Okuliarové skla MyCon
AHOJTE,
Ma prosim vas niekto skusenost s okuliarovymi sosovkami MyCon u deti?
Dakujem
Včera sme ich objednali aj my,cena 165€ za jedno sklo odľahčene s filtrovanie modrého svetla. odporučila nám ich očná , syn 12r, -2,75 na oboch Na SK trhu je to novinka, v CR vraj to funguje už 5 rokov nám povedali v optike. V Číne to majú údajne už dlhé roky otestované so 70% úspešnosťou zastavenia zhoršovania dioptrie.
Zdravim dievčata, aj ja sa pridam k Vam 🙂 Chystam objednat’ tieto sklička pre syna, v optike (pri ambulancii) v BA nam povedali cenu za jedno MyCon skličko stienšene 208eur. Je ta cena podl’a Vás vpohode? Ako vidim da sa najst’ aj lacnejšie. No ale čo už, aka by cena nebola, verim že zastavi progresovanie miopie u syna 🙂
V inej optike mi odporučili ziess MyoCare že je to ovel’a lepšia technologia. Ale nenašla som žiadne študijne vysledky…a očna ma dobre skušenosti prave s MyCon.
@nafanny tak aj nám boli odporúčané MyCon, ale nakoniec sme do toho nešli... Prešla som snáď všetky optiky u nás v meste. Výsledok môjho zisťovania bolo také, ze bud tie skla vôbec nepoznali, alebo boli aktuálne po školení o Mycon... Takže je to úplná novinka na Slovensku, nie sú v podstate žiadne reálne výsledky. Ani na nete som sa nevedela dopátrať k žiadnym reálnym recenziam. Tak sme sa nakoniec rozhodli pre Zeiss MyoCare, je to lacnejšie. Dat 160-200 eur za jedno sklíčko a možno o pol roka opäť bude potrebné zmeniť je dosť. Ale keďže nemám reálne výsledky tak sme do toho nešli
Synovi sa rozbil rám a Mycon sklíčka našťastie ostali celé, vymenili nám rám, vložili tie isté skla. V optike nám povedali, že tieto iste skla už vyrába aj nemecká firma, názov si nepamätám a sú lacnejsie.
@ekia možem vediet’ prečo ste nakoniec rozhodla pre zeiss MyCare? v optike povedali že cena je tam cca rovnaka… tie MyCon v Česku použivaju ovel’a dlhšie ako na Slovensku, ale zeiss je od jari v EU certifikovane, intuitivne by som šla do zeiss, len vaham kvoli tomu že doktorka ma v ambulancii deti u ktorych MyCon zastavili rast miopie… čo prave potrebujeme
@nafanny pre Zeiss sme sa rozhodli hlavne kvôli cene. Aj my sme to riešili kvôli narastajúcim dioptriam. Nevylučujem, ze v budúcnosti tie Mycon nedáme, ale momentálne má to nepresvedčilo... Nechápem ako vaša Dr. ma deti u ktorých sa zastavil rast dioptrii keď je to novinka na našom trhu, reálne skúsenosti našich lekárov ešte niesu...
Máte niekto nejaké skúsenosti s MyCon sklami pre deti?
@ladybaby3 my ich máme od júla 2023, syn bol na kontrole v 01/2024 a dioptrie ostali rovnaké.
@monciciatko1 Dobrý den, môžem sa spýtať, ostala dioptria rovnaká aj na ďalšej kontrole?
@zarad dobrý deň, syn ich má rok, pred tým okuliare nenosil, ani sme netušili že zle vidí. Dioptrie máme rovnaké viac ako rok ( od 05/2023). Za mňa odporúčam. My sme vybrali MyCon, pretože s tými mali skúsenosť v našej optike. Očná klinika preferovala miosmart, do správy uviedli ako alternatívu MyCon, alebo obyčajné sklá a kvapky Atropin. To sme zamietli.

@ircik55 my sme mali na výber nejaké mesačné, raz za mesiac si ich vkladá do očí a mal by ich tam vkuse aj v noci, čo mne sa nepozdávalo.