Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa
Ahojte, prosím potrebujem radu ohladom 3 ročného dievčatka. Vyše 5 týždňov sa ráno vysype do nepekných červených flakov hlavne v oblasti zadnej strany stehien, zadoček, niekedy aj bruško a raz aj nohy. Ráno sa tak zobudí, na večer často nie je ani stopa po flakoch, zmiznú aj bez fenistilu. Ráno niekedy vačší vysyp, niekedy miernejší. Vyšiel jej pozitívny test na mykoplazmy, urobili jej ho v domnení, že flaky zmiznú po preliečení antibiotikami. Po dvoch týždňoch Klacidu su flaky v rovnakom stave. Zdá sa, že prísna dieta, vyradenie mliečnej formuly, aviváž, krémy, ani nič iné nemá vplyv na rozsah výsypu. Flaky sú aj mierne vystúpené, ale to tiež len niekedy. V pondelok máme termín u alergológa, ak by ste mali akúkolvek radu, alebo skusenosť, budem velmi vďačná. Ďakujem velmi pekne! S pozdravom Silvia

@miriamkazabka jasné.Ale práve preto má napadol ten ekzém lebo ten sa vie skôr takto na zahyboch urobiť.Ale tak ak máte diagnózu že zihlavka tak hádam doktorka vie čo píše.Nasa ta to má tiež väčšinou na zadku.V karte má napísané že možná je tam aj tepelná zložka.Ze z tepla sa jej to spraví.Je aj tlaková zihlavka čo môže byť váš prípad.Mne sa to napr.niekedy urobí zo zimy ale trvá to max.5 minút a mám to tak raz za rok keď je vonku že ozaj zima.Ale nie ako naša malá že už rok to bude.A máš pocit že ten aerius čo malý berie že mu nepomaha?
@lucya665 ani nie,podľa mňa moc nezaberá.dnes sme boli u tej druhej kožnej,keď uz to videla v takomto stave tak povedala,že to nevyzera moc na žihlavku,ale že telo s niečím bojuje tak preto takýto exzem alebo akoby som to napísala.no ešte cakame na pár výsledkov ak budú v poriadku tak ma porazi.a Ešte mi povedala,ze ak bude vsetko ok tak sa mam pýtať na infekcne,ze tam budu zase nieco iné riešiť.co by to mohlo zapricinovat
@miriamkazabka mne to tiež skôr na ekzém vyzerá.Keby mám fotky ako to naša malá mala ti pošlem ale už som to vymazala.Teraz keď to má to vyzerá ako od komára akurát že rozpoznam to podľa toho že od komára je to vystupene.Este ma napadlo či malému krv brali.Nam tiež lekárka povedala že to vyzerá tak ako keby je imunita zblbnuta a nevie čo so sebou.Tak ja už sa nad tým snažím netrapit sa a dúfam že vyrastie z toho.Ked už lekári na nič neprišli ani mne to nejde s nič do súvisu čo iné ostáva.😕
@lucya665 ano brali nam aj krv a povedala,ze je ta imunita taka...,ale že ona sa vyvíja do 3rokov.všetko doktorka brala aj krv aj ster,mrle,stolicu.Ešte čakáme na vysledok stolice
Mojej sa tiež priebežne vyhadzuje taký flacik ako si dala na foto, len tvoja mala to má podstatne horšie. U nás len jeden fľak, vyzerá to ako veľký stipanec ale je to ploche. Dr tiež nevedela čo s tým, keď sa to vyhodí, potierame pár dní fenistilom a framykoinom potom to zmizne a zas sa po čase objaví
@rainee áno aj naša to tak má.Bud to vyzerá ako štípance len je to nevystupene alebo ako dnes ráno mala aj na brušku také väčšie fliacky.Ja už som na tom tak že už to neriešim.Neviem kam ešte by som s ňou mohla ísť keď všetky možné vyšetrenia má v poriadku.
Mňa by ale zaujímalo že ako je na tom dcérka tej pani čo založila túto diskusiu.Ci sa jej ťa zihlavka ešte prejavuje alebo nie.Lebo presne keď som si čítala tu diskusiu my to máme rovnaké.
@miriamkazabka nám tiež povedala lekárka že to môže súvisieť s imunitou ako som pisala.Jej robili aj testy na HIT.Ma to že v pásme možnej HIT ale sme toho názoru že o HIT sa nejedná lebo ona žiadne iné príznaky nemá.Keby ju bolí bruško alebo preháňa tak áno uvažujem nad tým ale práveže nič len tá hnusná zihlavka.A ešte naposledy ako sme boli u lekárky jej z krvi vyšlo že mierne znížená imunita a naša malá práveže vôbec nebýva chorá.Tak ja už neviem.
