Opakujúca sa synechia
Maminky chcem sa opýtať či máte skúsenosti že sa vašej dcérke objavila znovu synechia. Ja som s tým už bola s malou u lekarky, oddelila jej to prstami ale teraz som si všimla že sa jej to vracia a znova pomaly zarasta.
@petricka1984 my sme tieto sedave kupele robili denno denne 4 mesiace, ale malá mi nenechá nič urobiť, sme už na prášky, už nevládzeme normálne....
@ivka.pirulka hej, verím.. je to veľmi stresujúce. Moja je veľká citlivka, tiez to veľmi ťažko prežíva, ale má už 8r, tak sa mi ju podarilo presvedčiť, že buď mama alebo dr v nemocnici. Ale bojujeme každý raz. Ja som tu niekde na MK čítala, že v mnohých západných krajinách sa tieto zrasty vôbec neriešia, že keď má dievča cca 12rokov, začne sa jej tvoriť progesterón a zrasty postupne povolia. Tak som sa upokojila. Držím palce 🙏
@petricka1984 my budeme mať 8 r a trápime sa odmalicka. Zo spodu sa to stále zrasta
@petricka1984 ďakujeme. Že sa to v západných krajinách nerieši, to som čítala aj ja, ale bojím sa, že sa to zrastie úplne a nebude mocť cikať...
@ivka.pirulka detská urologicka hovorila že sa to musiii riešiť. Lebo sa tam vytvorí kapsa kde sa drží moc. A potom sú zápaly močových ciest. Hlavne aj pri kúpaní v bazénoch. Zažili sme viac krát. Treba to mať oddelené stále netreba to zanedbať
@ivka.pirulka áno, dierka na cikanie musí byť ..

@ivka.pirulka vieš čo, ja som si povedala, že nebudem dcérku stresovať a brať k dr, začala som jej robiť kúpele v sleze nebadanom, ako to tu radili baby, potom jej prstami trosku ponaťahujem kozku okolo pipky, do strán a kvapnem olej z lekárne a za pár týždňov sa jej tá zrastená blanka, ktorú už mala vytvorenú pretrhla. Verím, že postupne sa jej to uvoľní a dobre bude. Drzte sa a pevné nervy 🙏