icon

Operácia 8 mesačného dieťatka s refluxom do obličky

maja081290
14. sep 2012

Mile mamičky potrebujem pomoc čaka nas operacia 😢 synček ma osem mesiacou ma reflux do oblčky od jeho narodnia chodime po vseliakych visetreniach a teras sa rozhodly pre operaciu a ja mam strašny strach ☹ maju nas operovať v Košiciach velmi by mi pomohlo keby mi napisala mamička ktora to ma z babetkom us uspesne zasebou ako to prebiehalo ako to dlho trvalo ta operacia a nasledne hospitalizacia ... atd chcem vediet co najviac sa da budem vam velmi vdacna.

mackoxxx
9. apr 2013

@akova aj Vám, budem sledovať ako to bude u Vás pokračovať 😉

snehovavlockapp
9. apr 2013

@akova jejda, ako sa to vam predlzuje. Juj. Verim, že toho 18ho už vám urobia ten zákrok a bude pokoj. Ja som si potom preštudovala bližšie metodu, ktorou má byť Tvoje dieťatko operované a písali tam, že aj menšie zákroky sa vykonávajú takýmto spôsobom. Takze som mudrejsia a beriem späť svoj chaos voci Tvojim slovam.

Čo sa týka sestričky - tej čiernej - myslím, že je tam jediná taka topka...ja ako som tam prisla na izbu v 1.den aj s malým, tak vyhodila manzela, ze nech mi da veci a padla. Hned na to ma dodrbala, /sorry/ že nech si davam dieta do postielky, ze ked sa ZABIJE, ze ona za to nenesie zodpovednost. SOm pozrela ako obarena, ze 3.mes.dieta spadne z postele...a stale nieco mala na nas v ten 1den prijmu. Proste psychika v prdeli, nove prostredie, maly bol "mimo" a tato striga do toho...
ale potom som sa nedala. Uz som bola na nu hnusna.
Na druhy den rano mala zas dennu a vravi, ze veci vylozit, upratat, ze ide vizita. Prisla dvakrat a dokola to iste. SOm jej povedala, ze ked mi tu da skrinu,ze si veci vylozim, inak to budem mat na posteli.
Necekla nič.
Potom zas jej trapne ranne kupanie. Bola tam mamicka so mnou na izbe, ktorá si to uzivala a mne to bolo šuma fuk, ze ide vizita a maly nie je čisty a asi v slavnostnom kvoli nim...
zas prisla ta sestra a ci som ho okupala... proste som uz jej sproste pripomienky ignorovala a dala som jej pocitit, ze nech ma nesereeeeeee.
Od vtedy sa o nas nestarala, si ma vymenila s tou,co s nou sluzbu mala a svaty pokoj.
Ja by ju inak utopila asi v tej zach.mise 🙂
Ale dr. sú super - aj sestričky, taka blondínka, to bola maleho oblubena 🙂)))
Len tato teta... juj, ale uz to vymazala z hlavy.
Dajte vediet ako čo... my ideme za 2.týždne 19-20 do Ba na kontrolu.

akova
11. apr 2013

@snehovavlockapp tak mi tam vtedy budeme ale hore na oddelení 😉 teda dufam, lebo malý začal včera kašlať, dnes mi dr, dala sirup čo zabija vírusy... a v pondelok sa mame prísť ukázať.. ale aj keby sme boli už v pondelok ok a vo štvrtok poviem anesteziologičke, že mal kašel pred tyždnom, pochybujem, že nás pustí do narkózy 😖 tak som zvedavá ako zasa dopadneme. 😖

akova
11. apr 2013

@oliverka ahoj tak ako už ste doma? napiš ako ste dopadli...

snehovavlockapp
11. apr 2013

@akova juj a čo ste vy tak často chorí ?? asi oslabená imunita, že...

