Operácia nezostúpeného semenníka na Kramároch
Ahojte🌸 Čoskoro nás čaká operácia nezostúpeného vajka u 2 ročného syna. Na kontrole pred rokom nám urológ povedal, že vajko je v slabine a že počkáme rok, no dnes -po roku, nám iný urológ povedal, že nevie vajko nájsť. Mám ho objednať čím skôr na vyšetrenie na Kramáre, kde nám dajú aj termín zákroku. Chcem poprosiť maminky, ktoré podstúpili s detičkami tento zákrok v tejto nemocnici, o ich skúsenosť, ako to detičky zvládali, koľko ste boli hospitalizovaní atď. Budem rada za každé info, či radu. Mam z toho veľký stres a bojím sa, aké to celé bude, ešte aj táto hnusná corona akurát... :( Ďakujem❤️
@misove vazne? Ako dobre, juuj, no bodaj by to bolo aj u nas tiez tak, ze by laparka nebola potrebna 🙏🏻
vsetko radsej vezmempre istotu so sebou (aj nosic), radsej mat ako nez by malo chybat, ked teraz je problem nieco vobec doniest a dnu nepustaju. Ideme do Michaloviec, k Mudr. Polak primar urologie a odbornik na detsku uro. Sme z Humenneho. Primar vravel iba, ze 1.12. prijem, na druhy den op a pobudneme 2 dni. Jaj chudatko, no uvidim, ci budem moct hovorit tam s anesteziologom tiez. Neskutocny stres z toho mam.
@hajanka verim, ze ste nervozna..presne viem co prezivate, ale aj ked vam to asi velmi nepomoze, tak nemajte strach, ukludnite sa co najviac sa da..deti z nas vycitia nervozitu a to im nerobi dobrotu..ale prvykrat som aj ja bola neskutocne vystresovana..tiez to bolo take rychle, ze sa skoro nasiel termin na operaciu a cely ten cas som bola v hroznom strese/napati/neistote a dva dni pred operaciou Timkovi vysiel pozitivny test 🤷. Ja som sa zrutila ako domcek z karat, ale teda druhykrat ked sme dostali termin tak som uz bola v uplnom klude a preto si myslim,ze to aj Timco lepsie zvladol..zaujimave, ze tam budete tak dlho..my sme jeden den prisli a druhy sme sli domov, ale to aj zato, ze to mame kusok..a tiez ma zarazilo, ze idete na operaciu takto pozde..preco to neriesili skor? Urcite zbalte radsej viac, hlavne teplomer ☺️ verim, ze laparku potrebovat nebudete 🙏.
@misove vies co, v aprili sme sa isli 1x ukazat k nemu, lebo nas pediatricka az vtedy poslala, to mal par dni po 1 roku. No a pan primar povedal, zenje to zatial ok a kontrola o pol roka - co bolo cca teraz. A uz sa mu to nezdalo, ze viac ako 2 roky vajicko v brusku nemoze byt, tak radsej to urobi hned, maly ma teraz o chvilu 20mes. Vidis, teplomer 👏🏻 Dakujem. Spisem si radsej zoznam ☺️ Aby som nezabudla. Este ma napadlo, ako prebieha potom prebalovanie? Nebude to problem, a utieranie, umyvanie?
@hajanka zaujimave, ze az vtedy si to pediatricka vsimla vsimla 🤔, ale hlavne ze o tom viete..zoznam je urcite dobry napad 😃 aj ja som na zoznamy ☺️. A prebalovanie slo uplne v pohode len som teda bola opatrna a nemohla som mu dvihat nohy hore..a umyvanie bolo tiez v fajn..on to vlastne bude mat prelepene, tak ho rychlo osprchujete a potom odlepite, vydenzifikujete, natriete a zalepite nanovo ☺️
@hajanka no kedze mal v sebe lieky tak on sa chcel postavit hned, ale mohol sa postavit az ked zjedol piskoty a napil sa vody..co on velmi nechcel, ale ja som ho poobede uz normalne postavila na nohy kedze sa mu hlava netocila a bol si na nohach isty..cim skor ranu rozhybes tym lepsie..
Mňa by zaujímalo že čo sú už po operácii semenika a chodíte každý rok na kontrolu , lekár vám nevravel že v tom semeniku má kryštáliky?mi ich máme a mala by som otázku na maminy.
Môžem sa opýtať ako vyzerala rana po operácii? Syna operovali včera ráno , postupne mu vajíčko začalo opúchať a mierne modrať . Povedali nám že to mierne opuchne no nie som si istá do akej miery je to ok a kedy by sa to mohlo začať zlepšovať.
@77sabrina11 moj syn mal vajicko opuchnute 2-3 dni, opuch bol pomerne velky, ale nemal tam modrinu. Ale pamatam si, ze ma ten opuch vtedy celkom vystrasil a volala som pre istotu do nemocnice. Tam ma sestricka ubezpecila, ze samotny opuch po operacii nevadi, ale ak by mal popri tom napr. zvysenu teplotu, tak mame radsej prist.
@zuz1177 ďakujem za odpoveď, teplotuje celý deň tak radšej pojdeme k doktorke
@mirulka167 dobrý deň boli ste na operácii? Lebo nás to čaká tiež chcem sa popýtať info

@hajanka ani Timkovi nebolo vidno na sone lave vajko, ale nakoniec sa im ho podarilo stiahnut..takze mozno vas prekvapia ☺️. S tym kojenim je to tusim trochu inak ako s normalnou stravou, to sa musite opytat priamo tam kde ho idu operovat..a je pravda, ze ak by mal laparku tak to dvojdielne by ho mohlo tlacit..tak skor overal ale aspon taky celorozopinaci..ja som ako naschval vzala taky, co sa rozopina len na jednej strane a to bolo obtiazne ho z neho furt vyvliekat..a nosic vraj nie je vhodny, ale prosto tomu dietatu to je uplne jedno, ono chce vas a nevysvetlite mu, ze nemozete ho tak zobrat, aj tak ho budete mat stale na rukach tak si aspon oddychnu vase krize..ako Timkovi sa kvoli tym par hodinam nic nestalo a to mal teda 4 rezne rany..neviem kam idete na operaciu, ale v Ba sa ma anesteziolog pytal ci chcem vyuzit moznost inej anestezy, v ktorej je uz aj davka analgetik, ktore maju trvanie tusim 4-6hodin, ze je to vlastne fajn ked sa preberie nic ho neboli..a ozaj to tak bolo, hned ako sa zobudil vyskocil na nohy..ale teda jemu bohuzial ucinkovali len tie 4h a potom veru uz len plakal a plakal..no a teplotoval z operacie, ale chvalabohu rano uz nie..ono on by ani v noci nemal tak dlho teplotu keby tam nie je nejaka sibnuta sestricka, ktora mu dala len 2,5ml Nurofenu..ved to viem aj ja, ze nurofen ma zle davkovanie na krabicke..cize mu to vobec nepomohlo a museli sme sa trapit dalsie styri hodiny kym mu dala cipok..