icon

Operácia 8 mesačného dieťatka s refluxom do obličky

maja081290
14. sep 2012

Mile mamičky potrebujem pomoc čaka nas operacia 😢 synček ma osem mesiacou ma reflux do oblčky od jeho narodnia chodime po vseliakych visetreniach a teras sa rozhodly pre operaciu a ja mam strašny strach ☹ maju nas operovať v Košiciach velmi by mi pomohlo keby mi napisala mamička ktora to ma z babetkom us uspesne zasebou ako to prebiehalo ako to dlho trvalo ta operacia a nasledne hospitalizacia ... atd chcem vediet co najviac sa da budem vam velmi vdacna.

snehovavlockapp
28. apr 2013

@oliverka Nás tiež na 11ty den v nedelu pustili domov. a uz len šup, šup, nech sa rýchlo zotavíte

williamjozef
12. júl 2013

AHOJ,nas maly ide uz 5 krat na cystoskopiu a 2 krat na cystografiu a vyzera to ze pojde aj na operaciu /reinplantaciu mocovodu,ma reflux a tym ako tlacil,sa mu spravil vacok na mocovode a tam sa mu udrziava moc.😖
ja som si oblubila za ten cas doktora Molcana,ake mate s nim skusenosti?dakujem 🙂
chcem sa spytat,ze ci po tejto operacii,je vyvod,z toho mam dost strach

akova
29. júl 2013

@williamjozef Ahoj my sme po operácií reimplantácii močovodu. Nám sa močovod rozšíril pri refluxe a tlačení. molčana poznám iba zbežne z oddelenia, ked sme tam x-krát ležali... ja som komunikovala skôr s primárom.... Vývod mate iba 5-7 dní po operácií a to malý bude musieť iba ležať, tak žiadny strach. 😉 /my sme mali 6 mesiacov, aby moč hned odtekal, lebo sme mali často zápaly/

williamjozef
29. júl 2013

@akova maly zapali nema,ja som rozpravala s pani Slebodnikovou a vravela ze vyvod na brusku mat nebude,lebo ze je na tom este dobre.s panom Molcanom sme uz dohodnuty,ak bude v novembri mocovy mechur pripraveny na operaciu,tak ho zoperuje 🙂

akova
29. júl 2013

@williamjozef tak to máte super, ze zápaly nemava, my každý mesiac sme mavali 😒 ale uz sme po operácii a je pokoj 😉 pre nás bolo najhoršie to čakanie na operáciu lebo sa nám to stále posuvalo kvôli malému soplom a tým aj dlhšie sme boli na vyvode.... Nám vravel ze okolo roku by mal byt mechur ok, (ked mal maly 6mesiacov mu zistili reflux) a mali sme čakať až do jeho roku veku. Nakoniec sa to pretiahlo o 5 mesiacov a mechur stále nebol este úplne ok 😒

williamjozef
29. júl 2013

@akova no mi ideme na cystoskopiu v novembri a ked uz bude ok,rovno tam ostaneme,mna to tiez ubyja a hlavne to ze ma stale lieky,uff.no a po operacii uz nechodite do nemocnice?

akova
29. júl 2013

@williamjozef lieky berieme aj po operácii este 6 mesiacov. Chodíme uz len na kontrolu po operácii teraz ideme na konci augusta. Našťastie zápal sme nemali este a zbavili sme sa vyvodu tak som neskonale stastna, ze uz mame potom. Držím palce tiež som bola uz nanervy z toho vecneho čakania a odsúvania operácie . Este by nás mali poslat na cystografiu ako su na tom oblicky po tých zapaloch ale zatiaľ nikto nič nevravel kedy. Nám by mali este robiť aj druhu stranu lebo sme mali obojstranny reflux ale kým je ok tak to nebudú silit,ze niekedy pomôže aj operácia len jednej strany. Uvidím co povedia teraz na kontrole. Vy máte aký stupeň refluxu?

williamjozef
29. júl 2013

juj no to veru neviem aky stupen 😖 ma ho uz len na 1 strane,tam kde ma aj vrodenu vadu,tu bublinku na nocovode.

williamjozef
29. júl 2013

@akova je tu pisane VUR 3 stupen,tak neviem ci je to ono

akova
29. júl 2013

@williamjozef áno my sme mali až 4stupen teraz po operácii mám napísané 1tku 😉

akova
29. júl 2013

@williamjozef tak to ste na tom este relatívne dobre 😉 uz len vydržať do operácie držím palce

williamjozef
29. júl 2013

@akova dakujeme 🙂

akova
29. júl 2013

@williamjozef a my uz sme si raz písali ty máš Alanka teraz som si všimla... 😉 niekedy v apríli tuším sme sa stretli na oddelení ale vy ste uz odchádzali domov po cystoskopii....

williamjozef
29. júl 2013

ano tak sme bolo v aprili a minuly tyzden 🙂

snehovavlockapp
31. júl 2013

@williamjozef Ahoj, dr. Molčana poznáme, chodil na vizitu + bol pri nás , keď nás večer prepúšťali a teraz na kontrolách sme ho mali 2x za sebou. Je to príjemný muž, určite aj šikovný a odborník v tejto oblasti.
Náš tiez operoval pán primár, takže neporadím.
Držkajte sa. Nech to máte za sebou

snehovavlockapp
2. aug 2013

Ahojte, ma niekto skusenost po operacii s bakteriou " Klebseilla oxytoca "

dakujem za akukolvek odozvu.

