Okuliarové skla MyCon
AHOJTE,
Ma prosim vas niekto skusenost s okuliarovymi sosovkami MyCon u deti?
Dakujem
Zdravim, tak ako po roku, zastavili vam rast dioptrií Mycon skla? Dnes sme boli na kontrolu a stále má -4 a -4,čiže u nás účinkujú.
Ahojte . Tak u nás kontrola nedopadla dobre ,lebo dcére sa zvýšila hodnota po polroku o 1 viac ,čo je veľmi veľa. Prešli sme na inú značku,ktorá ma garanciu dokonca ak by sa do roka zhoršilo ďalšie skla preplatia oni. Uvidíme po kontrole. Ocna dr. vravela,že majú lepšie výsledky ako Rodenstock.
@mikiella miosmart?
@mikiella Ahojte,u nas podobna skusenosť :( Po pleoortoptickych cvičeniach vratili sme sa na pôvodnu hodnotu a zatiaľ zostali na MyCon. V oktobri mame kontrolu po 3m. zistiť či stabilizoval sa zrak. Ak nie, tiež chcem preísť na Hoya alebo zvažujem ešte od Zeiss. Sesternice na sklach od Hoya zlepšil sa zrak o dioptriu.
Ahojte, my sme boli na kontrole po 9 mesiacoch, dcéra má 7 rokov a dioptriu mala -1,25. Rok a pol sme nosili myosmarty od Hoya. Vyše pol roka to vyzeralo stabilné, no dnes už doktorka chcela predpusat na dioptrie -2.
Budúci týždeň budeme mať ešte jedno meranie s rozkvapkanymi očami, vraj by mala vyjsť dioptria nižšia.
Takže tie okuliare veľmi nepomohli a začíname aj s atropinom kvapkami najnižšou koncentráciou. Vyskúšame asi šošovky myocare od Zeiss.
Ahojte. Syn má 9rokov a od januára nosi sklicka Hoya. Jedno bolo cca 160€ plus rám. Dnes kontrola a aj pomáhajú no prirodzený rast oka a mierne zhoršenie sa žiaľ nedá ovplyvniť no ževraj tie sklíčka mu to aj tak spomaluju....predtým rok nosil kontaktné šošovky tejto značky to bolo 60€ na mesiac...môžte mi prosím napísať značky ostatných sklíčok čo majú vaše deti? Sú porovnateľné s Hoya sklickami? Tieto synove majú také akoby mini úliky v celom skle a má vlastne pozerať ale cez stred toho sklíčka...nejak tak... Vo februári ideme znova a budú mu menene sklíčka za silnejšie...tak či je aj lacnejšia alternatíva sklíčok s rovnakým efektom? Ďakujem za každú radu
@andriska133 My máme asi mesiac sklíčka od firmy Zeiss a volajú sa myocare.
Jedno sklíčko vyjde 87 e plus rám.
Majú fungovať na rovnakom princípe ako Hoya.
@smajlik22 môj nosí Hoya sklíčka od februára a má tiež zhoršené a vo februári sa mu budú meniť....očná tvrdí že to je prirodzený proces aj napriek tomu že nosibtie sklíčka ale ževraj sa mu to spomalilo...lebo ho kontroluje takým strojom a tam tá krivka teraz už je dlhodobo v peknej rovine...tak neviem no...ani ja lebo zase dať plno peňazí za komplet ...lebo jemu keď tak strašne sa zrazu zhoršili oči vtedy on aj rýchlo podrástol aj výška,váha všetko...teraz moc nerastie a má len 9r.ocna že ešte do cca puberty môžu byť zmeny....
nam ich tiez odporucili v optike (mali pripad zakaznikov ktorym sa zhorsil zrak az na -7, -9), kedze synovi sa za kratku dobu zhorsil zrak o 1,5 dioptrie (momentalne ma -2) a myslim ze sa mu zhorsil aj cylinder. Tak sme skusili ist do toho. Cenovo cca 250 eur - v cene ram za necelych 60 eur, potom 2 mycon skla (asi tie najzakladnejsie) aj s antireflexom a zabrus. Zatial nevieme posudit, ako sa v tych sklach bude citit. Je to taka novinka, tusim to existuje len dva roky.
@romco3 tak to vás potom cenovo vyšli veľmi dobre. Ja som za sklíčka a rám platila cca 420€ 🥹 a teraz vo februári mu budú meniť tak neviem koľko to bude €
@romco3 pozerám že ste tiež z Nových Zamkov. Kde ste dali prosím Vás robiť tie okuliare dakujem
@andriska133 az teraz som si vsimol spravu od vas. P+M Optika
@dur my ich máme vyše roka a syn má len malý škrabanec,lebo spadol, okuliare nosím aj ja,nemajú sa utierať suchou handričkou,lebo vtedy sa skla doškriabu,v optike my povedali umývať vodou a utrieť uterákom,je to fakt pravda, umývame a tie skla ozaj dlhšie vydržia, nie len Mycon ale aj obyčajné
U nás kontrola po roku bez zmeny dioptrií, ja som spokojná.. so sklíčkami problém memáme, sú ako nové
@ixa a koľko má vaše dieťa rokov prosím vás...lebo môj najprv nosil šošovky to bolo len o kúsok zhoršené...potom nosil rok sklíčka a mal teraz vo februári zhoršenie...dali sme teraz druhu značku tak uvidíme...má ísť koncom mája na kontrolu že ako...ale nejak dlho si zvyká...občas sami ešte aj po mesiaci zdá že cez ne zaostruje...vlastne hľadá ten bod kde má tu dioptriu...ja som si ich jeho tiež vyskúšala že čo to vlastne sú zač a veru ťažko pozerať keď musíte nájsť ten bod kde vidíte ako máte a okolo je všetko rozmazané
@andriska133 13 bude mať.. od 9 sa jej očká stále zhoršovali, každý rok o pol čísla.. teraz už rok aj dačo bez zmeny

@monciciatko1 tiež máme Mycon. Máme po prvej kontrole po 9 mesiacoch dioptria zostáva. Dokonca videla na 120 %. A to predtým nám po každej kontrole zvyšovali.