icon

Operácia strabizmu u MUDr. Fischerovej v Bratislave

itka111
24. sep 2016

Dobry den,
prosim o radu mamicky, ktore maju doma skuliace deticky.
17-mesacna dcerka skuli na obidve ocka striedavo, dost vyrazne, absolvovali sme vysetrenie v BB u ocnej, namerala jej 2 dioptrie, co vraj na jej vek je v poriadku a pomoze jej jedine operacia, kedze to je vrodene. Boli sme aj na vysetreni v nemocnici v BB, avsak neboli sme spokojni s pristupom - poslali nas domov, lebo dcera vraj este nie je schopna spolupracovat.
Konzultovali sme to s ocnou Dr. Gibalovou v Poprade, ta nas jednoznacne odporucila na Dr. Fischerovu do BA a riesit to cim skor - mate s nou skusenosti na jej sukromnej klinike? Ake su cakacie lehoty, poplaty, kde sa potom robi operacia? U nich na klinike alebo na Kramaroch? Plati sa aj za samotnu operaciu v pripade deti?
Budem vdacna za kazdy nazor! Vopred dakujem.

mily7
4. máj 2017

@zuzulkazu ďakujem.ak to nepôjde v ba presne pôjdem rovno tam.

outfit4you
4. máj 2017

@motylik222 cca 2 roky dozadu .... NO STRESS..

zuzulkazu
4. máj 2017

@motylik222 fisherova nastavitelne stehy nerobi to som sa pytala ako prve ked som sa k nej objednavala,myslim ze nikto na slovensku
Fisherova je za klasiku
Citala som o tom je to urcite lepsia metoda ale xas sa robi v lokalke a teda podla toho popisu ja posero by som sa dost bala,asi by mi museli dat xa kybel naladovky 🙂 vivat anestze ze nevies co sa deje 🙂

motylik222
4. máj 2017

@zuzulkazu Ahojky...tak ja už som z toho jelen heh vravím idem teraz v utorok do Neovízie priamo že Fischerová bude operovat...budem v celkovej anestéze,nie lokálnej...pri lokálnej by som odmietla...všetko má na papieroch čo mi v januári dala u nej v ambulancii...tak som sama zvedavá🙂

motylik222
9. máj 2017

No ahojte dievčatá moje,tak už som domka🙂 konečne sa napchávam jedla pijem vodu heh 😀 od včera som nemohla ani pij jest...operácia dnes ráno 10.40 zatial myslím všetko OK...bolo to rýchlo a bezbolestne😍 uvidíme ked daju zajtra dole nálepku z oka😉

ksenzy1
22. jún 2017

@motylik222 ahoj,mozem sa opytat,ako si dopadla,tiez chcem ist na operaciu strabizmu,avsak bojim sa,ze bude zly vysledok,kedze to nebudu robit nastavitelnymi stehmi,ale klasicky. Stale zvazujem,ci si to urobit tu na SK,alebo ist do ciech,kde to robia metodou nastavitelnymi stehmi. Mam jeno oko skulacie a povedala,by som,ze to nie je ani tak vyrazne,ze jedno oko inde a druhe uplne inde,aj sa mi podari niekedy,ked si spravim viac zaberom spravit fotku,kde mam oci subezne,tak neviem,dakujem pekne

motylik222
22. jún 2017

@ksenzy1 ahojko,ja som zatial moc spokojná...žiadna bolest,žiadne zlé negatívne zážitky,pocit nič skutočne...keby ešte raz niečo ,idem do toho aj druhý raz...velmi dobrý pocit,aj doktori,personál ....investícia peniažkov myslím nelutujem dobre ani tažkosti žiadne ...mesiac mám po ani neviem že som niekde bola...určite Odporučam!!!

