icon

Odpadnutie tínedžera pri strese

4. okt 2025

Je normálne,aby teenager odpadol pri psychickom strese?
Chcem od syna,aby sa učil...Je lajdak....neučí sa.Hrozne známky,bity nikdy nebol.Zvysim hlas s tým,že a už stačilo a budeš sa učiť a jemu sa podlahu nohy a spadne??S tým,že je pri vedomí,no chvíľu je slabší a potom normálne funguje????To co je?
To aby rodič nepokračuje na vlastné dieta??
Kde je problém?Nechápem.Podotykam,nikdy nebol bity.Co mam robiť????

iwesska
4. okt 2025

Ale ved pises,ze je cely cas pri vedomi,to nie je odpadnutie. Podla mna to len hra,ze mu doslo zle,aby si mu dala pokoj. Odpadnutie = strata vedomia. Inak je to prekolapsovy stav,ked uz.

koniarova
4. okt 2025
@iwesska

Ale ved pises,ze je cely cas pri vedomi,to nie je odpadnutie. Podla mna to len hra,ze mu doslo zle,aby si mu dala pokoj. Odpadnutie = strata vedomia. Inak je to prekolapsovy stav,ked uz.

@iwesska presne tak.

bloger
4. okt 2025

Je možné, že to iba predstiera. Nedá sa však vylúčiť ani zdravotný problém. Určite by to chcelo aj vyšetrenie lekárom.

alan1234
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_02467e
@cyneric
@haley7897
Žijeme v normálnej harmonickej rodine-to,že pokricim,ešte neznamená,že psychicky terorizujem svoje dieťa...Vy nikdy nekricite?
Co sa školy tyka-detaily opisovať nebudem.Proste sa odmieta učiť za každých okolností.Vsetko je prednejšie,ako škola.No,aby odpadol keď od neho chcem,aby sa učil a chcem vedieť,prečo to tak je-ci mate skusenost...no vy ma idete hneď ukamenovat,aka som zlá matka q pod.Zeny spamätajte sa.Napisala som všetko v skrátenej verzii-lebo nemienim tu rozpisovať cely nás súkromný život.
Ako matka sa bojím o svoje dieťa,lebo aj ja som bola dieta-rovnako ako vy-a aj ja som sa stretávala v živote s rôznymi stredujucimi situaciami-no nikdy som sa s tým nestretla,nezažila,aby som z toho odpadla.Ssmozrejme,nie som zjavne dokonalou matkou-vy ste?Áno,ja pokricim,no nekricim 24h denne,tak ak mi neviete povedať,či je toto normálny stav,tak mi prosím nepíšte o tom,aká som matka.

@anonym_autor hmm no pocula som raz od jednej mamicky ze jej toto robilo dieta 5 rocne. Robilo to ked sa mu nieco nepacilo……proste nepacilo sa mu ze idu von tak odpadol……alebo nechcel jest tak odpadol. Nejakym stylom to dieta zistilo ze sa cez to da vydierat rodica a robilo to. Aj je zravotne ok tak to moze byt ten styl odpadavania. Naucil sa to nejako ovladat. Predpokladam ze ho potom riesite a tesite sa ze je ok a to sa mu paci……lepsie ako hucanie ze sa neuci.

derdia
4. okt 2025

@anonym_autor treba zistit ci sa to nenaucil na tik toku.. Lebo tam maju rozne rady ako oklamat rodica aby sa on citil vinny...

viera012345
4. okt 2025
@anonym_83da53

Super matky ešte nepočuli revat mňa 🙂 alebo nemajú deti v puberte.

