj 2018

@luba41 Kiezby nehrozila, ale mame len 3 plienocky denne.

luba41
18. máj 2018

@ericka89 to nerieš.. ukludni sa,ponukaj ale nenut..to zase pojde

kbeata
18. máj 2018

@ericka89 bol ockovany?ci nejaka rapidna ina zmena,okrem ockovania

ericka89
autor
19. máj 2018

@kbeata nebol ockovany

ink
20. máj 2018

No cauko,nejaky pokrok?

ericka89
autor
21. máj 2018

@ink Ano, uz je to lepsie. Dakujem za opytanie. Este nepapa ako by mal, ale uz sa to pomalicky zlepsuje. Uz mi sem tam aj prsnik zoberie a uz aj par lyziciek zje.

ink
21. máj 2018

@ericka89 oooch. Super sprava. Tesim sa 🙂