motylik222
22. jún 2017

@ksenzy1 tou vetou zatial spokojná ...som myslela že sa mi to dufam nevráti heh :D cvičit sa má tak zo 3x denne prstom...približovat si niečo a do strán ...nič hrozné dá sa za den zmáknut...ako aj pozabudnem niekedy ,no snažím sa hoc kde sedím som prstom si krutit 😂štichy sa vsiakli vstrebali...nevyberali mi ich ani...hned o týžden som šla na kontrolu bola dobrá👍

veronm
24. jún 2017

@zuzulkazu sme objednany teraz v pondelok, len som sa nespytala pri objednani,ci sa aj plati

ksenzy1
24. jún 2017

@motylik222 dakujem,takze aj s vysledkom spokojna,vyzera to esteticky ako u zdraveho cloveka,ci uplne tak nie a mozem vediet aka bola cena so vsetkym ? 🙂 Poistovna asi nic nepreplaca...

zuzulkazu
24. jún 2017

@veronm jasne ze hej,ja som platila 50v maji,ona je visto sikromna bohuzial

zuzulkazu
24. jún 2017

@veronm fisherova je sukromna u klobusicnej neplatis nic

motylik222
24. jún 2017

@ksenzy1 nechcem stále tomu uverit,ked mi všetci hovoria,už sa dívaš priamo pekne atd...stále si neviem na to zvyknut že to je velký zázrak pre mna naozaj za tolké roky...žiadna bolest,krvavé oko už vôbec...mám cvičit prstom si približovat a do strán ,nič ináč ako som písala vyšie ,nebolelo nič ani štichy nevyberali...to bolo ...nikto ani nevie že som niekde bola ked nepoviem že som mesiac po...už sa aj malujem zvykám si na krásne oči cena prv začala u Fischerovej 30€ potom priamo v Neovízií 750€ no a po týždni operácií kontrola u Fischerovej 10€ ...poistovnu riešim ešte len teraz,prv mi všetci vraveli že je to kozmetická vada tam sa neprepláca nič...ale mi to nedalo ,poslala som do UNION lekársku správu+šek tak že idu preplatit,no ešte to nemám presne aká suma,ked mi daju vediet ohlásim sa 🙂 rátam o také cca 2týždne by som mohla mat už aj odpoved😉

veronm
24. jún 2017

@zuzulkazu myslela som klobusicnu, zabudla som napísať. ide muž so synom, tak aby nebol prekvapený keby u nej platí, ale ked píšeš ze sa neplatí, tak je to ok

ksenzy1
25. jún 2017

@motylik222 dakujem,ano preto sa pytam,lebo som pozrela cennik v neovizii a tam bola presne cena ako uvadzas 750€ pre poistenca vseobecnej,ktoru mam ja a pod unionom bola cena 290€ za zakrok,pekny rozdiel. Tak sa rozmysla prepoistit tento rok a potom ist na operaciu..ako aj tak by som nelutovala tie peniaze za to,ale tak ked he taka moznost,ze to vyjde menej,preco nevyuzit...

motylik222
25. jún 2017

@ksenzy1
tak ono celkove povedali že strabizmus sa neprepláca,že je to kozmetická operácia...záleží až čo napíše doktorka...ak napíše že zo zdravotných problémov možno aj...ale ja som nemala zo zdravotných,ale aj tak je to kravina podla mna,mne rezali oko 2x píšu že rezy no stehy -posuvali o 0,5mm tak aká kozmetika haha tý čo to schvaluju mám dost...ale čo počuvam na vätčšinu Union viac ponuka aj na zuby iné...detom mám zase Doveru
tam zase im preplácaju vracaju za lieky ...ale vravím,ešte mi nepreplatili ani korunu
tak uvidím čo kolko daju ...lebo ma to velmi prekvapilo ked prišiel dopis z UNION ...všetci aj moja doktorka,aj v Petržalke NEOVIZKA dokonca priamo na poistovni ked som bola v Prievidzi pred operáciou v UNION mi povedali že nepreplácaju strabizmus,že táto klinika je sukromná a idem tam nie zo zdravotného a tak.....no ale nedalo mi to,po operácií som si prefotila lekársku +šek a poslala v obálke priamo do BA riaditelovi a tým vyšším na Bajkalsku ,no a došiel dopis ma prekvapil...tak čakááám čo a jak heh 🙂

