icon

Opakovaný bacil MRSA u 10 mesačného bábätka

zuzickaaak
2. nov 2016

Syn ju mal 1x ako 2tyzdnovy,vtedy bral antib. ( priniesli sme si ju z porodnice ),teraz sa objavila znova. Viac ako mesiac ma vkuse spoliky,pokasliava. Teraz berie biseptol.. viete mi poradit ako sa toho da natrvalo zbavit? Dakujem

kacena4
2. nov 2016

@zuzickaaak ahojko keby si si precitala o tom nieco na ujovi guglovi tak by si co to pochytila... aj my to mame... ziadna vyhra
je to vlastne bakteria zlaty stafylokok a kym ste zdravy tak vam nic nehrozi kedze vacsinou problemy vznikaju ked je clovek chory. napr. pri operacii sa zvyknu rany zapalit, zle hojit, komplikovat stav... my sme zvladli aj tuto etapu celkom fajn. takze vsetko sa da. kedze je to "superbacil" je rezistentny na atb. zbytocne dieta zatazovat atb len na stafilokoka. liecit treba, ak je chory, tak danu chorobu. my uz nepreliecujeme stafylokola - nema vyznam. uz som s tym skoncila. proste je tam a hotovo. ak zacne sarapaiti a nieco chytime tak liecime dane ochorenie. drzim palceky ak mate kasle a sople chodte na alergo mozno je to imunita ci alergia ci na gastro mozno je to skryty reflux

lucinka511
2. nov 2016

@zuzickaaak podporovat imunitu, niekedy sa da tato bakteria vhodnymi atb zlikvidovat, lepsou imunitou sa h moze zbavit,, my sme v nemocnici mali pacientov s mrsa a ked dobrali atb velakrat boli stery na mrsa negativne,,ono je to pravda ze ten zlaty je rezistetny a netreba zbytocne podavat atb ak nie su nejake zavayne problemz abz ta mrsa nebola este viacej rezistentnna ono tuto bakteriu ma vela ludi a ani o nej nevei,,ak nesposobuje problemy tak je ok,ale treba sa zamerat hlavne na potporu imunity a tak vyvarovat sa ochoreniama tak.

zuzickaaak
autor
3. nov 2016

@kacena4 googlila som vela, ale chcela som najst realnych ludi,co to mali a ako s tym bojovali

zuzickaaak
autor
3. nov 2016

@lucinka511 maly ma uz 2mes v kuse sopliky. Potom sa k tomu prida hnis z oci a tak dokola. Dr. strasila,ze ked nezaberie biseptol,tak musime ist do nemocnice na infuzky...

kacena4
3. nov 2016

@zuzickaaak neboj dr len strasi ziadne sople ci zapalene oci nie su diagnoza na prijatie do nemocky a uz vobec nie na infuzky. my sme v nemocke takmer rovnako ako doma a teda to mame riadne "diagnozy" kyslil, zapaly priedusiek, inhalatory, denne 10-15druhov liekov... neboj ak to nie je nic vazne do nemocky nepojdete. u nas sa to vzdy vyvrbi tak ze v noci mame sople a rano sme na plucnom na prijme s bronchitidou. ak na tom nie ste takto tak je vsetko ok!!! prvy rok zivota to bolo kazdy mesiac!!!! takze neboj dr. tak len strasi nech ta posle alergologovi ak tam bude zhorsena imunita nech nasadia imunosupresivnu liecbu, nam nasadili hoci nemala ani rok ak treba tak daju lepsie ako atb. po roku ked sa posadila, postavila zlepsilo sa to, hlieny prestali zatekat. neboj zlepi sa to drzi palceny