icon

Oneskorená reč u dieťaťa

katusa32
6. júl 2025

Ahojte
Chcela by som sa. Opýtať či niekto má skúsenosti s oneskorenou rečou u dieťaťa a či aj vám niečo také povedali keď malo dieťa 3 až 3,5 roka ale tá reč je na 20 mesačne dieťa ...a čo vám pomohlo rozbehnúť tu reč...

klementinka58
6. júl 2025

ano mame skusenost, nepomohlo nic, dg recova dyspraxia, ma takmer 8 rokov a navstevuje zs pre nks...ale dg dali az pred nastupom do pripravneho rocnika, dovtedy intenzivna logopedicka starostlivost a cakanie ci rec nenabehne sama

jarmila2010
6. júl 2025

u syna to bola skolka.kde sa rozhovoril...ale dobre by bolo vylucit aj ine mozne priciny

taktotedanie
6. júl 2025

@katusa32 riesila som to skor
Klinicka logopedia a vidim neskutocny rozdiel

katusa32
autor
6. júl 2025
@jarmila2010

u syna to bola skolka.kde sa rozhovoril...ale dobre by bolo vylucit aj ine mozne priciny

@jarmila2010 v septembri nastupuje do škôlky tak dúfam že sa to tiež nejak rozbehne... Je šikovný vnímavý pamätá si veľa len tá nešťastná reč

katusa32
autor
6. júl 2025
@jarmila2010

@jarmila2010 u neho vylúčili iné a hlavne ten autizmus

jarmila2010
6. júl 2025
@katusa32

@jarmila2010 v septembri nastupuje do škôlky tak dúfam že sa to tiež nejak rozbehne... Je šikovný vnímavý pamätá si veľa len tá nešťastná reč

@katusa32 aj syn vsetkemu rozumel...dokonca par slov,kt povedal,bolo dost zlozitych na vyslovnost,ale ostatne nula boodv :D aj neurologicka zhodnotila,ze je pohodlnejsi a ked ho nic nenuti,tak sa nesnazi rozpravat...v 3rokoch nastupil do skoly...hned som aj volala na logopediu a tam mi povedala,aby som mu dala aspon pol roka v skolke a az potom prisla...neskor sme chodili na logopediu do 2.rocnika na ZS...este pred nastupom do skoly som uvazovala o odklade..sama syna objednala k psychologicke...ta mi povedala,ze je schopny do skoly,aj ked mu lava hemisfera funguje slabsie...rovnako ucitelky v skolke ho hodnotili,ako sikovneho..presiel testovanim...nakoniec som odklad nedala...aj na naliehanie syna,kt do skoly velmi chcel ist...neskor vsetko dobehol a je sikovny...velmi dobre mu ide mat,chemia,fyzika..na strednu skolu,kt si vybral,sa dostal hned a teraz bude prvak...ale taky "salamista" zostal doteraz...nic ho nerozhadze,len tak😀

stellarstar
6. júl 2025

Sluch ma v poriadku?

katusa32
autor
6. júl 2025
@stellarstar

Sluch ma v poriadku?

@stellarstar ano má a to povedali tri logopedicky...

anjelicek26
7. júl 2025

Sluch ti logopedicka nevie zhodnotit...mne syn v tom veku dokonale odcital z pier a zacal uz viac-menej plynule rozpravat... hluchy bol na jedno ucho, druhe 40%...tym, ze to inak nepoznal, to komplet komenzoval. Nenechaj sa odbit a poriadne namerat sluch u odbornika... syn bol v kolektive od 1,5 roka a nepomohlo samozrejme...

stellarstar
7. júl 2025
@katusa32

@anjelicek26 ježiš ja to až teraz ano
@katusa32 s tým musíš ist na orl tam zisťujú ci sluch ok alebo nie

jeennyv
7. júl 2025
@katusa32

@katusa32 vnuk znamej rozpraval az v 5r, ale tam bolo zle rodinne prostredia a dalsia kamosla ma syna so zlym poruzemenim reci, ale tam je aj nabeh na formu autizmu…treba vsetko vylucit a logoped a vela cvicit

larisalarisa
7. júl 2025

Nám pomáha už štvrtý rok súkromný logoped, ktorý je i špeciálny pedagóg. Pracuje so synom dva krát do týždňa.

jarmila2010
7. júl 2025
@stellarstar

@anjelicek26 ježiš ja to až teraz ano
@katusa32 s tým musíš ist na orl tam zisťujú ci sluch ok alebo nie

@anjelicek26
@stellarstar nas prave logopedicka poslala na foniatriu...