motylik222
25. jún 2017

@ksenzy1 a ešte som zabudla...ten ceníík v Neovízke je myslím divný...trošku aj myslím že nejednaju seriozne...mne v Januári povedali že budem platit 330€ a ked som si tam volala v Apríli ,že sa mi blíži den D a nemám na to či sa to dá nejak na splátky ,tak povedali že nedá sa na splátky ,iba iné zákroky...to nie,ale musím sa riadit podla ceny doktorky Fischerovej kolko mi napísala...je to zvláštne,lebo cenník maju a podla Fischerovej čo napíše
tak záleží ako sa s nou dojednáte,tolko platit budete...kolko Vám vystaví cenu
ked som si už koncom Apríla volala do Neovízky že prečo tam maju sumu 330€ na jedno oko,tak dodnes neviem čo mi povedala aku koninu...som z toho jelen
takisto ako teraz s tou poistovnou UNION..prišiel dopis že si mám žiadat sumu na pracovisku kde ma operovali ,že oni im potom peniaze vrátia
a on zas uplne iné vyprávali ...také čudné,že robia caviky,ked raz im to chce poistovna preplatit,čo šaškuju a okolo toho natahuju,že ešte musím čakat a také celé divné😒

zuzulkazu
26. jún 2017

@motylik222 ahoj, ja som sa po tejto skusenosti na to Fisherovej priamo pytala a povedala mi ze vseobecna neplati nic, pri Unione zavisi ci je to zo zdravotneho alebo kozmeticka, ze tam to velmi riesia ich revizny, lebo vsetko musi ist cez revizneho, a dovera ze 270e sa doplaca a ze tam to neriesia i ked v dovere mi tiez povedali ze zalezi co na to revizna doktorka, ale v mojom to fisherova si neriesila lebo ja mam take kombinacie ze mojimi ocami ze dovi dopo
ale skusala som si davat preplatit aspon cast za operaciu kratkozrakosti, najskor slubovali v dovere ze jasne nieje problem a potom ma revizna odbila s tym ze ved aj ona ma vysoke dioptrie
skoda ze v tomto debilnom state niesu lekari trestnopravne zodpovedni, inak by soms a uz davno sudila s tou kozou co ma "liecila" v dectve

motylik222
27. jún 2017

@zuzulkazu presne tak...celý tento debilný štát ach Zuzík čo ti poviem 😒

motylik222
19. júl 2017

Ahojte dievčatá,hlavne tie čo vás čaká operácia na strabizmus v Neovízií 🙂 konečne som sa dnes po 2voch mesiacoch dočkala konečnej odpovedi za platbu operáciu čo mi robili 9.Mája-Neovízka som platila 750€ a mala som iba 330€ Neovízka vyberá peniaze trošku klamlivo,moja poistovna Union tam ide na kontrolu ...zaplatila som im +ešte aj poistovna im preplatila zákrok...to znamená,že oni nemaju čo navyše vyberat od pacienta...ak by ste tu boli niektoré také čo ste tiež platili tuto sumu 750€ možno viac ,prosím ohláste sa mi,budu Vám vrátené peniažky😉

lubka72
19. júl 2017

@motylik222 napíš im to aj na FB, ako recenziu, lebo teda reklamu majú statočnú

motylik222
20. júl 2017

@lubka72 na FB už dlhšie nechodím....ani neviem či by som vedela heslo 🙂

zuzulkazu
20. júl 2017

@motylik222 baby este by som doplnila na stranke maju cennik, ze samoplatca 750 a všzp, union pacient doplaca 330 a dovera 270...
takze iba v pripade ze niekto bol poistenec unionu alebo dovery a pytali od neho plnu sumu... teba samozrejme overi co uviedol lekar do spravy lebo poistovne iba vtedy ak lekar uvediet ze to bola operacia zo zdravotnych dovodov
ale urcite sa netreba nechat odradit

ja som bola v juni na lasery, cena za operaciu 890 jedno oko cize x2...vysetrenie 70, tych 70 mi povedali ze mi odrataju v den operacie z ceny operacie, samozrejme ze neodratali, udajne je to akcia... dakujem pekne pri tych peniazoch... ostatne kliniky vam daju aspon okuliare slnecne tu som si musela tiez kupit takze dalsia stovka v ...
no marketing maju pekne premakani, este cakam kym sa mi ustali zrak po operacii ci sa to zlepsi zhorsi ale tiez im asi napisem peknu recenziu =D