mackoxxx
22. aug 2013

@akova Čitam, že už ste po, tak som rada. Držte sa a už žiadne zápaly ani iné komplikácie. U nás všetko OK. Len neviem ako Vám tak rýchlo určili stupeň 1. No snáď vedia prečo, lebo nám primár povedal, že skôr ako o rok nám nič na isto nepotvrdí. Všetko sa musí zahojiť a "stiahnuť". Teraz 16.9. nás čaká kontrola a objednajú nás na vyšetrenie (potvrdenie stavu po roku).

tortelinka
22. aug 2013

@williamjozef nas tiez operoval Molcan, som spokojna, dobry odbornik a prijemny clovek

williamjozef
22. aug 2013

@tortelinka DAKUJEM ZA ODPOVED 😉

snehovavlockapp
26. aug 2013

@mackoxxx MY sme tiež polroka od operacie...a sme postupili zo 4ky na 3ku...
asi v pripade @akova išlo o niečo iné, resp. nebolo až v takom zlom stave a rýchlo sa telíčko zotavilo

akova
27. aug 2013

@snehovavlockapp tak ja neviem baby mam napisane v papieroch po operacii VUR 1. Sin. - netusim co znamena skratka sin.???

akova
27. aug 2013

@snehovavlockapp inak sme boli tento tyzden na kontrole mame prist zas o 3. mesiace daju nam termin na cystografiu. Podla nej sa rozhodne ci operovat aj druhu stranu, dr. vravela, ze podla sono vyzera ze netreba 😉

buhu
31. mar 2014

@akova skratka Sin. je z latinciny sinistra a znamena to ´´lava´´ strana...ale to uz si asi medzitym zistila, vsak? pozeram na dost stary datum 🙂

dijefcatko
21. jún 2014

Ahojte, dcérka (5 mesiacov) má VUR 2-3. stupňa na ľavej strane. Pôjdeme asi na Kramáre na cystoskopiu. Máte skúsenosti? Aká dlhá je hospitalizácia? Aký je primár?

snehovavlockapp
21. jún 2014

@dijefcatko nam toto vysetrenie robili v Žiline,syn mal mesiac a v pohode to zvladol. U nas to bolo vsetko narychlo, bez hospitalizacie, doslova za 5min 12 nam robili akurtne vysetrenia a utekali sme s vysledkami do ba...
takze neporadim priebeh tohto vysetrenia v bratislave. Drzim palceky. Deticky su statočne, to len nas strach, obava vidia veci moc čierno :(

dijefcatko
21. jún 2014

@snehovavlockapp ďakujem, že si sa ozvala. dcérka má za sebou 2 zápaly, VUR na jednej strane, ľavej. máme za sebou cystografiu a scintigrafiu (podarilo sa bez anestézy), teraz nás odoslali do BA na konzultáciu s odporučením absolvovať cystoskopiu v anestéze. Bojím sa hlavne toho uspatia, podmienok v nemocnici, lebo tu v BB je to des a hrôza. Netuším, aký dlhý môže byť pobyt v nemocnici pri tomto zákroku, a to ešte budeme v cudzom meste...

snehovavlockapp
21. jún 2014

@dijefcatko ja teda nemocnice nemusim (teda kto aj hej, vsak) ale v Ba to bolo celkom v pohode. Personal - az na jednu sestričku - bol skvely. Ja nechcem pisat do vetra koľko tento zakrok trva, verím, ze sa ozve nejaká maminka, ktorá to ma aj s babom za sebou. Tusim, ze dva dni pokiaľ pokiaľ je dietatko po zakroku oki, ale to byva na 99%.
Na lačno , rano sa urobi hned vysetrenie a potom ked sa zobudi dietatko, tak tusim treba pit, piť, daju urcite infuzku na "očistu" .
Nebojkaj, všetko bude oki. S dietatkom - okrem toho kratkeho zakroku - budeš non-stop !!!
Na BB som počula zle scenare veru :(

dijefcatko
21. jún 2014

@snehovavlockapp dcérka zvládala pobyty v nemocke dobre, ja horšie, lebo v noci som s ňou nemohla byť. a kým ma ku nej sestričky zavolali, tak už bola vyplakaná a utrápená ☹ po každom pobyte zachraňujem mliečko...

williamjozef
21. jún 2014

@dijefcatko ahoj,mialy ma za sebou 5 cystoskopii ,ak mu vnutry nebudu nic strihat (malemu strihali zakazdym chlopne v mocovode)tak sa si tam 2 dni,ak by nieco riesili,dostane hadicku do susky a oni pozeraju moc,to ste tam 4 dni.no ja primara moc nemusim,nemam ho rada,je to taky namysleny debil,uz ho mam okukaneho.mi spolupracujeme s doktorom Molčanom.ale mi sme tam uz ako doma,inak az na prisnu jednu sestricku,co je aj tak faj,su vsetci mili 🙂 ubytovana si na izbe matiek a mala na izbe pacientov,to je jedine take naprd,ale cez den si aj tak stale v herni,alebo na jej izbe a vecer ti dovolia sestricky zobrat si ju k sebe do postele 😀 ,je to na rovnakej chodbe,takze pohoda.rano musi byt nalacno,naposledy moze pit o polnoci a asi bude prva,ak tam nebude mladsie dieta,ono je to podla veku 🙂 je tam herna,sice len do 18.00 ale maly sa tam zahra vzdy 😝 oni mozu chodit aj s tou cievkou,dostanu ju na snurku ,ako kabelku 😀 ak mas este nejake otazky tak sa pytaj.nas maly ma divertikel a reflux 3,ale naposledy sme boli vo february,tak dufam ze sa to nejako napravilo,riesime to uz od jeho pol roka,a stale hrozi operacia/premiestnenie mocovodu....