Operácia 14 mesačného dieťaťa v celkovej anestézii
Ahojte mamicky chcem sa Vas popytat skusenosti s operaciou v celkovej anestezii mame ist na Kramare v s tredu a budu malu operovat ma 14 mesiacov a ma Atherom (mazova zlaza ) na usnom v celkovej anestezii. ja budem s nou na izbe velmi sa bojim uz teraz sa trasiem dnes sme boli na odbere krvi tri apmulky jej brali chadatko male ako velmi plakala a pozerala na mna tak lutostivo 😥ach jaj som na prasky z toho tak mi jej bolo velmi luto a mne bolo do placu😢to je strasne ked takto deticky musia trpiet keby som to mohla za nu ja radsej odtrpiet😢.. napisete mi prosim ako to prepieha pri prijme ci jej daju nejaky oblbovak ( injekciu ci. tabletku?)akolko nemohli deti ored apo operci jest? nam povedlai ze moze jest do polnoci , ja nveim ci zo vydrzi kym ju zoberu ale ona ma 14 mesiacov tak vraj najmladsie beru najorv.. dakujem vam za vase skusenosti a rady a prajem pekny den😊
@janulka84 dakujem pekne janulka za rady apodporu no mali ste to tazke tiez dufam ze mala bude lespie reagovat no al ezo clovek nevie uvidime mozňo v tej chvili teda urcite zabudnem aj ako sa volam od stresu len ci ju udrim po operaciu lebo ona je ako sterka netiadena sekundu neobsedi ja len dufam ze tie liek ybudu aj take trso na spanie aby nelietala ale mala trsoku klud na lozku lebo ona v noci je nǐekedy aj trikrat hor aniekdy zase spi prekvapivo do 7 rana le stym ze ide spat o 1h tak vselijak zvyknuta je zaspavat ked jej davam mliecko umele takze dufam ze to zvladne dnes uz chudatko hkadla na paanie raano na stole ani my sme radaej pred nou nejdli ale vydrzala zlaticko moje.. tak orajem vam vla zdravia apekyn dnik
@nikky81 prsne ako pises a uplne ma chapes uplne mi hovoris z duse neviem ci si tu nieco dokazuju amusia rypat spravia zo mna nejaku trosku ktora len place a trase sa to nchapem ja chem zistit len informacie prsne ako pises ty a moc mi pomaha ked mi dodas podporu za co ti vlmi dakujem a to mi uplne ved si to zazila take ani nebudem komentovat co nevedia ani podporit cloveka ved je normalne ked ma zena obvy a srach o dieta nie som zo zeleza predsa aj by sa drzte vela zdravia prajem celej rodinke
@loginexistuje dakujem pekne si mila ze si napisala opakujem znovu som milo prekvapena ze by mala dostt sirupcek na vypitie oblbovak vela ludi teda dve setricky co poznam mi povedlai ze injekciu dostane no snad myslei ze vypit anie pichat aspon tak by jej lespie sa znasalo.. vela zdravia vam prajem aj dietatku
trish dakujem velmi pekne v to dufam aj ja ze su tam dobri amili lekari a budu sa snazit aby dieta malo co najmensi stres ale aj to som potrebovala pocut aky tam personal dakujem pkne aj za podporu 😊
@maslenka47 ty co davas!V CA nelutuju nikoho ani ked im umiera pred dverami..Co je zle na tom,ze je lekar empaticky k dietatu a matka sa strachuje?To je normalny ludsky cit
@nanka735 ahojcek...my ideme na 3 reoperaciu.......lebo sa mu zle hoji ranka po prvej, tak to musia v plnej anesteze znovu vycistit a znovu zasit......uz som z toho tiez na nervy, ale malinky je v pohode.......on ani nevie, ze tam nieco ma......o operaciach nema ani sajnu....uz davno zabudol.....a este nieco....ked ti ponuknu skladaciu postel.....no ja som tam bola uz 2 krat....a tu jednu noc som prezila v takom velkom kozenom kresle....na izbe su tam dve......na izbu som nesla, chcela som byt pri malom....a ta postel skladacia teda nebola nic moc...a pri tom mnozstve veci, si este balit postelne pradlo...to sa mi nechce......rano som z toho kresla sice fest dolamana, ale povedzme si pravdu...ja osobne som tu noc skor prebdela ako prespala.....stale som pozerala na maleho, ci je po tej narkoze v pohode........
Joj no to je mi luto ze musite ist uz treti ktat snad uz budete v poriadku a aj mala nech nema nejaku traumu a snad to zladnme... nech uz ideme domov ... mne nevadie aj kreslo ja tiez nebudem spat aa prebdiem ako sa poznam to sa ani neda spat niekde v nemocnic aj ked som bola v porodnici sa mi obec nedalo spato domov som isla taka vycerpana ako nikdyy.. tu by som mala aj postel no nevim ale mne je zo jdno hlavne nch mala ma kde spat ja aj na ktsl presedim celu noc dakujem este raz a prajem uz len zďravie drobcovi 😊
este som sa hccela spytat mamicky vy ste si brali do nemocnice pyzamo a nejake slapky alebo ste tam boli v teplakovych supravach? neviem co si mam ja zobrat vsetko zo sebou malej beriemaj vak kebo ona v nom soava vraj mozema nejake suoravy teplakove a aj overaliky predpokladma ze tam bude asi teplo co vsetko ste si brali vy apre deticky? dakujem za opdoved
Aha dakujem nikky aj som si zak nejak predbezne nachystala clovek uz ani nevie co zbalit aby toho nebolo vela ale ani malo ... ved uvidim ako tam bude ci teplo ci chladnejsie ale skor si myslim ze teplo.. tak este zajtra v trdu rano odchadzame uz sa to blizi 😢
Nikky dakujem este raz velmi pekne , si mila , zajtra rano ideme pobalena som uz nech sme doma , jasne ozvem sa potom , neviiem ci uz aj dnes zaspim.. pap zatial
Ahojte maminky bola niektorá z vás teraz niekedy na urologicke oddeleni na kramaroch?ako to tam vyzerá a ako to tam funguje?

@nanka735 vôbec nie je zac, ja ked som isla s malou do nemocnice, zistovala som vsetky podrobnosti od iných mamiciek, co absolvovali taku operaciu ako cakala nas. Velmi mi to pomohlo a teraz sa snazim podat tie info dalej v skupine, ktora je o hemangiomoch a aj na fore ked natrafim na takuto otazku. Je to velka pomoc pre kazdu maminu, ci je to prve dieta alebo druhe, tretie, ... Vzdy je to mamine dietatko a kazda normalna ma strach. Nenormalne nekomentujem radsej 😉
Drzim palce, vsetko bude urcite ok. Aj tebe pekný dník 🙂 🙂