akova
11. apr 2013

@snehovavlockapp on je vždy chorý ked mame nastupit do nemocnice ☹ schyta sople... ale dala som mu robiť vyter naposledy minuly tyžden čo nas poslali domov z nemocky, a dnes som bola u dr. tak vyter negatívny.... jemu idu aj zuby stoličky tak tie sople može mať aj z toho... a teraz sa ani nečudujem, že ochorel, kedže muž od pondelka doma teplotuje, ja som bola zasa s dcérou v nemocnici tri dni /bola na gastroskopii/ tak prišla babka varovat malého a nakoniec aj babka ochorela... no tak to by bol fakt zázrak aby to maly tiež neschytal....

tortelinka
11. apr 2013

@akova juj tazke to mate...nech sa uz podari

oliverka
11. apr 2013

@akova Dnes sme prvý deň po operácii. Zatiaľ všetko OK, my aj personál na výbornú 😉

snehovavlockapp
11. apr 2013

@akova som rozmýšľala , či to očkovaním nemáte aj spôsobené... teda ak ste dali očkovať.

My mame nejakú bakteriu z nemocky doma v moči :( Sme boli vzorku odniesť a včera som volala o výsledky... nejakú ecoly a pseudomonas. juj(((
@oliverka supeeeer, držime palce. Tešíme sa, ze to tam zvladate !

akova
12. apr 2013

@snehovavlockapp netušim, očkovanie som dala, ale vždy neskôr ako malo byt... On to vždy schyta, teda väčšinou od staršej sestry 😒

My tiež donesieme večne niečo z nemocky.. naposledy to bola klebsiela.... ale to ani neriešili, lebo že na to jedine atb do žily, pokial nema teploty...... na hadičku sa nam všetko chytá 😒 Davaš aj urinal sirup? ja odkedy ho davam, tak ecoli sme nemali...

ustrachana
12. apr 2013

@snehovavlockapp pesudomonas sme mali aj my a dlho sme sa ho nevedeli zbavit, ale udajne to byva bezne 😉

ustrachana
12. apr 2013

@akova prosim ta, davas malemu ten urinal preventivne? vela info som o tom nenasla a rada by som pocula niekoho nazor.

akova
12. apr 2013

@ustrachana ano davam to malému už asi 5 mesiacov.... neviem či to bude sirupom, ale za tu dobu sme nemali zápal obličiek až v marci, ked som dala kontrolovať moč tak ecoli sme nemali, len klebsielu /z nemocnice/ a teraz naposledy v marci sme mali enterococcus.... my vlastne sme od pol roka malého t.j. od juna minulého roka každy mesiac schytali zapal obličiek až do oktobra tzn. že 5x sme mali zápal obličiek tak vtedy sa rozhodli, že mu zavedu epicistostomiu... dočasne... pokiaľ sa mechúr neupraví a nedozreje.... takže od oktobra mame tu epicistostomiu a odvtedy sme nemali zapal vôbec až v marci ale to už podla mňa preto, lebo sme mali ist na vymenu tej epi,.. ale maly mal sople tak nam to posuvali až sa mu to nakoniec vytiahlo ale mal to stale v brušku a tie bakterie čo boli na tej hadičke hned zareagovali.... tak nam ju vytiahli a dali namiesto toho kateter /z pipíka/ na ktorom sme doteraz /4 tyždne/ a buduci tyžden nam mali zaviesť znova tu epi na par dni... a urobit tu plastiku. Ten kateter z pipika može mať max.4-6 tyždnov čo bude už buduci tyžden, ale ked bude maly mať taky kašel ako teraz, tak ho určite neuspia, tak som zvedava, čo s nami urobia.

Takže vlastne neviem či nam pomaha sirup URINAL alebo ta epicystostomia, že moč hned oteká von a nevracia sa späť do obličiek a nerobia šarapatu baktérie... ale od oktobra sme zapal nemali.

ustrachana
12. apr 2013

@akova dakujem za odpoved 🙂 no my sme zapal este nemali,a le urinal som mu kupila a budem mu ho davat.kolko davas malemu? podla navodu alebo menej ?

snehovavlockapp
12. apr 2013

@akova vieš čo, nedávam mu nič. teda len antibiotika čo berieme ako prevenciu po operacii 1 x / den, biogaiu, vitamin D a to je celé.