@lucya665 ahoj lucya, my mame s malou aktuálne ten istý problém. 3 týždne je vysypana. Kortikoidne čipky to stiahli, po vysadení je to spat. Prvé tri dni sa sťažovala aj na bolesť nožičiek a nechcela chodiť. Kozna nám dala afloderm krém, berieme aerius. Ako vaša liečba pokračuje? Našej ešte krv nebrali, momentálne ma bežnú baktériu v nose a berie antibioticke kvapky do nosa. Ďakujem!
@katka_hanka to je aka bežná baktéria?my sme mali zlatého stafylokoka najprv nose potom v hrdle no pokiaľ sa všetko povysetrovalo tak to trvalo a antibiotika nam pomohli.no neviem ci sme mali presne to co vy
@katka_hanka ahoj.No my sme na tím momentálne tak,že chvála Bohu nám to ustúpilo.Po roku.Ale dcérka berie stále kombináciu antihistaminik a bude ich musieť brat dlhodobo.Za dva týždne ideme k lekárke na kontrolu tak neviem či nám dávkovanie zmení alebo ponechá.Mala berie dvojnásobnú dávku aeriusu plus na noc ketotifen.
A koľko má vaša dcérka?Neodsledovala si že by sa jej to robilo po nejakom jedle?Alebo nové niečo nemala?
@lucya665 nič nové práveže nejedla. Tak rozmýšľam, že skúsim histamínovú diétu a Uvidime či nastane zmena. Hanka ma 2 roky 9m, tento stav trvá tri týždne. Dr jej dala rectodelt cipky, vybrali sme 2, všetko sa stiahlo, 24hod po dobrati cipkov mame všetko spat a mám pocit že horšie, zasa sa sťažuje už aj na nohy. Momentálne ma nadchu a berieme antibioticke kvapky uniflox do nosa, k tomu aerius v štandardnom davkovani. V piatok ideme k imunológovi, tak Uvidime. Hanka je dosť nespolupracujuce dieťa, ona a odber krvi, to je najhoršia nočná mora 🙈
@miriamkazabka my mame štandard moraxella nonliquefaciens. Predtým mala v stere z hrdla aj hemophila ale opakovane stery ho neukázali. Tieto problémy nám začali ale cca týždeň pred nádchou, takze tu súvis asi nebude.
@katka_hanka nam kozna povedala,ze telo s niecim bojuje a ak si nevie pomôcť alebo je slabšia imunita vsetko ide na povrch kože.takže kludne ak ma niečo v tele a sa to neprelieci tak sa to ukáže na koži
@miriamkazabka a máte podobne fľaky ako my?
@katka_hanka z prvoty nam bola určená žihľavka len moj drobcek ma len rok a on v tom čase aj stvornoskoval tak on mal take mapy na kolenach ale na ostatnych miestach to mal takéto
@katka_hanka no to ako keby som našu videla.Este jej to presne začalo v tom istom veku!!!Zhruba mesiac pred 3 narodeninami.V tom období začala do škôlky chodiť vkuse mala škaredý kašeľ a jedného dňa sa nám takto vysypala.Pokial všetky testy vyjdú negatívne naozaj môže ísť o imunitu.Nam imunologicka povedala že to vyzerá ako keby bola imunita zblbnuta.Pritom mala vôbec nebýva chorá.No a čo sa HIT týka pokiaľ dieťa neboli bruško nepreháňa nezapeka nezvracia ,nie je unavené tak sa môže vylúčiť.
@lucya665 aj vašej sa to robilo na chodidlach a vravela že ju bolia nožičky? Na tie fľaky na tele vôbec nereaguje, nesvrbia ju, nebolia, iba to hrozne vyzerá. Naša hanka ani do škôlky ešte nechodí, sme doma, tak ja neviem čo mohol byt spúšťač. Ma starsich súrodencov, tak jedine že od nich chytila nejaký vírus, ktorý spustil tuto rošádu. Vo štvrtok ideme k imuno-alergologicke na odbery. Hádam jej nejako krv vezmú 😂. Aerius jej to vôbec nesťahuje, ako keby ho ani nebrala. Dnes večer to ma ešte horšie ako fotka zo včera. Aj u vás to tak bolo, že raz lepšie raz horšie?
@miriamkazabka a zmizlo to po vybratí antibiotík? Mal maly aj iné príznaky ako teplota?
