Operácia 8 mesačného dieťatka s refluxom do obličky
Mile mamičky potrebujem pomoc čaka nas operacia 😢 synček ma osem mesiacou ma reflux do oblčky od jeho narodnia chodime po vseliakych visetreniach a teras sa rozhodly pre operaciu a ja mam strašny strach ☹ maju nas operovať v Košiciach velmi by mi pomohlo keby mi napisala mamička ktora to ma z babetkom us uspesne zasebou ako to prebiehalo ako to dlho trvalo ta operacia a nasledne hospitalizacia ... atd chcem vediet co najviac sa da budem vam velmi vdacna.
@akova vývod telicku velmi pomoze. my sme ho tiez mali na odlahčenie obličky, tiez sme nemali ziadny zapal nic. ako dlho ho uz mate ? nam po mesiaci, presne po mesiaci, vypovedal sluzbu 🙂)
@ustrachana ahojky, načo cystoskopiu ? Aby ho vyšetrili, či je oki ?
@snehovavlockapp dakujem za taky"zakrok" , prezili sme ho a som stastna, ze ho mame za sebou. pracujem v zdravotnictve tak viem co je cystoskopia🙂
@lenulka34 sorry, že sa ozvala. Veľa tém je ohladom tohto a vela maminiek sa pýta na priebeh atd...
@snehovavlockapp jasne v pohode, ale fakt uz radsej nikdy viac🙂
@lenulka34 my sme si toho uzili od vysetreni cez dve operacie....v MT sa nam na syna vy......, v Ba mu doslova zachranili obličku a to ma len 4mesiace. drzte sa.
@snehovavlockapp
Ako dlho ste s malým ležali v BA? Dalo sa to vydržať? Nás čaká o necelé 3 týždne operácia na urológii na Kramároch. Už dva razy bola odložená, snáď nám to konečne vyjde. Mohli sme to mať za sebou, už keď mal malý 3 mesiace. Teraz bude mať 9 mesiacov, lozí, chce chodiť a objavovať svet a bude musieť ležať asi priviazaný v postielke ☹ ☹ ☹ Mám z toho celého obavy ☹ ☹ ☹
@snehovavlockapp aby zistili ci to ma ok kedze ho operovali takeho malickeho ( dnes som rada ze som operaciu neodlozila) keby bol vnimavejsi bolo by to ovela tazsie aj prenho aj pre mna 😒 ja som cystoskopiu odmietla, nie dakujem, nie je nato najmensi dovod, zapaly nema, chory nebol ani jeden raz ( ani nadchu este nemal) tak som jasne povedala nie.
@oliverka my sme boli v nemocke, ked bola akurat chripkova epidemia :( takze ani navstevy, nič. v nemocke sme boli 11 dni, ale to je individualne,rataj s 2týždnami,ked sa rychlo zotavi a hlavne aby nedostal nejaku infekciu..
Mne malého zobrali na jisku v piatok a videla som ho az v pondelok. Katastrofa ten pocit,ked si dieta davas niekomu, kto ho uspi a pripravi na operaciu. Nemohol jest, plakal mii od 8mej na rukach dole do pol 10tej...toto mam stale pred ocami, tie jeho vycitajúce uplakane modre kukuce, ten jeho pohlad.
Co sa tyka veku a operacie. Nám 1.operaciu - vyvod urobili ako 2,5 mesačnému a teraz druhu ako 3,5 mesacnemu. Ked to porovnam, stale budem tvrdit, ze cim skôr, tym lepsie.
To dieta cim je menej vnimave, tym lepsie. Boli tam deticky na oddelení, ktoré chodili, boli priviazane o postielku 7dni minim., stale plakali, mami nevedeli co s nim ako zabavit...
Nas priviazany nebol, nechapem preco, a v postielke vydrzal krasne. AJ pooper.stav,, len prisli zubky, prehanadla , kopec liekov , tak plakal potom.
A da sa to vydrzať, je to velka skuska ale zas v Ba s takymito detickami mas istotu, ze dieta bude s maminou. Kojis Ho ?
@ustrachana verim, ze si rada, ze to mate za sebou. Nasho tiez v skorom veku operovali a ked videla, co robili starsie deticky tam - som rada, ze isiel ako batola na oper.
a stotoznujem sa, ze taketo vysetrenie netreba, resp. bola by som proti aj ja.
@oliverka hospitalizacia zalezi aj od toho v akom stave bude oblicka a podobne, je to individualne, ale byva to cca 10 dni, no len moja laska tam bola mesiac ☹((((((
@ustrachana @oliverka v Ba to býva tie dva týždne. Záleží ako sa bude zotavovať po operácii, či NEDOSTANE horúčku , ako antib. zaberu. Nám potom už nerobili žiadne vyšetrenia ani pri odchode domov. Predpísali antibiotika, preväzovali sme ranu a o 2 týždne sme isli na kontrolu.
