Ako prebieha operácia strabizmu u detí?

tanula28
15. feb 2025

Dobrý deň dcérku čaká operácia strabizmu ma 3 roky v apríli a bojim sa ako to bude prebiehať,a hlavne ako mala zvládne prelepené obe očká a aj či sa podarí operácia a nebude mať nejaké problémi.Mate stym skúsenosti ? Dakujem za odpovede a ešte operácia bude na Kramároch

ariannazara
15. feb 2025

Pripnem sa nas to tiež caka. Keď budeš taka láskava napíšeš mi potom ako ste dopadli.
My ideme 5 mája na konzultáciu.

simsalabim
15. feb 2025

Mojej dcere v podobnom veku operovali oci, tiez na Kramaroch, ale tsk pred 15.rokmi… po operacii tak vyvadzala, ze nevidi, ze jej jedno oko ciastocne odlepili, aby sa ukludnila 🙃

sims122
15. feb 2025

@tanula28 Moja dcéra bola operovana minulý rok v Košiciach keď mala 6, na jedno oko. Prvé hodiny po operácii ju to rezalo v oku, bola uplakana, ale zvládla to. Odporúčam vziať do nemocnice niečo cim by ste ju zabavili a odputali pozornosť. Čítať knihu, hrať karty a pod. Tiež sme museli dať dole náplasť lebo vyvadzala, bol to asi pre ňu šok plus bola po narkóze. Na druhý deň po operácii už bola ok. Operácia pomohla, no stále nosí okuliare, oko sa prispôsobuje, trochu sem tam škúli, ale nie tak strašne ako predtým. Kľudne sa pýtajte ak niečo.

tanula28
autor
15. feb 2025

@simsalabim ja sa toho tiež bojim že bude moc plakať aj s toho že nevidí aj od bolesti

tanula28
autor
15. feb 2025

@sims122 ja si myslím že je horšie keď operujú obe oči naraz že nevidí ani na jedno oko a bojim sa aj ako zvládne anestezu a myslite že je treba zobrať okuliare slnečné keď pôjdeme domou aby jej svetlo neťahala oči ?

janinah
15. feb 2025

Okuliare netreba,pri operacii oboch oci kludne poziadajte,aby lepili len jedno,oni vedia ktore.Z mojich skusenosti s detskymi pacientami skoro stale plati nervozny rodic = nervozne dieta,= kludny rodic= kludne dieta.

sims122
15. feb 2025

@tanula28 slnečné okuliare nám netrebalo. Chápem, že sa bojíte, aj ja som sa bála. Pred operáciou jej dali taky ten oblbovak takže ona bola kľudná 🙂 a po operácii nám naozaj najviac pomohlo odpútať tu pozornosť a druhy deň už bolo dobre 🙂

deti95060810
15. feb 2025

dcére skrabizmus pekne upravili okuliarmi...trvalo to síce dlho, ale výsledok super.
operácia bola zrušená kvôli výsledkom krvi...

tanula28
autor
15. feb 2025

@janinah to není povinne že musia byt obe oči zalepené ?

janinah
15. feb 2025

@tanula28 na nasom pracovisku nie...nie je to vnutroocna operacia,len operacia svalov a zasita spojovka

tanula28
autor
15. feb 2025

@janinah rozumiem a ešte by som sa chcela spýtať môže sa stať že sa aj operácia nepodarí a môže mať dcérka následky ? Veľmi sa bojim aj toho

tanula28
autor
15. feb 2025

@sims122 a v deň keď tam prídeme budeme môcť ísť aj sa hrať do kútika alebo sa prejsť po chodbe ? Že či nebudeme musieť byt len v izbe a ešte by ma zaujímalo ako je to zo stravou pre malú a pre mňa ? Povedali nám že mala bude mať len že dospeli nemajú zabezpečenú stravu

sims122
15. feb 2025

@tanula28
Prvý deň mala len vyšetrenia anestéziologicke, očné a príjem v nemocnici. Potom celý deň nič také, takže sme chodili aj do kútika sa pohrať a len sme čakali. Druhý deň hneď ráno mala operáciu a poobede sme sa zase išli pohrať. Ale my sme mali len taky kútik v rámci jedálne, to bol len malý stolik a nejaké hry a skladačky. Tretí deň ráno ju vyšetrili a poslali domov.