@anonym_83da53 ... tiež som nemohla v istom období na syna potichučky, lebo mal niečo so sluchom 😀😀😀.

viera012345
4. okt 2025

@anonym_autor Asi by som pomocou odborníkov zistila, či má moje dieťa zdravotný problém, či len filmuje... lebo ma často prekvapuje, keď spominane so synom na časy pubertiacke a dozvedám sa niečo o jeho "filmovaní,,i jeho kamarátov Zároveň skúste zmeniť svoje metódy, syna možno prekvapí, keď s ním budete hovoriť potichu a kľudne

lb1984
5. okt 2025

@anonym_autor nečítam diskusiu len tvoju otázku. Každý človek reaguje na stres rôzne- grcanie, hnackovanie, bolesti hlavy, brucha, nevoľnosť. Na to aby si vedela ci je to vylucne zo stresu je potrebné dať syna vyšetriť .... niekdy za prilisnymi prejavmi reakcií na stres môžu byt aj iné ochorenia.

vladuska20
5. okt 2025

Tak na co sa pytas tu,chod s nim rovno k obvodnej a ona vas posle dalej kde treba.

evansova
5. okt 2025
@januska12323

A čo od nás čakáš? Ak si myslíš, že je to psychické treba navštíviť psychológa, ak myslíš, že je to fyzické tak lekára. Prestaň ziapať keď je citlivý ešte sa viac uzavrie. Sadni si k nemu a vysvetľuj, hľadaj kde je problém, potrebuje doučovanie?

@januska12323 Presne tak, hľadať spôsob ako mu pomôcť, určite by návšteva psychológa pomohla. Najlepšie bude vybrať sa k nemu hneď a obaja, matka i syn.
Možno sa nevie učiť, aj to treba vedieť.

jarmillka2
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_02467e aha,čiže nechať pubertiaka si žiť vlastný zivot-bez školy atď.
Lebo zvýšiť hlas je neospravedlnitelne.Mas deti?

@anonym_autor a dovolila by si si ziapat aj po dospelých alebo si hrdinka iba pri decku, a áno nechá ho žiť svoj život škola nieje všetko dôležité je psychicke zdravie a pokoj!

anonym_6660b9
5. okt 2025

Mali sme takú študentku. "Odpadávala" kedykoľvek chcela. Absolvovala všetky možné vyšetrenia, nič jej nenašli. Tak ju rodičia dali na súkromnú strednú školu, zaplatili, aby mala "kľud" od učenia a dnes majú na krku hnilobu, ktorú budú do smrti živiť, lebo ona pracovať nemieni a ID nedostala. No nevadí, nech sa rodičia aj zoderu

mandzula
5. okt 2025

V byvalej praci, ked sme chceli zistit, ci clovek naozaj odpadol, pytali sme sa ho, co sa vtedy dialo, co hovorili, robili ludia okolo. Ak vedel, bolo jasne, ze klame. Skus, ci si nesadla na lep a ci chlapec nehra divadlo, aby mal pokoj.

senta_sofia
5. okt 2025

@anonym_autor bol lajdak vzdy? Alebo toto pozorujes poslednu dobu?

13uzivatelka11
5. okt 2025
@jarmillka2

@anonym_autor a dovolila by si si ziapat aj po dospelých alebo si hrdinka iba pri decku, a áno nechá ho žiť svoj život škola nieje všetko dôležité je psychicke zdravie a pokoj!

@jarmillka2 no predsav si že ja som sa raz pohádala s lenivou kolegyňou, za ktorú všetky sme len robiť museli a tak ma už vytočila že som už aj zvýšila hlas.. a neodpadla pri tom.. kebyže po chlapcovi raz bude kričať šéf alebo kolega, lebo si neurobí svoju robotu, tiež chudiatko lenivé odpadne? Toto vidíš ako riešenie problémov prestať kričať a nechať ho nech nespraví ani maturitu? Namiesto toho aby riešila príčinu odpadavania a chlapec sa troška postavil na nohy?

jarmillka2
5. okt 2025
@13uzivatelka11

@jarmillka2 no predsav si že ja som sa raz pohádala s lenivou kolegyňou, za ktorú všetky sme len robiť museli a tak ma už vytočila že som už aj zvýšila hlas.. a neodpadla pri tom.. kebyže po chlapcovi raz bude kričať šéf alebo kolega, lebo si neurobí svoju robotu, tiež chudiatko lenivé odpadne? Toto vidíš ako riešenie problémov prestať kričať a nechať ho nech nespraví ani maturitu? Namiesto toho aby riešila príčinu odpadavania a chlapec sa troška postavil na nohy?