motylik222
20. júl 2017

@zuzulkazu presne tak Zuzík,pekna bana takto zarábat ...je to veru divné ako to maju
ale Fischerová mi vôbec neuviedla nenapísala že zo zdravotných dôvodov a vrátili mi ten zvyšok ...pritom mi každý pred operáciou tvrdil ,že nepreplatia mi to že kozmetický výkon sranda no...ešte keby viem som si mohla pred operáciou zmenit Union za Dôveru a mohla som to mat za 270€euri heh ...ale dobre je to už ,som vôbec vdačná štastná že sa to podarilo😀👍

pauca
30. sep 2017

Ahojte. Tiež mám strabizmus v kombinácii s astigmatizmom - mám to vrodené - nie že len kozmetická vada - narodila som sa z nevyvynutim očným svalom, ktorý drží oko rovno. Ako dieta som mala tiež okluzor (nalepeny na okuliaroch), cvičili sme pero do pera, obkreslovanie a rôzne iné.

Chystám sa v novembri k dr.Fischerovej na konzultáciu, mám už aj termín operácie - a neskutočne sa na to tesim, že budem vidieť 😌. Pozerať 3 roky cez jedno oko, lebo druhé je tupozrake a zachádza až do vnútorného kútika. Naučila som sa žiť s pocitom, že som to už ako dieťa mohla mať za sebou, len vďaka neschopnosti nemenovanej detskej ocnej lekárky, narážky od ľudí (hlavne cigáni - škulava slepá pi*a 😭), sebavedomie už dávno nemám - pri rozhovore mám sklopenu hlavu, radšej hľadím do zeme ako ľuďom do očí .. hanbím sa za seba 😭 ... a pomalí už ani nesoferujem, lebo sa to proste nedá ...

A takú prognózu čo mi dala tá nemenovana očná dr. že j možné že v 30tke budem slepá ... nebyť dr.Fischerovej asi zháňam bielu palicku a zlatého labrika 🐶🐕

motylik222
30. sep 2017

@pauca pekný večer,strašne moc Vám držím palec 👍prajem zo srdca❤...poznám všetko čo píšete,to isté som si prešla...hlava dolu radšej nikam nepozerat a hanbila sa,trpela dlhé roky😢...ja som od Mája strašne štastný človek,Nový život😍 ...ešte mi aj 420€ preplali z celkovej sumy 750€ pri Union,no mali chybu,nesmu tak pýtat ,bolest strach uplne bokom,nič žiadna ani bolest,štichy takisto nevyberaju samé sa vstrebu,tak už dufam bude všetko OK😘

pauca
1. okt 2017

@motylik222 tak to ste ma potešila, ani sa nebojím ani nič. Len nech to už mám za sebou nič iné si neželám v tejto chvíli ( zároveň z očami sa mi budu robiť aj nové zúbky-moje sú total zničené). Chcem veru aj ja žiadať poisťovňu nech prispeje. A tá celková suma 750€ je za obe oči ?

motylik222
1. okt 2017

@pauca ahojky,nie nie cena 750€ čo mi vystavila cenník pani dokt.Fischerová bolo iba jedno lavé očko
všetci doktori,celá Neovízia ba aj ona samotná Fischerová mi vraveli že mi operáciu nepreplatia,nakolko kozmetická vada atd...mne to nedalo,po zoperovaní som prefotila šek+lekársku správu poslala 1Trieda do Union
a prišla správa ,že sumu nesmu požadovat 750€ im to preplácaju automaticky
to znamená,keby tam nenapíšem,zaplatila som aj ja ,aj im preplatili,nikto nevie
takže suma na jedno očko zákrok pri Union 330€ -čiže ten zvyšok vrátili t.j-420 🙂

pauca
2. okt 2017

Výborné takže skúsim hneď na vyšetrení pozistovat čo ako.
Ja potrebujem obidve urobiť

zuzulkazu
20. nov 2017

zienky necaka teraz niekedy niekoho operacia? ja idem 5 decembra =)