icon

Odmietanie liekov u 2-ročného

aneta09
6. okt 2022

Ahojte mamičky. Syn ma 2 rôčky, stále keď ma chrípku alebo nejaké iné zdravotne problémy, odmieta prijímať lieky. Je jedno v akej forme, proste ma z toho strach. Práve teraz má takú menšiu chrípku, tečú mu soplíky, sem tam zakašle, raz za deň mierne zvýšená teplota…skúšala som mu dať nurofen, dávam mu ho cez striekačku, keďže mi to odmieta vypiť musím mu to stale strieknuť do úst nasilu a nakoniec mi to aj tak vypľuje von. Ako podávate lieky vašim detičkam vy ak ich odmietajú? Používate pri chrípke aj čapíky? Sú u vás účinne? Pripadne čo vám zaberá u detičiek najviac a najrýchlejšie ak su choré?

janulik2008
6. okt 2022

Malá má síce 7 ale keď bola malá sa čudujem že socialku nevolali. Museli sme nasilu dávať, nedala sa ničím podplatiť 😀 vysvetľovali sme jej, že keď vypije nech rýchlo zapije vodou, nepomáhalo. Jediné čo vzala na milosť bol kalciovy sirup 🤣 trz síce protestuje ale prišla na to, že naozaj keď si to dá a hneď zapije je to lepšie.

Inak sme to robili tak že sme malej "zafixovali" ruky a tak

kulumulu123
6. okt 2022

@aneta09 ak mu nasilu otvoris usta a natlacis tam sirup cudujes sa ze ho vypluva?? Co znamena mierne zvysena teplota? Je naozaj nevyhnutne tlacit honurofenom pri mierne zvysenej teplote?? U nas do 38,0 zabera vela tekutin, c-cko v prirodnej forme (citron, kysla kapusta, rakytnik...) a veeeeeela tulenia sa spolu. Tiez mam 2.5r dieta viem ake to moze byt niekedy komplikovane ale prave preto lieky podavam ak je to absolutne nevyhnutne pri horucke resp v pripade potreby atb.... Skus to nejakou hravou formou je mozne ze to zaberie viac ako hruba sila ❤️

patka06
6. okt 2022

Nikdy som nedávala nasilu.
Mali sme dve odmerky, jednu pre jej obľúbeného plyšového macka a jednu pre dcéru, obaja dostávali naraz - stálo to veľa síl, aj vysvetľovania, ale zabralo.
Neskôr mi dcéra držala ruku, ktorou som jej liek dávala.
Odmerku dať do líca a pomaly postupne /aj na viackrát/ vytlačiť, zapiť obľúbeným nápojom - nie veľa, aby dieťa nezvracalo. Sirupy sú veľká záťaž na žalúdok, vždy som zvážila či je to naozaj nutné - na teplotu som dávala až od 38 - 38,5 keď som videla, že ešte stúpa.

denden77
6. okt 2022

C, D si chodi rano sama pytat 🤣 pri horucke davam sirupy tiez cez tu striekacku (ma 2 roky), nie je problem.. masaker su kvapky do nosa 🤦‍♀️

kris_tin257
6. okt 2022

Náš mal 3 roky, pri teplote dávame stále čipky vždy mu rýchlo zaberajú, a na sirupy a spreje si už zvykol to už poctivo pije 😊 na začiatku protestoval ale nedala som mu na výber

nikpa
6. okt 2022

@aneta09 striekačku strčim do pusy, opriem z vnútornej strany o líco a po stene líca pomaly púšťam. Nemá šancu vypľuť, stečie mu to dnu.

jazula
6. okt 2022

Zvykli sme dávať cez striekačku, teraz naposledy (16,5m) už velmi protestovala, tak sme dali čípky (Panadol aj Nurofen). Aj som mala pocit, že lepšie zabrali. Cčko a Dčko dávame naďalej striekačkou, to jej tak nevadí.

mirkasan
7. okt 2022

Tento problém mame odjakživa. A to už bude mat syn 4 roky. Skúšala som všeličo. Nasilu nie, tak mi radila doktorka, lenze z toho sa max dovrAcal. V apríli mal salmonelu, to si už sám pýtal sirup ale všetko išlo prúdom von. Nurofen je dosť ťažký na žalúdok.
Urobím mu trochu čaju a do toho pridávam sirup, tak aby ho nebolo cítiť, inak nevypije a potom čipky.
Tam je to tiež trochu boj, ale ozaj účinok rýchlejší