Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa
Ahojte, prosím potrebujem radu ohladom 3 ročného dievčatka. Vyše 5 týždňov sa ráno vysype do nepekných červených flakov hlavne v oblasti zadnej strany stehien, zadoček, niekedy aj bruško a raz aj nohy. Ráno sa tak zobudí, na večer často nie je ani stopa po flakoch, zmiznú aj bez fenistilu. Ráno niekedy vačší vysyp, niekedy miernejší. Vyšiel jej pozitívny test na mykoplazmy, urobili jej ho v domnení, že flaky zmiznú po preliečení antibiotikami. Po dvoch týždňoch Klacidu su flaky v rovnakom stave. Zdá sa, že prísna dieta, vyradenie mliečnej formuly, aviváž, krémy, ani nič iné nemá vplyv na rozsah výsypu. Flaky sú aj mierne vystúpené, ale to tiež len niekedy. V pondelok máme termín u alergológa, ak by ste mali akúkolvek radu, alebo skusenosť, budem velmi vďačná. Ďakujem velmi pekne! S pozdravom Silvia

@silvia_nemethova ahoj prosim mame to iste ako to dopadlo? dakujem
Ahojte
My mame presne to iste. Objavilo sa to asi pred dvoma rokmi, teraz bude mat mala 8 rokov. Boli sme u alergologa. Zistene nejake intolerancie, nie alergie. Myslim ze na histamin. Vyhadzovala sa sporadicky, do vecera obycajne flaky zmizli. Myslim ze sme jej sprvu davali zirtec. Uz nepametam, asi aj 3 mesiace. Zrejme to trocha pomahalo. No ked sa velmi vyhodila, tak ani zirtec nezabral a flaky mizli pomalsie, ale to bolo asi len raz. Neskor flaky zmyzli a objavovali sa len velmi zriedkavo. Aj teraz sa nam trocha vyhodila asi po 4 mesiacoch. Vylucili sme potraviny obsahujuce vela histaminu, hlavne paradajky...
@peto15 dakujem asi to lebo v noci mala aj teploty a dala som nurofen jahodovy a bolo to este horsie uplne pupence
Dobrý deň.Prosim Vás,čo mali Vaše detičky zihlavku ako to dopadlo?My sa s ňou trápime už vyše 8 mesiacov.Okrem troch mesiacov je dcérka každý deň vysypana.Dakujem
@lucya665 Zistili nam histaminovu intoleranciu.Musime davat pozor na jedlo.
@duratlicka A môžem sa spýtať aké staré máte dieťatko a či sa to prejavovalo aj inak?Lebo my chodíme na alergologiu dvakrát sme boli v nemocnici a všetky vyšetrenia má negatívne.Na nič jej neprišli.Mala má tri a pol roka a alergologicka povedala že je v pásme možnej HIT ale že tak to deti mávajú kôli ešte nevyzretemu tráviacemu systému.
@lucya665 ma 2,5 r ideme 9.7. na vysetenie
@11zuzanka11 No my práveže máme podstupene už všetky možné vyšetrenia a všetko má mala v poriadku.Na nič nám neprišli.Momentalne berie mala trojnásobnú dávku Aeriusu a aj napriek tomu je nonstop vyhadzana.
@11zuzanka11 takto sme to mali my preslo asi do 4 dni vypuklo stoptusinom kvapky pridruzila sa teplota dala som na druhy den opat lebo som nevedela ze z toho sa zhorsil stav a na teplotu som dala nurofen jahodovy sirup a to bola apokalypsa to uz tu nemam ani nafotene odznelo na kortikoidny cipok koza zbledla ale po 24h zniva este odznievala alergia tak nam aj hovorili ze to sa este scervenie ale nie zak az a pomaly do 4 dni zmizlo a zatial sme nemali od vtedy nic
@11zuzanka11 Nám to presne tak isto začalo keď bola malá chorá a brala Thymomel sirup.Rano sa zobudila vysypana tak som jej dala fenistil kvapky ale stále sa jej to zhoršovalo.Takze tiež si myslím že jej to vyvolal ten sirup lebo to je taký bylinný.No a odvtedy to mala najskôr tri dni potom dva týždne nič a takto dookola.Az sme išli do nemocnice.Ked sme sa vrátili tri mesiace bol pokoj a potom znova sa vysypala a odvtedy to má každý deň už vyše dvoch mesiacov.😐
@11zuzanka11
Nam sa to stalo v 2 rokoch a bolo to po sviatkoch, ked mala u svokrovcov pojedla vsetko mozne. Potom sa to zopakovalo po Mikulasovi v skolke, ked pojedla sladkosti, arasidy, citrusy a doma este aj rybu k obedu. Tiez musela dostat konsku davku kortikoidov, aby to stiahlo. 4x sa vyhadzala a na 5. den to zmizlo. Uz davame pozor na jedlo a kedze DAO ma len okolo 1,7 obe hodnoty, tak sa naozaj snazim drzat toho zoznamu, co moze jest a co nie.