@13uzivatelka11 maturita nieje podstatná hlavne je psychicke zdravie a aby mal človek pokoj na dusi

juliana30
5. okt 2025

Mala som spolužiačku,ktorá 2x na základnej škole odpadla,po tom ,čo na ňu nakričala učiteľka.Chvíľu na to jej zistili problém zo srdcom .

anonym_2a9cfe
5. okt 2025

@anonym_autor treba mu nastavit hranice
neucis sa tak nebude vreckove, wifi tv atd a dosledne dodrzat
ak sa ti nechce ucit sup na brigadu si zarabat a platit naklady
proste si robi z teba srandu ak chce predstierat vezmi ho na vysetrenie a nech mu pichaju nejake vitaminy do zadku bolestive proste ak to teraz nechytis pevne do ruk budes mat doma lenivu lemru co bude len lezat a ostane ti na krku

isla by som s najprv sama poradit psychologovi napr do CPPP a potom aj s nim

anonym_2a277f
5. okt 2025
@jarmillka2

@13uzivatelka11 maturita nieje podstatná hlavne je psychicke zdravie a aby mal človek pokoj na dusi

@jarmillka2
Presne týmto štýlom žijú naši spoluobčania. Žiadna maturita, ale psychika ôk. Hlavne, že potom my na nich pracujeme, že? My môžeme byť v strese, ale takéto hnidy nie. Fajn 👍
Ako určite nenechať pubertiaka žiť svoj život. Treba ho usmerňovať, nie je to ešte dospely, aj keď si občas mysli, ze je a môže všetko. Predsa chceš, aby z neho niečo bolo, niečo dokázal a vedel sa v budúcnosti uplatniť a nebol ti na krku do konca života.

jarmillka2
5. okt 2025
@anonym_2a277f

@jarmillka2
Presne týmto štýlom žijú naši spoluobčania. Žiadna maturita, ale psychika ôk. Hlavne, že potom my na nich pracujeme, že? My môžeme byť v strese, ale takéto hnidy nie. Fajn 👍
Ako určite nenechať pubertiaka žiť svoj život. Treba ho usmerňovať, nie je to ešte dospely, aj keď si občas mysli, ze je a môže všetko. Predsa chceš, aby z neho niečo bolo, niečo dokázal a vedel sa v budúcnosti uplatniť a nebol ti na krku do konca života.

@anonym_2a277f len aby to takýmto štýlom neskončilo samovraždou
alebo sebaposkodzovanim

13uzivatelka11
5. okt 2025
@jarmillka2

alebo sebaposkodzovanim

@jarmillka2 preto jej tu radili, ak naozaj odpadáva a len to nehrá, riešiť to s doktorom..

dusankomoj
5. okt 2025
@jarmillka2

alebo sebaposkodzovanim

@jarmillka2 škola nieje dôležitá, dôležitý je pokoj? Dúfam, že máš deti a priamo na nich zistíš, aký má dopad tvoja ,, múdrosť " v realite 🤣🤣🤣

domculik
5. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, urcite psycholog. Ten posudi, z coho ma stres, mozno ma nejake problemy v skole, v partii, o ktorych nevies, mozno ma celkovo nejaky problem so psychikou, treba cim skor podchytit a riesit, aby neskor z toho nemal vacsie problemy.

jarmillka2
5. okt 2025
@dusankomoj

@jarmillka2 škola nieje dôležitá, dôležitý je pokoj? Dúfam, že máš deti a priamo na nich zistíš, aký má dopad tvoja ,, múdrosť " v realite 🤣🤣🤣

