Opakujúci sa steptokok v nose

17. dec 2023

Neustále riešime zahlienenie - výter ukazuje stretoptokoka stredne masívny a moraxela - ojedinele…. Pamycon na nu už neúčinkuje ….uniflox účinkuje a ale po dobrati vydrží maximálne týždeň …..berie bronchovaxon - žiadny účinok skôr po ňom vždy ochorie ….uz neviem čo robiť je predskolacka…..vkuse jej dávajú uniflox do nosa na striedačku s pamycon - soplíky sú zelene ….kanvickujeme, stále jej preplachujem a používame aj sterimar, panaviral , vyskúšali sme už asi všetko čo je dostupné a stále sa to vracia v podstate od septembra bola len pár dni zdravá …mandľu pozerali no nezdalo sa im na operáciu ….chodime aj na imunologiu , najrpv sme mali imunor a teraz bronchovaxon …..viete prosím o niečom zázračnom lieku 🙂 ?

marzii35
17. dec 2023

Tu by som sa pripla ak môžem . Mame presne to iste

bamboa
17. dec 2023

Moja mávala tiež stále streptokoka a moraxelu masívne 🤦‍♀️ Ale nemala ešte ani 2 roky keď nastúpila do jaslí. Prvého pol roka to bola katastrofa, vkuse bola doma so soplami. Teraz na jar jej bol nasadený bronchovaxom a od jesene má aj imunor. Jej to zabralo. Od jari bola chorá iba dvakrát - v júni a teraz v októbri. Takže jej tá kombinácia asi zabrala 😉 Skús sa opýtať, či by nebolo možné aj u vás skombinovať tieto dva.

dzulli1980
17. dec 2023

A prečo Dr. nenasadí normálne antibiotiká citlivé na konkrétneho streptokoka? ... veď vo výsledku z výteru ich má napísané ... moja dcéra sa tiež takto trápila pol roka so streptokokom, Dr. vôbec neriešila, vraj je to normálne (a ja som bola sprostá, že som to neriešila hneď) ... spávala som s ňou v polosede, čo sa išla v noci hlienami zadusiť ... dostala horúčku 41,7 st., nešlo zraziť, čúrala, kadila pod seba ... taký bordel som v ambulancii narobila, že okamžite nasadila cielené ATB, a bol pokoj ... a teraz zakaždým, ak po 2 týždňoch sopľov, hlienov voľnopredajné lieky nezaberajú, idem s ňou na výter, pokiaľ je nález, dostane cielené ATB ... Pamycon, Uniflox sú slabé.

renatka100
17. dec 2023

Aj my sa tak trapime, mame predskolaka, zazracny liek nie je, chce to skolu kde deti uz nie su v takom uzkom kontakte

marianarem
17. dec 2023

Tiez si myslim, ze by bolo dobre skusit celkove ATB. Kazdopadne my so sestrou sme toto v detstve mali tiez, chodili sme aj na ORL na vyplachy dutin, brali ATB a vracalo sa to. Mama hovori, ze nam pomohlo az more.

autor
17. dec 2023

@bamboa a ako ste to kombinovali ? Že prvých 10 dni bronchovaxon a další týždeň imunor ?

bamboa
18. dec 2023

Bronchovaxom berie 10 dní, potom pauza. Zase 10 dní a zase pauza... Imunor iba raz týždenne.

babatkoo
18. dec 2023

Ja mam to iste s 3 rocnym, ja som zacala davat do nosa probiotika Orogermina, su sice do ust, ale s tym aplikatorom sa krasne zmestim do nosnej dierky. Davam uz 2 mesiac. A za mna pozitivne je ze zacal konecne dychat ustami, sopel isiel do priesvitna a zmensil sa jeho vytok