Dobrý deň dcérku čaká operácia strabizmu ma 3 roky v apríli a bojim sa ako to bude prebiehať,a hlavne ako mala zvládne prelepené obe očká a aj či sa podarí operácia a nebude mať nejaké problémi.Mate stym skúsenosti ? Dakujem za odpovede a ešte operácia bude na Kramároch
Mojej dcere v podobnom veku operovali oci, tiez na Kramaroch, ale tsk pred 15.rokmi… po operacii tak vyvadzala, ze nevidi, ze jej jedno oko ciastocne odlepili, aby sa ukludnila 🙃
@tanula28 Moja dcéra bola operovana minulý rok v Košiciach keď mala 6, na jedno oko. Prvé hodiny po operácii ju to rezalo v oku, bola uplakana, ale zvládla to. Odporúčam vziať do nemocnice niečo cim by ste ju zabavili a odputali pozornosť. Čítať knihu, hrať karty a pod. Tiež sme museli dať dole náplasť lebo vyvadzala, bol to asi pre ňu šok plus bola po narkóze. Na druhý deň po operácii už bola ok. Operácia pomohla, no stále nosí okuliare, oko sa prispôsobuje, trochu sem tam škúli, ale nie tak strašne ako predtým. Kľudne sa pýtajte ak niečo.
@simsalabim ja sa toho tiež bojim že bude moc plakať aj s toho že nevidí aj od bolesti
Okuliare netreba,pri operacii oboch oci kludne poziadajte,aby lepili len jedno,oni vedia ktore.Z mojich skusenosti s detskymi pacientami skoro stale plati nervozny rodic = nervozne dieta,= kludny rodic= kludne dieta.
dcére skrabizmus pekne upravili okuliarmi...trvalo to síce dlho, ale výsledok super.
operácia bola zrušená kvôli výsledkom krvi...
@tanula28
Prvý deň mala len vyšetrenia anestéziologicke, očné a príjem v nemocnici. Potom celý deň nič také, takže sme chodili aj do kútika sa pohrať a len sme čakali. Druhý deň hneď ráno mala operáciu a poobede sme sa zase išli pohrať. Ale my sme mali len taky kútik v rámci jedálne, to bol len malý stolik a nejaké hry a skladačky. Tretí deň ráno ju vyšetrili a poslali domov.
@tanula28 my sme si v KE mohli vybrať či bude mať len ona alebo ci chcem aj ja (s doplatkom). Sestričky vraveli ze mne je brat obed zbytočne a presne tak aj bolo. Porcie boli veľké a ja som dojedala po nej. Ale neviem ako to je inde. Ale bol tam aj bufet, aj manžel niečo vedel doniesť.
Už som dospelá ale mám za sebou štyri také operácie. V takomto veku som to zvládla najlepšie. Omnoho náročnejšie bolo v osemnástke.
Áno oči sú prelepené, ale tak asi len do druhého dňa. Potom odlepili, pravidelne bolo potrebné kvapkat kvapky a mastičku dávať po určitom čase, neviem presne koľko som musela cvičiť- hýbať očami so strán, hore dolu a sledovať tak nejaký predmet.
Stichy odišli samé. Odporúčam zobrať so sebou slnečné okuliare, slnko mi hrozne vadilo keď som šla z nemocnice.
A teda keď boli oči zalepene, tak to vo svojej podstate bolo omnoho lepšie ako keď mi ich odlepili. Po odlepení, keď som musela už otvoriť oči som mala pocit, ako keby tam stále dačo mám a neskutočne ma to reze. Na kramaroch su v tomto smere fakt odborníci. Operácia sa určite podarí. Držím palce
@tanula28 nie nedávali, to bol podľa mňa skôr taký nepríjemný pocit ze ju to rezalo. Predpisali jej kvapky do oka co sa dávali viackrát denne, večer masticku. Týždeň som ju nechala doma a tak išla normálne do škôlky. Ak si dobre pamätám tak prvý týždeň sa nemala veľmi namáhať, cvičiť. A nejaký čas nemohla do bazéna, tak sme vynechali plavecký v škôlke.
Ten kútik bol len stolik v jedálni, hrali sme sa na izbe a potom tam v jedálni.
@tanula28 Moja mala prelepene obidve oci. Bola po operacii chvilu aj v kutiku, aby jej presiel cas. Sestricky hovorili, ze ak by jej tie prelepene oci velmi vadili, daju jej to dole. Ale nebolo treba, zvladla to. Na bolest oci sa nestazovala, vadila jej kanyla na ruka. Bala som sa rovnako ako ty, preto som to stale odkladala, ale neboj sa, vedia co robia, zvladnete to!
@danka56 môžem sa opýtať, prečo boli potrebné až 4 operácie?
@tanula28 to bolo dávno nepamätám si to tak. Ale fakt ako dieťa som to zvládla úplne v pohode.
@anketkarka silný strabizmus.
Pripnem sa nas to tiež caka. Keď budeš taka láskava napíšeš mi potom ako ste dopadli.
My ideme 5 mája na konzultáciu.