icon

Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa

silvia_nemethova
7. máj 2015

Ahojte, prosím potrebujem radu ohladom 3 ročného dievčatka. Vyše 5 týždňov sa ráno vysype do nepekných červených flakov hlavne v oblasti zadnej strany stehien, zadoček, niekedy aj bruško a raz aj nohy. Ráno sa tak zobudí, na večer často nie je ani stopa po flakoch, zmiznú aj bez fenistilu. Ráno niekedy vačší vysyp, niekedy miernejší. Vyšiel jej pozitívny test na mykoplazmy, urobili jej ho v domnení, že flaky zmiznú po preliečení antibiotikami. Po dvoch týždňoch Klacidu su flaky v rovnakom stave. Zdá sa, že prísna dieta, vyradenie mliečnej formuly, aviváž, krémy, ani nič iné nemá vplyv na rozsah výsypu. Flaky sú aj mierne vystúpené, ale to tiež len niekedy. V pondelok máme termín u alergológa, ak by ste mali akúkolvek radu, alebo skusenosť, budem velmi vďačná. Ďakujem velmi pekne! S pozdravom Silvia

Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa
ikula2
13. apr 2017

@mirkaaa80
nezistili sme nic ja sa priklanam k alergii na farbiva v potravinach, mojej malej velmi zle robia aj sprchove gely kde je farbivo, ocervenie, davam pozor aby nemala aj sladkosti velmi farebne

endysa
Odpoveď bola odstránená
veronika8383
18. apr 2017

Chcela by som sa vás opýtať, či nemáte niekto skúsenosti s takouto alergiou
Lezime od včera v nemocnici, ale ešte sa na nič neprišlo... začalo to postupne od štvrtku ... a dva dni pred tým bola očkovana prvou dávkov plus ritarix

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
mirkaaa80
19. apr 2017

@veronika8383 jeziiiiis, to ste tomu babatku dali hexu, prevenar a rotarix???? Co mate za doktora? Tak sa ockovat nemôže. Až mi je do plaču, keď to vidím😭😤. Aj to je bolestivé, ale svrbí? Veľmi vám držím palce nech to maličkej čoskoro prejde.

veronika8383
19. apr 2017

@mirkaaa80 doktori povedali, že to kľudne môže byt reakcia na to očkovanie rotavirusom ...bolelstive to nebolo ani ju to nesvrbelo... trápilo ju veľmi bruško... vraj aj to je tým rotarixom... trikrát som s ňou bola na pohotovosti... a až tretia doktorka uznala, že to môže byt kľudne z očkovanie a konečne nás poslala do nemocnice .. dávajú jej kortikoidy, tak sa to už takmer vytratilo... ešte nemáme všetky výsledky ... vyplakala som sa teda poriadne :(

endysa
Odpoveď bola odstránená
mirkaaa80
19. apr 2017

@veronika8383 no to ti verím. Ja som tiež dala malemu rotarix...Ale nám dr.povedal že medzi ockovaniami musí byť aspoň 2 týždne. Malý mi celý týždeň nespal, nepapal, aj to málo čo sa nakojil vyvracal, plakal od bolesti ...Banujem, že som mu to dala. A to ešte neviem, či vôbec bolo k niečomu,, keďže ja som ho kojila a pravdepodobne tam imunitna odpoveď u neho ani nevznikla.
No nech ste skoro v poriadku. Držím palce😉

veronika8383
19. apr 2017

Vidíš.. mne o tom odstupe nik nepovedal... vlastne našu doktorkou zastupuje už dlhšie iná ... hneď to potom spomeniem jej... dúfam, že nič horšie sa nestane ... ja som jej ho dala s dobrým úmyslom, aby sme neskončili v nemocnici ak náhodou .. a nakoniec v nemocnici sme ... dám vedieť, ako sa to nakoniec uzavrie

mirkaaa80
19. apr 2017

@veronika8383 len pre info😉: Odporúčania viacerých odborníkov na 2. medzinárodnom sympóziu o vakcínach a autoimunite v roku 2012 v Španielsku:

Vyhýbať sa aplikácii troch a viacerých vakcín, ktoré ako adjuvans využívajú hliník.
Vzhľadom na možné poškodenie centrálneho nervového systému (CNS) odporúčajú podávať vakcíny až po 6 mesiacoch života dieťaťa, keď hematoencefalická bariéra (bariéria medzi mozgom a krvou) dieťaťa už dozreje – hliník totiž prechádza do CNS.
S očkovaním musíme byť obzvlášť opatrní tam, kde niekto z príbuzných trpel, či trpí na nejakú autoimunitnú chorobu.

veronika8383
19. apr 2017

@mirkaaa80 no vidíš.... a to ja mám adissonovu chorobu... ta je tiež autoimúnna ... a manžel ulceroznu kolitidu ..

tin007
19. apr 2017

@veronika8383 Mate vysledky krvi (urcite malej brali krv), co krvne dosticky, ma dostatocny pocet?

veronika8383
19. apr 2017

@tin007 všetko bolo dobre.. len železa menej ...zatiaľ ešte nemáme všetky výsledky .. ale napríklad alergia na mlieko jej vyšla aj nevyšla .. tak sa to ešte posielalo nejakému profesorovi na posúdenie .. som zvedavá aj na ďalšie výsledky ..

tin007
19. apr 2017

Je to hrozne zvlastne; hlavne tie flaky, ktore su v strede ako keby sedofialove.