@katka_hanka presne ako naša malá.Tiez vôbec ani nevedela že to má.A tak isto sa nám raz stalo že sa mi na nožičky sťažovala že ju bolia.Ledva chodila.Potom pozerám a ona mala z toho päty opuchnuté.Tak som s ňou išla na pohotovosť a tam klasika kortikoidy.No a ten aerius ona berie rok.Ale aj napriek tomu počas toho roka bola vysypana nonstop.Tiez ako keby to ani nebrala.
A ano.Raz to mala napr.len na zadku inokedy celé nohy vysypane a takto.Ja som z toho bola dosť na nervy.
@katka_hanka syncek nemal teploty len sa asi mesiac trápil s kašlom raz mal hlienovity potom suchy.a tym padom,ked doktorka nespravila vysetrenia co mala tak už telo nevedelo čo a ako a začali tieto fľaky.jaj a dala mu uniflox kvapky tak myslela som si normálne ci to nema alergiu nato alebo vedľajší účinok .potom nas poslala na kožné tam nam určili prvy krat tu zihlavku,potom som vyskúšala druhu koznu.tam nam povedali,ze to bude nieco infekčné.no a nakoniec doktorka naša,ked nas videla sa aj ona zlakla a robila vsetky možné vysetrenia.ano po antibiotikach nam to zmizlo.medzi tym sme tiez natierali kortikoidovou mastou.a ešte jedna pani dobra nam poradila orešak.to je taky lieh tak v skutocnosti mal všetko naraz tak neviem co mu pomohlo,ale isto aj tie antibiotika
@lucya665 ale ten aerius sirup nie je nato,aby jej to zmislo aerius sirup je na to,aby ju to nesvrbelo.je to antihistaminikum😉
@katka_hanka ahoj.Presne takéto má môj syn na zadku 😑 natierali sme 10dni kortikoidovou mastickou, vymyslo. Po cca mesiaci je to spat. Ideme opäť koznemu.
@lucya665 tak, my sme obehali imuno, alergo, homeopatku. Podľa všetkého je to reakcia na nejakú potravinu. U nás zrejme hit, nespravny vyber probiotik, ktoré u hitkarov spôsobujú väčšiu katastrofu, vysadili sme včera a dnes to ma lepšie. Mením komplet stravu za stravu pre antihistaminikov a Uvidime či nastane zmena. Aerius, kortikoidy tento problém nevyriešia, len potlačia. Dám vedieť po cca týždni/dvoch, či sa niečo u nás zmenilo. Vy ste neskúšali zmeniť stravu?
@miriamkazabka ja viem že aerius je antihistaminikum.Nasa teraz berie kombináciu antihistaminik.Tym sa ich účinok zvysuje
@katka_hanka jasné že som skúšala zmeniť stravu.Ja doteraz jej nedavam žiadne džúsy cukríky lizatka nič čo obsahuje nejaké farbiva.Nedavam jej citrusy.V Tom období nejedla ani rajčiny vysadila som jej mlieko nahradila ho rastlinným a napriek tomu to mala takže preto som ja hit vylúčila a taktiež naša lekárka povedala že to má hit nevyzera
@lucya665 take veci Hana tiež ešte nikdy nemala. Ja ešte skúšam či to nebude lepok.
@katka_hanka ja sa nechcem robiť múdra.Moze to byť naozaj z čohokoľvek ako sa hovorí že aj z čistej vody.Ale ja som za ten rok ozaj lekárov pobehala stravu zmenila zvlášť som jej varila.Ked varím dávam do jedla len soľ deťom to staci a my si dochutíme.Ale čo mám naštudované a každý lekár mi povedal že ak by to bol lepok určite by mala aj iné ťažkosti.
@lucya665 však to, že aj ja si myslím, že pri nejakej intolerancii by mali byt aj iné príznaky, naša dr ale tvrdí, že nemusia. Že u niekoho sú to len fľaky, u niekoho žalúdočné problémy, u niekoho fľaky a nádcha atd. Dnes to malej lezie už aj na tvar, pchá si ruky do úst, tak sa bojím či to niekam nepostupuje, už som pekne na nervy z toho. Momentálne sme bez aeriusu aby nemala skreslene výsledky testov, tak som zvedavá či ju to začne svebiet.

@lucya665 nie ma to aj na laktoch,ale najviac na tych nozickach.ono sa to naviac vyruti napr.tam kde su ponozky kde je velky tlak na tyh kolenach je to preto take lebo on ešte sem tam kolenackuje tak ta koža je taka zahrubnuta už..