Tá oblička -sono - to bude skreslené najbl.polrok, preto ho teraz dr. ani nerobila. Len zobrala moč , ten treba často sledovať + aby horucky neboli.
Vy ste prečo boli az mesiac ? fuuu
@snehovavlockapp Ďakujem. Áno, kojím. Neviem si predstaviť, že by som ho nechala čo i len deň samotného ☹ Hrôza pomyslieť!
@oliverka mna na jisku nepustili. 3 dni tam bol sam ... som sa urevala
@oliverka ahoj, aj moj bol na urologii na kramaroch tiez mal 9 mesiacov, je to narocne, ale da sa vydrzat, ved co uz ostava...drzte sa, ak chces nejake info, kludne pis
@oliverka a hlavne ked kojíš, tak musis byt vnutorne "v pohode", aby si o mliečko neprišla. Tažke je to moc, ale maly musí z teba citit energiu, lasku a pocit,ze je vsetko ok.
Moc tazka skuska je toto. My sme ju dali, Vy ju dáte tiez.
Zober mu tam hračky čo ma rad, vsetko tam zober pre maleho,tam ti nedajú nič. ani len vigantol, nic proste. A aj pre seba vsetko, od príbora cez toaletak.
inač sprcha je na chodbe pre vsetky mamičky a pacientov väčšich, je len jedna a v tej miestnosti je aj wc. Moc tazke podmienky sú tam a niektoré sestričky dosť prchké, ale ja som ich hned uviedla z omylu, ze tu budu so mnou zametať a rozkazovať mi čo ako.
@snehovavlockapp my mame ale vyvod taky z bruška len hadičku vyvedenú, máme ju už od oktobra minulého roka, a nám sa už vytiahla 3 krát, na konci februára sme mali íst na výmenu, lebo sme ju mali už od decembra... ale mal sople tak nas poslali domov... a v marci pred dvoma tyždnami sa nam vytiahla a malý dostal hned aj zápal.... tak máme teraz katéter /z pipíka/ a hned po velkej noci, nastupujeme do nemocnice na znovuzavedenie hadičky.... a 29.4. sme objednaní na plastiku močovodov... Dufam, že nebude chorý,.. už sme to mohli mať zasebou 😒 len v januári ochorel, tak nam to presunuli až na koniec apríla 🙄
@oliverka my sme v BA na Kramaroch urologií už viac ako doma, boli sme tam hospitalizovaný už 4 krát.... hlavne si pytaj postel k malému, lebo mne prvý krat postel nedali (to mal malý 10 mesiacov a ešte som ho aj kojila/ a poslali ma na izbu matiek !! ale po zákroku /cystoskopii/ dostal malý teploty tak mi potom postel hned priviezli k malému... a odvtedy si ju vždy vypýtam a nenechám sa odbit!! jedna sestrička je tam dost nepríjemná... preto sa netreba nechat komandovať. My ideme 2.4. na urologiu ležať dufam, že len na tri dni, a potom znova 29.4. tiež dufam, že len na 3 dni...
@akova
@snehovavlockapp
@tortelinka
Ďakujem, dievčatá. My nastupujeme 9. 4., už sa len modlím, aby sme nedostali nejaké sople alebo čo. Raz sme boli 2 dni na dojčenskom, vtedy malému robili urografiu, takže mám zhruba predstavu, ako to na tých oddeleniach vyzerá. V oktobri sme nastúpili na urológiu, že nás odoperujú skôr, ale malému vyšli zlé predporačné testy, tak nás poslali domov. Vtedy som dostala posteľ na izbe matiek a malý v inej izbe. Ale bolo mi povedané, že povoľujú, aby deti spali s mamičkami na ich posteli v izbe matiek. Tam to bolo dosť stiesnené - len 4 postele natrieskané na sebe a uzučká ulička... Snáď sa dostanem s malým spolu na izbu... Takže mám trvať na tom, že budeme spolu? A ešte sa opýtam na stravu - objednávali ste si? Jasné, že kto je z BA alebo z blízka a môže mu niekto voziť jesť, tak nie, ale za nami nebude muž stále chodiť a stravovať sa po tých bufetoch tiež nie je výhra...
Ešte mám otázku na lekárov - aké s nimi máte skúsenosti?