sabina77
20. apr 2017

No my uz vieme.co to bolo plesen od prasiatka alebo zajaca dostala lieky a krem do dvoch tyzdnov by mala byt ok a zvery mame doniest otestovat

stankahb
23. apr 2017

@silvia_nemethova dobry den. Nahodou som natrafila na vasu fotku v diskusii. Prave lezime v nemocnici, nevieme zistit z coho to ma.raketo flaky ako u vas sa dcerke objavuju opakovane uz viac ako rok. Neviem ci semeste chodite, clanok je z 2015. Ak si to precitate, prosim napiste mi z coho ste to mali. Ci vamnievo zistilu. Moc vam dakujem

deniska83
13. jún 2017

prosim vas moze to mat aj tehotna zena mne sa totiz nieco podobne urobilo na stehne ale iba na jednom co to moze byt.som tehotna nieje to zo slnka?diki za radu🙂

mirkaaa80
13. jún 2017

@veronika8383 ako ste nakoniec dopadli? Zistila sa príčina tých fľakov? Dúfam, že už ste v poriadku 😃

silvia_nemethova
autor
13. jún 2017

@stankahb dobry den, pisala som vyssie, ze nikdy uplne na nic konkretne neprisli. Dcerka dlho brala Dithiaden, Denerel a Zodac, po vyse roku som ich svojvolne vysadila. Vystriedala som zo styroch lekarov, ten posledny si mysli, ze je to zihlavka parainfekcna. V preklade - ked dcerku trapi nejaka viroza (vtedy to boli odoznievajuce Mykoplazmy), v tom obdobi sa vraj zrejme bude sypat.

miskarak
29. jún 2017

Ahojte pridavam sa aj ja moj syn dostal tieto flaky na cele telo boli sme u lekarky a dostal ditiaden flaky zmyzli ale jak sa ideme kupat na zlate piesky vo vode sa mu flaky vratia.Ked vide z vody a vysusi sa flaky zahadne zmyznu.

veronika8383
7. sep 2017

@mirkaaa80
Uzavreli to ako reakcia na očkovanie... na druhe očkovanie sme boli ležať v Martine ... nechali nás tam 24 hodín pod dohľadom... docent imunológ povedal, že to bola reakcia na očkovanie, ktorá je len veľmi zriedkavá ba priam vzácna ... vravel, že druhý raz sa už zvyčajne nevyskytne... pred očkovaním musela užívať tri dni fenistil.. našťastie sa to už nezopakovalo...a tiež jej vlastne rozdelili očkovanie ... rotarix sa ockoval mesiac skôr... ale vtedy som si všimla pomôcť dňoch malé vyrážky... ale už boli len ako krupicka...nič vtedy nové nejedla, nepila... tak možno to spôsobil ten rotarix

pletka
4. nov 2017

@silvia_nemethova Dobrý deň, my sme mali podobný problém davnejsie, keď mal syn 2-3 roky. Celu zimu a jar pri chorobe takéto fľaky...riesili nas ako atypický exzem, premastovali sme všetkým moznym ale to bolo ešte horšie, ta pokozka bola len pozdrazdenejsia. Potom sa ku mne dostal článok o kvasinkovej infekcií na koži a skusili sme liečiť to...a odvtedy je pokoj...klop klop 😁 kúpanie v hypermanganovej vode (dezinfikuje a vysusuje) a zinková masť. Ked uz vyrazka ustupi a koža sa ukľudni, tak sme mastili kalciovou mastickou . Možno niekomu pomoze😀

duratlicka
11. dec 2017

@silvia_nemethova S dcerkou bojujeme s takymi istymi flakmi.Zacalo to asi v 1 roku takymito flakmi v zime.Mysleli sme,ze je to alergia na chlad,lebo v teple to zmizlo.Pediatricka jej dala 3 homeopatika a na jar to zmizlo.Preslo niekolko rokov bez problemov a teraz v 6 rokoch to ma znova.Akoby jej v tele kolovala nejaka bakteria alebo virus a ked sa pri znizenej imunite premnozi,takto sa to prejavi.Uvidime,co povie doktorka.

duratlicka
12. dec 2017

Tak sme skoncili v nemocnici,pridala sa zvysena teplota,zvracanie,zrejme tiez nejaky virus.

silvia_nemethova
autor
12. dec 2017

@duratlicka držím velmi palce, nasa Ami sa sype, keď je v tele vírus, alebo baktéria. Verím, že čoskoro budete doma!

duratlicka
18. dec 2017

@silvia_nemethova V nemocnici nezistili,z coho to mala.Po 4 dnoch na silnych kortikoidoch sa koza vycistila.Postupne naspat pridavame potraviny a cakaju nas testy na alergologii.Mozno to bol tiez iba nejaky virus,lebo dovtedy mohla zjest bez problemov cokolvek.

duratlicka
18. dec 2017

@silvia_nemethova A ked sa vysype,co jej davate?

sabina77
26. dec 2017

@sabina77 no zvery sme dali otestovat su pozitivne maju loziska kolonie plesne museli sme ich dat prec mala brala 6 tyzdnov antibiotika a masticky asi 5 roznych ale zmizlo to uplne ale az tak na 5 6 tyzden takze hlodavce uz nechcem ani vydiet

veva82
16. jan 2018

@silvia_nemethova neviem ako ste dopadli ja som mala toto od dvanastich rokov. Nikdy mi na nic neprisli az teraz- alergia na bmk,lepok plus histaminova intolerancia.
Vacsinou ma tieto prejavy sprevadzali ked moje telo bojovalo s nejakym virusom a vacsinou som sa takto vyhadzala do rana.svrbive,cervene flaky ktore mizli a objavovali sa kde tade. Raz mi takto opuchla cieva v mizgu a 5dni som nevidela. Ked sa mi to spustilo,zaberal len hydrocortizon.