Inak v tych 2 rokoch uzivala aj homeo poumon histamine, ale ci to zmizlo same alebo vdaka homeo, to neviem posudit.
@lucya665 Ani by tak nevadilo, ze je bylinny, ako to, ze je to sirup a to su konzervacne latky:
polysorbat20
citronan trisodny
kyselina citronova
sorban draselny
benzoan sodny
Vzdy su lepsie alkoholove kvapky, napr Sinupret alebo domaci skorocelovy sirup.
@duratlicka ja uz sa bojim davat sirupy ..max ten kalciovy od tevy
Ja už som bola na tom tak že som sa jej bála dať aj niečo zjesť.Ale ako to pozorujem nemyslím si že je to jedlom.Bohuzial zrejme jej to vyvolal ten sirup a teraz nezávisle od toho či niečo zje alebo nie tak ma to aj tak.Ja už sa snažím si to nevšímať.Hovoria nám že z toho vyrastie tak verím v to.
My mame s dcerkou tiez tento problem, flaky sa jej vyhadzuju najma ked je oslabena nejakou virozou. Teraz bola 2 mesiace doma jedla vsetko boli sme aj na dovolenke a nic. Nastupila do skolky a prvy den vecer vysypana, mam podozrenie hlavne na ecka a farbiva, lebo ja sa tomu doma vyhybam ale v skolke im daju hocico tam to neriesia.
@lucya665 aj my sa trapime touto žihľavkou.nas ročný drobcek to ma veľmi škaredé.hlavne na kolenach.to uz ma az takú zhrubnutu kožu.mali sme teda neviem ci ho ešte máme zlateho stafylokoka bral rôzne sirupy od kašľu a este uniflox kvapky.Môžem sa len opýtať,to kvôli tomu sa chodí ležať aj do nemocnice?my sme neabsolvovali ešte žiadne vysetrenia boli sme iba u koznej....ďakujem za odpoveď
@miriamkazabka Kôli samotnej zihlavke sa do nemocnice nechodí.Len naša dcérka to mala vo veľkom rozsahu.Uplne také mapy po celom telíčku.Tak keď to naša doktorka videla radšej nás poslala do nemocnice aj kôli kompletným vysetreniam ,ktoré jej tam urobili hned.Lebo inak by sme na ne museli čakať ako keď sa ide na alergologiu a podobne.Ale ako som písala dcérka má úplne všetko v poriadku.Na nič jej neprišli.Momentalne berie ďalej antihistaminiká a je to pod kontrolou.Sem tam sa jej pár vyrážok vyhodí najmä z večera do rána na nožičkách alebo sa jej to urobí cez noc a do rána zmizne.Ako pre mňa celé nepochopiteľné.
@miriamkazabka môžem sa aj ja spýtať tiež to má Váš drobec stále?Alebo sa mu to opakuje po nejakych intervaloch?