@dusankomoj áno psychicky pokoj to je dovolezite a prácu si človek nájde aj keď si spravi kurz

pipistrel13
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_02467e
@cyneric
@haley7897
Žijeme v normálnej harmonickej rodine-to,že pokricim,ešte neznamená,že psychicky terorizujem svoje dieťa...Vy nikdy nekricite?
Co sa školy tyka-detaily opisovať nebudem.Proste sa odmieta učiť za každých okolností.Vsetko je prednejšie,ako škola.No,aby odpadol keď od neho chcem,aby sa učil a chcem vedieť,prečo to tak je-ci mate skusenost...no vy ma idete hneď ukamenovat,aka som zlá matka q pod.Zeny spamätajte sa.Napisala som všetko v skrátenej verzii-lebo nemienim tu rozpisovať cely nás súkromný život.
Ako matka sa bojím o svoje dieťa,lebo aj ja som bola dieta-rovnako ako vy-a aj ja som sa stretávala v živote s rôznymi stredujucimi situaciami-no nikdy som sa s tým nestretla,nezažila,aby som z toho odpadla.Ssmozrejme,nie som zjavne dokonalou matkou-vy ste?Áno,ja pokricim,no nekricim 24h denne,tak ak mi neviete povedať,či je toto normálny stav,tak mi prosím nepíšte o tom,aká som matka.

@anonym_autor ak naozaj len chces,aby sa ucil a pytas sa preco a nerobis pri tom psycho sceny,nie je to u nho v poriadku a treba hladat pricinu...nemate na nho vysoke naroky?co ak skolu,na ktorej je nezvlada,ale boji sa vam to povedat?...nieco tam bude,ale urcite je potrebne ucit ho byt odolnejsim a vediet sa s takymi situaciami vysporiadat,ale neda sa to docielit hnevanim sa,ze sa neuci a preco,sama vidis,ze toto nefunguje...niekedy staci naozaj malo,len zmenit mozno ton a dat priestor dietatu na vyjadrenie

madielilly
5. okt 2025

@anonym_autor daj ho vyšetriť neurológovi. to ze ty na neho zvysis hlas, neznamena ze si zla. Ale moze spôsobovať to, ze u neho zo sposobuje nejake neurologicke vypätie. Daj ho vysetrit neurologovy a trvaj na EEG.... Moj partner doteraz zdravy jak rybka. nic ani len chripka. len zrosku nadmerna zataz v robote. Rozmyslal nad robotou vsade. V robote, doma, doma cez víkend. Dokonca aj na záchode. proste vsade.... Az sa mi zlozil. Dostal nálepku epileptik. Nezdalo sa mi to. tahala som ho po lekaroch, po vysetreniach. Nakoniec neni epileptik. Sle zachvat skombinovali lieky.... Takze ak sa ti chlapec zlozil, hladaj zdravotny problem nie psychicky

anonym_557f86
5. okt 2025

@anonym_autor bože ty Tupá matka, už len to ako píšeš hovorí za všetko. Si myslíš že keď budeš takáto na neho sa bude učiť?

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
5. okt 2025
@anonym_557f86

@anonym_autor bože ty Tupá matka, už len to ako píšeš hovorí za všetko. Si myslíš že keď budeš takáto na neho sa bude učiť?

@anonym_557f86 kedy si už ľudia uvedomia že krikom sa nič nevyrieši. Koho stále baví počúvať ako na teba ten druhý ziape. Ja s mojimi deťmi komunikujem normálne ako normálni ľudia. Keď sa nechceli učiť, normálne sme prebrali prečo to tak je a prišli na príčinu. Keď sa jeden z nich aj tak nechcel učiť, vysvetlila som mu že sa takýmto spôsobom nemusí dostať na dobrú školu ale je na ňom či to zmení alebo nie. Ja nie som gestapak aby som niekomu kázala. Už sú dosť veľkí na to. Ale kričať? Bie ďakujem. Takú som mala ja mater, nič nevedela, len kričať neustále. To ma ešte viac odradzovalo a len som jej klamala aby bol pokoj. Takto som svoje deti ja vychovať nechcela, že v strachu

lauricka
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_02467e
@cyneric
@haley7897

@anonym_autor nie, nie je to normálny stav. Potrebujete terapiu. Vy aj dieťa. Riešte to.