Operácia zuženeho tenkého čreva u novorodenca.

chelka
8. jún 2020

Dcérka sa narodila so zuzenym tenkým črevom. Stále grcala zelenu tekutinu. Po pár dňoch ju operovali, odstránili jej z čreva tú prekážku a zašili. Všetko bez komplikácií, dávajú jej cez hadicku mlieko ktoré jej ide priamo do tenkého čreva. Občas jej dajú mlieko aj cez ústa,ale potom jej ešte stále vychádza tá zelená tekutina. Chcem sa spýtať, prežili ste niektorá to isté alebo niečo podobné? Museli vám dieťatko operovať ? A po akom čase sa úplne zotavili a začalo samo pekne fungovať a prijímať mliečko.

heln
8. jún 2020

Nebolo to moje dieťatko, ale starala som sa o dievčatko v DeD, ktoré sa tiež narodilo so zúženým črievkom. Už si nepamätám v akom veku ju presne operovali. Chodili sme s ňou na gastro, dlhšie bola iba na UM, až keď mala 8 mesiacov po kontrole na gastre sme jej začali dávať príkrmy a to špenát, brokolicu a podobné, museli sme dávať pozor na zeleninu, ktorá zapeká ako mrkva a pod. Pekne sa rozjedla a v podstate nemala nijaké problémy.
A zase známym sa narodila dcérka s úplne upchatým črevom, mala nejaký čas vývod, až neskôr ju operovali, teraz je už veľká a je úplne v poriadku.

chelka
autor
8. jún 2020

@heln ďakujem, a po operácii sa ako rýchlo zotavila? Kedy bola na tom tak dobre že ju prepustili z nemocnice? Moja je týždeň po operácii a stále má v žalúdku tu zelenú šťavu. Viem že to chce čas aby sa všetko zahohilo aj aby si zvykol žalúdok a črievko,ale už ju tak veľmi chcem mať doma

2ivana5
Dnes o 04:51

@chelka ahoj ako ste dopadli? Kedy ste začali podávať príkrmy? My sme tiež vracali zelené hneď po narodení a na piaty deň ho museli operovať lebo mal nedorotované črevá

chelka
autor
Dnes o 14:52

@2ivana5 ahoj, dcéra bola dva mesiace v nemocnici, kým jej vybrali sondu z nošteka. Potom som ju už mohla normálne kojiť, a neskôr dávať prikrm.