Odstránenie nosných mandlí u 4 ročnej dcérky
Prosím Vás maminy, ktoré ste si tým prešli napíšte Vašu skúsenosť. Naša 4 ročná v noci chrápe, nebýva až tak moc často chorá, ale boli sme na ORL a vraj ju má zväčšenú. Doteraz som bola proti vyberaniu, ale keď vidím ako sa jej zle spí, tak som rozhodnutá, že pôjdu mandle von. Len sa neviem rozhodnúť či v lokálnej alebo celkovej anestéze. Či si deti niečo pamätajú ak sú operované len v lokálnej a kde operujú aj takýmto spôsobom.
@anjelik2509 a bol to tak hrozny dych,že sa pri nej nedalo vydržať?davala si niečo do nosa?preplachovala?alebo hrdlo,kloktala?a dakujem za odpoved,ona je z toho tiež nešťastná,ešte raz dakujem
@anjelik2509 rozmyšlam dať tamtum verde
@marianaaza dosť jej zapáchal ten dych, ale nebolo to až také strašné, vydržali sme to... nedávala som nič, lekár nekázal a ja som nechcela špekuovať, aby som jej nespravila zle... ani do nosa, ani do hrdla, nič.. si myslím, žeby ju to aj bolelo, predsalen, je to citlivé, ubolené... koľko má rokov? a koľko ste od operácie?
20.2.bola operovana,no ma taky dych,že ani do školy ju nedam,kym to neprejde,ked vojdem do detskej a je tam zavreta,tak musím vetrať.Nič ju nebolí,len ten dych je neskutočny,ked na mna rozprava,žaludok mi dvíha,pritom zuby umyva aspon 7xdenne,ideme v pondelok na kontrolu a uvidíme,dsakujem za odpovede.
@marianaaza To sme aj my mali.... je to normalne. Ten zapachajuci dych mam na mysli. Nas na to upozornili, ked nas pustali z nemocnice. Nic na to netreba, prejde to same. A ja som to mala s dvoma detmi naraz, tak si vies predstavit 😂 Viezol nas moj ocino a len co sme mu nasadli do auta, krici, ze fuuuj, kto si tu prdol 😅 A ja ze to im ide z pusy 😅
@elenita no ved toto,už je to trošku lepšie,ale bola to hrôza,ani do školy by som ju nepustila
@marianaaza ahoj našej tiez vyberali ale taký dych nemala .Nevidm ci to ma byt tak alebo nie .Ale ako píšeš v pondelok ideš k dr tak hned sa opýtaj .
@dasaa može a nemusí byť,už som sa kontaktovala

@marianaaza toto píšu na stránke kliniky kde operovali nás... je to síce myslené na krčné mandle, ale myslím, že sa to môže týkať aj nosnej:
bielo - žlté povlaky v lôžkach po odstránení podnebných mandlí sú normálne. Vyzerajú síce desivo a spôsobujú zápach ale postupne sa strácajú v priebehu týždňa až dvoch od operácie.