Odstránenie nosných mandlí u 4 ročnej dcérky
Prosím Vás maminy, ktoré ste si tým prešli napíšte Vašu skúsenosť. Naša 4 ročná v noci chrápe, nebýva až tak moc často chorá, ale boli sme na ORL a vraj ju má zväčšenú. Doteraz som bola proti vyberaniu, ale keď vidím ako sa jej zle spí, tak som rozhodnutá, že pôjdu mandle von. Len sa neviem rozhodnúť či v lokálnej alebo celkovej anestéze. Či si deti niečo pamätajú ak sú operované len v lokálnej a kde operujú aj takýmto spôsobom.
@pepppe no nás to neminie ☹ my sme sa pôvodne išli objednať na nastrihnutie uzdičky pod jazykom a pri tom vyšetrení sme sa dozvedeli, že má zväčšenú nosnú mandlu, ktorá musí ísť von...takže ho uspia a za oba zákroky budeme platiť 110 eur...ale jednotlivo koľko účtujú neviem ....
@pepppe a vieš, že aj ja som včera večer ešte počítala veľa diskusií o tom vyberaní.....a napadlo ma, že vlastne ani môj malý nemá žiadne probl....ani chorý moc nebýva, raz za 2 mesiace nádcha, čo je pri navštevovaní škôlky myslím úplne nornálne....žiadne chrápanie v noci, dýchanie cez ústa.....a prečo by som vlastne mu ju mala dať vybrať? Ešte všetko preberiem s našou pediatričkou a možno žiadna mandla nepôjde von.....iba tá uzdička pod jazykom sa musí upraviť......
@pepppe presne, v takom prípade nie som proti ak dieťatko ťažko dýcha a mandle spôsobujú probl.... no ja som už trocha v pomykove, volala som s kamarátkou a rozoberali sme môj prípad a ona je zasa toho názoru, vraj keď už bude malý uspaný na úpravu uzdičky pod jazykom, dala by tú mandľu vybrať...vraj možno o pol roka sa môže prejaviť a či ho budem potom znova dávať uspávať....ja fakt neviem ☹ .... neviem, koľko rôčkov má váš malý, no dočítala som sa, vraj sa vo veku asi 8-10rokov začína táto mandľa zmenšovať....
AHOJTE nasmu malemu maju vyberat nosne mandle v BB Roozveltovej nemocnici ako to tam prebieha?? Ako dlho si ho tam nechaju?? Co je potrebne si zobrat ?? Co moze jest ci pxt?? dakujem
Ale nie v sukromnom centre ale na v detskom pavxlone ak nahodou tam niekto bol. dakujme za skusenosti
@ivusikdomb my sme boli v stredu, ale v zv na jednodnovke. Operovala
nas ale dr z bb somorova. Vynikajuca lekarka. Boli sme max. Spokojny.
ahojte babenky vie mi niektora povedat akym sposobom odstranuju nosnu mandlu vo Fakultnej nemocnici v BB?či laserom ?diky
Ahojte, my ideme 30.4.2014 :D mali sme ísť 9.4. ale to bola po očkovaní 2t. a že sa to tak skoro neodporúča.. tak ideme 30.4. do malaciek na súkromnú, k dr. zdražil, je neuveritelne super k detom aj sestričku má perfektnú, chcela som ísť najskôr na štátnu ale ked mi povedali že najskôr v auguste tka kašlem na to, tu zaplatím 150€ za anestézu, ideme do celkovej, ráno prídeme a večer dom. platí sa len anestéza, na kramároch v súkromnej to stojí 185+15 vyšetrenie vstupné, malacky mám kúsok z BA a v plaveckom štvrtku mám svokru takže to máme pohodlné a relatvíne lacné, no lacnejšie než v ba. Takže akk by niekto hladal v okolí tu máte tip www.orlzdrava.sk dr. zdražil, celkom fešák 🙂 ale teda k deťom je úžastný 🙂
My mame termin na 2.5. vo Zvolene tak potom dajte vediet ako ste dopadli som zvedava