@lucya665 praveze diagnóza žihlavka,ale nam sa to nevytraca nám sa vyhodí vysyp a ostane to na telicko.tiez to mame skoro na celom telicku a strašne hrozné.a včera sa nam spravil vysyp aj na tvaricke.uz som sa tak vyrevala😢,ked vidim že je z toho nervozny.posielam par foto
@lucya665 ešte som sa prosim ta chcela opýtať,ci Vam dali aspon nejaky liek,aby aspon tie veľké plochy ustupili.Ďakujem
@miriamkazabka Zlatko malé.Ja som si tiež poplakala a nie raz.Takze úplne to viem pochopiť.No práve preto sme išli do nemocnice že to mala v takom veľkom rozsahu.Tam jej dali kortikoidy.Z tých to zmizlo hneď.Ale jej sa to aj napriek tým infuziam objavovalo.Ale nie už v takom množstve ale napr.len pár vyrážok na ruke a takto.No a keď nás prepúšťali užívala 4 nasobnu dávku aeriusu.To je sirup-antihistaminikum.A postupne sme jej dávku každé dva mesiace znižovali.Momentale berie dvojnásobnú dávku.Ja sa čudujem že s takým maličkým ťa lekárka neposlala niekam.Minimalne určite by som sa pýtala k imunoalergologovi.A tie antihistaminiká aj obvodná mohla predpísať.Minimalne aspoň by to nesvrbelo po nich
@lucya665 a koľko prosim ta mala tvoja malička,keď sa jej to vyrutilo?a ten sirup mame boli sme u kožnej,ale vtedy videla len keď to ešte len začalo teraz to ma brutalne.dala ten sirup(sirup 2,5ml) a nejakú masť čo absolutne nepomaha.vcera sme boli na krv,dnes uz boli aj výsledky,ale nic take akurát naznak parazitov tak cakame ešte na vysledky sterov.a prosim ta to tie kortikoidy su len vo forme infuzii?ďakujem a ináč pozeram,ze si z Trenčína to nie je tak ďaleko od nas
@miriamkazabka našej malej sa to prvýkrát objavilo mala 3 roky.Teraz v novembri bude mať 4.Zacala chodiť do škôlky narodila sa nám druhá dcérka a zrovna v tom období aj bola chorá.Vkuse mala kašeľ.Tak nam dala doktorka sirup fenistil a vtedy sa prvýkrát vysypala.Presne aj nám vraveli že zihlavku môžu spôsobovať parazity ale my sme všetko mali negatívne aj stery aj kultiváciu stolice proste všetky možné vyšetrenia sú ok.Aj mandle jej pozerali sono orgánov jej robili ozaj komplet a na nič neprišli.A tie kortikoidy sú aj vo forme capikov pre také malé deti ale aj vo forme tabletiek.Nas zo začiatku zakaždým na pohotovosti odbili s cipkami kortikoidov.Ale to sú silné lieky a svinstvo do tela.Ja som aj vravela lekárke na alergologii že ono si to žije vlastným životom.Pretoze snažím sa niečo odpozorovať že čo by jej to mohlo spôsobiť a na nič som neprišla.
@lucya665 ste kvoli tomu chodili aj na pohotovost?ci sa aj niečo ine pridruzilo?moj drobcek tiez dnes len plakal a plakal hlavne pri zaspavani co ho to asi tak svrbi ,omíňa.ja viem,ze je to svinstvo,citala som to.tak ale vidis aj tak dcerke v nemocnici nasadili kortikoidy v infuzkach,veď to je to iste,ci cipok ci infuzka?dnes fotene pre Koznu v Novej Dubnici.zajtra ideme..
@miriamkazabka a on to má len na nožičkách?Mne to skôr pripadá ako ekzém a nie zihlavka.Aj keď ťa zihlavka môže vyzerať všelijako.Nasa to mala také ako dávala fotku @11zuzanka11.take mapy po tele.My sme s ňou behali po pohotovostiach lebo nikto nam nevedel povedať že čo to je a z čoho.Len že alergická reakcia.Raz sa nám stalo že jej normálne až päty opuchli.Ani chodiť nemohla.Tak to som sa vylakala aby nemala aj nejaký vnútorný opuch tak hneď som s ňou letela radšej na pohotovosť.

@pletka Ahoj prosim ta a ako vypadali tie flaky?? My sme nemali
nic a zrazu sme sa vysypali na nohach, potom na rukach a najnovsie pod pazuchou tiez mame zajaca tak rozmyslam ci to nebude nejaka plesen...