sims122
15. feb 2025

@tanula28 my sme si v KE mohli vybrať či bude mať len ona alebo ci chcem aj ja (s doplatkom). Sestričky vraveli ze mne je brat obed zbytočne a presne tak aj bolo. Porcie boli veľké a ja som dojedala po nej. Ale neviem ako to je inde. Ale bol tam aj bufet, aj manžel niečo vedel doniesť.

danka56
16. feb 2025

Už som dospelá ale mám za sebou štyri také operácie. V takomto veku som to zvládla najlepšie. Omnoho náročnejšie bolo v osemnástke.
Áno oči sú prelepené, ale tak asi len do druhého dňa. Potom odlepili, pravidelne bolo potrebné kvapkat kvapky a mastičku dávať po určitom čase, neviem presne koľko som musela cvičiť- hýbať očami so strán, hore dolu a sledovať tak nejaký predmet.
Stichy odišli samé. Odporúčam zobrať so sebou slnečné okuliare, slnko mi hrozne vadilo keď som šla z nemocnice.

danka56
16. feb 2025

A teda keď boli oči zalepene, tak to vo svojej podstate bolo omnoho lepšie ako keď mi ich odlepili. Po odlepení, keď som musela už otvoriť oči som mala pocit, ako keby tam stále dačo mám a neskutočne ma to reze. Na kramaroch su v tomto smere fakt odborníci. Operácia sa určite podarí. Držím palce

tanula28
autor
16. feb 2025

@sims122 a aj dávali niečo od bolesti ?a to ste isli do kútika aj po operácii?

tanula28
autor
16. feb 2025

@danka56 dakujeme snáď to nejak zvládneme

sims122
16. feb 2025

@tanula28 nie nedávali, to bol podľa mňa skôr taký nepríjemný pocit ze ju to rezalo. Predpisali jej kvapky do oka co sa dávali viackrát denne, večer masticku. Týždeň som ju nechala doma a tak išla normálne do škôlky. Ak si dobre pamätám tak prvý týždeň sa nemala veľmi namáhať, cvičiť. A nejaký čas nemohla do bazéna, tak sme vynechali plavecký v škôlke.
Ten kútik bol len stolik v jedálni, hrali sme sa na izbe a potom tam v jedálni.

gabika100
16. feb 2025

@tanula28 Moja mala prelepene obidve oci. Bola po operacii chvilu aj v kutiku, aby jej presiel cas. Sestricky hovorili, ze ak by jej tie prelepene oci velmi vadili, daju jej to dole. Ale nebolo treba, zvladla to. Na bolest oci sa nestazovala, vadila jej kanyla na ruka. Bala som sa rovnako ako ty, preto som to stale odkladala, ale neboj sa, vedia co robia, zvladnete to!

anketkarka
16. feb 2025

@danka56 môžem sa opýtať, prečo boli potrebné až 4 operácie?

danka56
16. feb 2025

@tanula28 to bolo dávno nepamätám si to tak. Ale fakt ako dieťa som to zvládla úplne v pohode.

@anketkarka silný strabizmus.

pajka83
23. mar 2025

@tanula28 a kedy mate termín? Moja ma termín v aprili. Ma 1 rok a tiež sa toho veľmi bojim, že ako to zvládne.

tanula28
autor
24. mar 2025

@pajka83 29 apríla máme termín ale to už bude mať 3 roky tak hádam to zvládne celkom dobre ,len si neviem celkom predstaviť zalepené oči obydve ale som počula že keď to dieťatko dobre neznesie že stále bude plakať že odlepia aspoň jedno oko

pajka83
24. mar 2025

@tanula28 my mame 16.4. No uvidíme, ako to dáme.

tanula28
autor
24. mar 2025

@pajka83 podľa mňa väčšie deti to horšie znášajú ako tie malé si myslím

pajka83
25. mar 2025

@tanula28 ja vôbec neviem ako to spravím, že nebude od polnoci piť mlieko. Mne sa v noci ešte budi na mlieko. :(

lienka444
28. apr 2025

@tanula28 Dobrý večer, moju dcérku operovali, keď mala 2, a potom 3 roky. Obe oči. Zvládla to statočne. Tiež sme boli na Kramároch.

tanula28
autor
29. apr 2025

@lienka444 a chcem sa spýtať,neplakala moc keď mala zalepené očká od bolesti alebo ze ma zalepené ?

lienka444
29. apr 2025

@tanula28 Ťažko to niesla, ale bola veľmi statocna. Musela som byť stále s ňou. Väčšie deti to horšie niesli.