My sme absolvovali zákrok teraz v utorok hneď po Veľkonočnom pondelku (22.4.2014) ako pozerám príspevky už snáď Ste na to aj zabudli a konečne Ste zdraví to Vám zo srdca prajem 🙂, pre nás bol najkrajší čas pred zákrokom, keď malému zaúčinkovala náladovka ( vo februári mal 3 roky), po zákroku keď nám ho doniesli veľmi plakal, chcel si dať dole kanylu, pýtal sa domov, veľmi zlý pohľad bol na neho a dvaja sme mali čo robiť, aby sme ho udržali..., ale neľutujem, nechcela by som mať hluché dieťa, mal už tak zväčšenú mandľu, že tlačila na zvukovod a hrozila nám aj operácia uška, z ktorej po thyphanometrii, ktorá bola ok našťastie nebolo nič. Z nemocnice keďže sme boli pod celkovou aneztézou nás pustili na ďalší deň a momentálne veľmi nejeme len tak piškóty máčané v čajíku, ani polievku veľmi nie, mlieko vôbec (predtým si pýtal ešte) a jogurt zje tak možno ani nie polovicu, takže každé dieťa zaúčinkuje inak, ja už len verím, že náš už bude po tomto zákroku zdravý, zo škôlky máme vynechané habadej, bol zdravotne ok do konca januára, potom sa to začalo všetko kaziť, vybrali sme za sebou 4 druhy antibiotík, nič nezabralo....no a na škôlku na tú si budeme musieť ako keby sme išli prvý krát, len nech sme už ok 🙂, spravila by som pre neho čokoľvek len nech sa netrápi. Inak škrípal zubami, chrápal, nemohol dýchať nosom, to trochu mizne a snáď sa to úplne vytratí...Veľa síl prajem mamičkám, ktorých takýto zákrok čaká.
ahojte, tak moja dcerka bude mat v maji 2 roky a caka nas vyber nosnej mandle v BB 15.5. ake mate skusenosti s BB? nerobia ziadne predoperacne vysetrenia? nam povedala pediatricka, ze staci k nej prist s mocom, ze ju popocuva a to je vsetko?
ahoj my sme boli v PN v MEDICENTRE, ukazkovy pristup, vsetko prebehlo ako malo, doktor dokonca cez vikend utekal do ambulancie bo sa mi nieco nezdalo este bol aj ochotny prist k nam ak by sme nemali odvoz. platili sme 100e ale nelutujem, ja si doteraz pamatam ako mi ako decku v nemocnici vytahovali mandle brrr
@daniaz no, nas objednavala nasa pediatricka, ked som s malou prisla k nej, ze je zasa chora, zdvihla telefon, ze nas objedna na vysetrenie na detske ORL v BB \sme z PD\ a tam nam hned dali termin, ze ked ma taketo problem / caste nadchy, apnopauzy a problem s uskom.../ze hned mame prist a vyberu jej to, takze nic blizsie neviem, musim tam v pondelok zavolat a opytat sa,
velmi vam drzim palce, ja sa sice uz teraz bojim, ale hadam jej to pomoze a vam tiez, kolko ma tvoje male a ake mate problemy?
Baby uz sme po, ja som sa Taaaak hrda 😀. Dosli sme o 9:00 dali sme sa do pyzamka, dostala hracku a sirup oblbovak, o cca 20 min som ju odniesla na salu dostala masku a fukala balon o 10:30 sme uz boli na pooperacke mala este videla dvojmo ale v pohode trosku potrucovala ze je smedna a chce pit. Neskor uz pila a vsetko ok, trosku mrzuta ale ziadny rev ani nic podobne o 12:30 prepustak uz sme doma a krpca spinka. Nakoniec sme stipulku nedostali, iba odsali dostali sme kvapky do uska a tyzden bez umyvania hlavy, mala sa potesi 😀. Nema rada umyvanie vlaskov 😀. V piatok kontrola a potom v stredu. Tak sa mi ulavilo ze uz mame po tom 🙂
@slunce3 My sme už tiež po.... a doma. Aj náš malý bol statočný, dve a pol hodiny po zákroku na izbe spal. Jediný plač bol pri odstraňovaní kanily, keď videl krv. Teraz je trošku mrzutý, bolí ho to. ALE čo som v šoku - je stráááášne hladný a stále! Pritom on je slabý jedák. Navyše teraz by nemal jesť veľa a iba kašovitú stravu. Dávam mu síce iba po troške, ale už vypil pol fľaše kakaa, zjedol skoro celý banán, piškoty s mliekom a teraz zase plače, že chce ryžu s omáčkou! 🙂

@pepppe vy ste ako na tom, plánujete ísť do PN? My sme objednaní na máj na zákrok do MEDICENTRA, Mrázikovi.....