Toto tie vírusy , co sme si z nemocky dotrepali, verím, ze sa toho zbavime. V pondelok chcem opať odber moču a asi ten štvrtok - piatok do Ba na kontrolu.

a my sme este neni očkovaní 🙂 a ani nebudeme - nechcem, kym nie je v poriadku maly. Nech si buduje imunitu , aby bol oki.

snehovavlockapp
12. apr 2013

@akova myslim, ze to ze nemate zapal na na svedomi hlavne epicystostomia . Presne tak ako píšeš.My sme mali tiez krasny moč, ked sme mali vyvod.

a aj po operacii mame dobre vysledky, len teraz sme tie bonusy bakter.doniesli domov :(
@ustrachana a ste nejako riesili tú bakteriu ? Či ? Lebo naša pedina nič na to, však čo môze aj na tie antibiotika este dat, ze 🙂

ustrachana
12. apr 2013

@snehovavlockapp nie neriesili, ja som to riesila s urologom, neviem, ale toto su veci co s pediatrickou absolutne nekonzultujem , mozno keby to bola bakteria co mavaju deti bezne ano, ale vzhladom nato, ze je po operacii tak vylucne len s urologom - mudr.vavrovou

snehovavlockapp
12. apr 2013

@ustrachana však ja s našou pedinou preberam teraz temu očkovanie a drazdi ma ta zenska riadne...

a čo na tu bakteriu urolog povedal ? My si mame nejake nefrologa zaistit, ale to je na objednavku a nas zoberie az na bud.tyzden :( a + kontroly v Ba. Ja nie som z ba, vies .

ustrachana
12. apr 2013

@snehovavlockapp ani ja nie som z BA 🙂 maly ma tento tyzden poslednu davku ockovania hexa tak som zvedava aka bude reakcia lebo tie 2 zvladol ( pri druhej mal teplotu, ale ta do rana presla a uz bol fit)
nefrologa budem riesit aj ja, chodila som na Kramare ku Kizekovej, ale skoncila som tam tak uvidime co povie urologicka ci mam niekoho najst alebo staci ak budeme chodit k nej.
a co sa tej bakterie tyka urologicka to nechala tak a cakali sme kedze sa s tym nic nerobilo a pri poslednej kontrole to mal ok 🙂 odvtedy som mu moc nedavala kontrolovat.

akova
12. apr 2013

@snehovavlockapp a ake atb beriete? my sme vlastne tiež stále na atb už pol roka 😒 brali sme Cipin /ten mame aj teraz/, Unasyn, Biseptol. Ten Cipin a Unasyn pri teplotach nasadili, potom zmenili asi po mesiaci uživania na Biseptol, Davam tiež Biogaju každy den.

K nefrologičke mi chodíme k dr. Černianskej na Kramáre... ona je vždy prítomná pri cystoskopii ked malému pozeraju do mechúra...

Očkovanie - poslednu davku Hexy sme mali teploty, teraz je na rade MMR- tak to určite odložím až ked budeme uplne fit. A potom uvidim či mu ju vobec dám... 😒 😉

akova
12. apr 2013

@ustrachana davam podla navodu 5ml za den.

Ešte k tym bakteriam v moči, mne naša pedina hned povie nech idem urologom s vysledkom, nech oni nasadia lieky... a ked som šla, tak mi vždy nechali to čo sme brali vtedy, že pokial nezačne teplotovať, tak to riešiť nebudú.

ustrachana
12. apr 2013

@akova ja MMR odmietam, teraz ked mu budu ockovat hexu to idem podpisat

snehovavlockapp
12. apr 2013

@ustrachana my dávame kontrolovať raz do týždňa ale asi skôr pre svoj pocit (aj ked ho kontrolovať máme).

a očkovanie, nám chceli dať 1. dávku - ale som odmietla. Ja mám na to svoj názor a rešpektujem každého. Každý robí tak ako to cíti.