@oliverka ahoj, takze prostredie pozans, ale co, to je jedno, ved nie si v hoteli ale v nemocnici, to ma fakt netrapilo, ano maly spal so mnou, pred operaciou, po operacii nie, to musel byt pri sestrach na monitore, a na dalsi den az do konca sme boli na izbe dve mamy a dve deti..ale ak chces, mozes si zaplatit vip izbu, budes tam sama..co sa stravy tyka, ja som mala raz tusim obed, v pohode to bolo ale inak mi nosil muz, bol za nami kazdy den
@tortelinka VIP izby sú beznádejne obsadené. Jedine ak by niekto vypadol, tak sa tam nasáčkujem ja 😉
@oliverka treba skusit, mozno budes mat stastie
Ešte sa opýtam:
Tie, ktoré ste kojili, ako dlho ste boli bez malých? Odstriekavali ste si mlieko?
@oliverka ja som nekojila, ale videla som, ze maminy odstriekavaju a piju z flase,kedze si ho nemozes brat na ruky
@snehovavlockapp No tak to sa čudujem.Ako náhle sa malá prebudila po operáciizobrali ju na jis a celý čas som musela byť pri nej a strážiť,aby si nevytiahla hadičky.Keď zaspala odbehla som sa najesť a naspäť za ňou.Akurát na noc som tam nebola,ale mala som im dať číslo telefónu,že ak by plakala,že ma budú volať.Na Jis bola 2 dni.
@akova aha, vy ste mali zabudovaný ten dlhodobejší vývod. Ten sa robí z bruška. My sme mali vývod priamo z obličky, takže ho mal vzadu. Bolo to na odlahčenie tej poskodenej obličky, lebo my sme mali v brutal stave močovod a uz to napadalo aj obličku. Ten vývod vydrzi tak mesiac a nam presne mesiac aj vydrzal. Boli sme na 1.3. objednaní na operáciu - na plastiku močovodu, ale sa nám ten vývod upchal o týžden skor, tak sme sa v piatok pobalili do nemocky a ostali veru tych 11 dni. Ja som davala na to sakra pozor, prvu moc ani nespala, stale som pozerala, ci to funguje, preteka.. Bolo moc dôlezite ako aj vo vasom pripade, aby nedostal infekciu. Este ze mam na toto manzela, ze on sa staral o sterilizaciu, precistovanie kateteru, rany...
Po velkej noci - to ho caka zas operacia ? operativne mu budu davat tu hadičku a čítala, že tri dni ste tam. Inak ta plastika - to vas za 3 dni nepustia domov, to nehrozi. To je moc narocna operacia, zakrok a oni musia chlapceka sledovat.
tie vacsie deti su po tomto aj priviazane.... (((
@oliverka na dojcenskom je luxus ! my sme tam tiez boli. To je prerobene. Urologia- to je katastrofaaaaaa.
Stravu - ja som tam bola viac menej o kave a fit tyčinkach. Pre mna to bola riadna dieta. Ale da sa tam objednat urcite za poplatok.
Sestricka - ako píse aj @akova veru tam jedna bola riadne neprijemna ale tu som hned poslala do prdele. Som sa jej spytala, ci som prisla do nemocky a ci na vojensky vycvik.
My sme tam boli po znamosti a nas riesil len primar. Ostatní dr. sú zlatí, aj taka mlada doktorka.
@tortelinka
@oliverka ta VIP izba je stale obsadena. TO stoji len 33 eur / noc a za tu cenu pri tych podmienkach kolko zien sa bije o jednu sprchu...ta izba je stale obsadena.
@snehovavlockapp Tá nepríjemná sestrička ako vyzerala? Staršia,mladšia? Nech viem, na koho si dávať pozor 😒
@aaalena86 neviem, mne primar povedal, ze malý bude na jiske 3 dni ale bude v dobrých rukach, že sa o neho postarajú na 150%. Lebo on cez vikend tam nebude.... videla som ho po operacii na 5min., doniesla vsetky veci jeho, hracky, nebol VOBEC priviazany a to bola prekvapena sestra, ze preco by ho mali priviazovať...
tak som sla na vikend domov ale volala som xkrat za den. Sestričky sú tam suprove.

@lenulka34 operacie v MT sa vykonavaju od 3mesiaca a navyše, ked je dieta ohrozene, resp. mu chcu zachranit obličku, tak v inych nemocniciach sa na vek dietatka nepozera.
Podla mna je to hovadina operovať dieta od nejakeho veku. Ked ide o zivot, zachranu organu, tam nie je čo riesit. A cystoskopia je zakrok, ktorý trva asi 15min. Nalačno, samozrejme. Po vyšetrení dieťatko vačšinou spí a dostane na izbe infusku.