aaa k tomu podpisovaniu - nepodpisuj nič, vytvor si svoj papier, pokec naň. (ak môzem poradit)

@akova my sme brali na začiatku, ked dostal baktérie a kým mu urobili vývod Biseptol 2 x denne, mesiac s vývodom tiez Biseptol a po operácii močovodu nam zmenili na Unasyn (to poznáš, to je sladké) 2 x / den a po mesiaci od operácie (teda nedávno) len 1 x / den. Dr. v Ba vravela, ze tak mesiac ho budeme brat a uz nie.

a presne - pedina tá naša strečkuje a radšej posiela dalej k odborníkom. My s nou riesime len porady - ostatné všetko po známosti , kde potrebujeme.

a to očkovanie - babenky, ak môžem poradiť, po takomto zákroku si dajte pauzu aspon 2-3 mesiace. Detom sa nič nestane, ked budu zaockovane aj neskor.

ustrachana
12. apr 2013

@snehovavlockapp nie podpisem to v pohode, nemam s tym najmensi problem 😉 moj maly bral Biseptol rok 😖

akova
12. apr 2013

@ustrachana
@snehovavlockapp

jaj baby tak vam zavidím, že to už mate všetko zasebou, a drobci su už ok 😅 Aj my sme to už mohli mať naporiadku, v januári sme mali planovanu operáciu...kôli hlupym soplom sa to všetko takto ťahá... 😠 a ked mi v januári zahlásili najbližší termín MÁJ tak ma skoro vystrelo... 😅 .

Ešte, že schytal v marci zapal, tak to už chcú riešiť, ale pri našom "šťastí" na sople to bude fakt až v tom máji.

Ešte jedna otázočka : dávali ste niečo aj ako "poďakovanie" doktorom?? lebo ja mam po poslednej hospitaizácií taky divný pocit, že nam to odložili aj preto, že "som sa nemala k činu", ked mi primár tvrdil štyri dni čo sme tam boli, že už mu to chcú urobiť, že aby som si nemyslela, že stale o tom iba hovoria,ale že už naozaj chcú s ním niečo robiť... a nakoniec v priebehu 5 minut bolo všetko inak a poslali nas domov... zasa bez zákroku... 🙄

snehovavlockapp
12. apr 2013

@akova ani sa nenazdas a budete mat po tom. Maly je krasny chlapček, som kukla foto a dcerka je ako anjelik. Deticky sú tak statočné a silné. Ja napr. tie pocity, nemocku ..vymazala som to a ked som nasla v mobile dva dni dozadu fotky z toho pobytu v Ba... brr, hned ich vymazala.

ale to oddialovanie - to su fakt zlate nervy a aj pre to dieta ....

oliverka
15. apr 2013

Dievčatá,
koľko dní trvá hospitalizácia pri operácii hydronefrózy? My sme v nemocnici od minulého utorka, teraz v stredu by nám mali vyberať hadičky a potom robiť testy s vypúšťaním. Lekár mi teraz povedal, že ak pôjde všetko OK, tak domov sa dostaneme najskôr v sobotu... ☹
Malý nemá zatiaľ žiaden problém, sme bez teploty, všetko OK.

aaalena86
15. apr 2013

@oliverka Nás operovali vo štvrtok.Domov sme išli v pondelok,to je na 11 deň.Išli by sme na 10 deň,ale keďže bola nedeľa tak sme tam boli o deň dlhšie.

ustrachana
15. apr 2013

@oliverka moj maly tam bol mesiac a co ja by som vtedy dala za par dni ☹

oliverka
21. apr 2013

Už sme doma, pustili nás na 11. deň 🙂 Zvládli sme to celkom dobre (hlavne malý), ale aj mne to ubehlo na počudovanie celkom rýchlo. Mali sme dobrú spolubývajúcu, rozumeli sme si, aj sme sa zasmiali. Na sestričky tiež nemôžem povedať nič zlé 🙂