icon

Operatívne odstránenie strabizmu u detí

14. sep 2023

Ahojte, je tu mamička ktorej dieťatko bolo operované kvôli strabizmu (zabiehanie očka)?
Prípadne máte niekto tento problém? Ako ho riešite, respektíve ako ho rieši váš oftalmológ?
Zatiaľ ďakujem.

tehulka2011
14. sep 2023

Je tu skupina: https://www.modrykonik.sk/group/8530/

ano, boli sme na operacii, pomohlo, ale potom sme museli s ocami aj cvicit

autor
14. sep 2023

@tehulka2011 Ďakujem krásne, som netušila že je tu aj skupina.
Cvičenie spočívalo v čom? Upriamovať zrak na predmet?

tehulka2011
14. sep 2023

zaostrit na nejaky predmet a priblizovat ho az smerom k nosu (dieta nakoniec zaskuli dovnutra)
a potom je aplikacia amblyoplay na tablete, je to platene ale ucinne.

mariet24
14. sep 2023

Riešime zabiehanie očka od cca 1 roka, okuliare, okluzor a zlepšuje sa to. Malý má 3,5roka a dr sa vyjadrila že cieľ je aby ako 6rocny v okuliaroch neskulil

autor
14. sep 2023

@tehulka2011 Áno presne takto kázali cvičiť aj nám, operáciu zatiaľ nemala. Tú aplikáciu pozriem, ďakujem.

@mariet24 A syn má aj problém s dioptriami? Nám pri prvej návšteve hovorili aké sú spôsoby odstránenia strabizmu, lekárka spomenula aj okuliare ale na poslednej návšteve hovorila len o operácii.

mariet24
14. sep 2023

Áno má aj dioptrie, na tom očku ktoré mu zabieha má väčšiu. Vaše má koľko rokov?

autor
14. sep 2023

@mariet24 Naša bude mať v novembri dva roky, lekárka hneď hovorila že dioptricky sú očká v poriadku ale aj tak ako možnú nápravu spomenula okuliare. No na zatiaľ poslednej návšteve hovorila len o operácii.

mariet24
14. sep 2023

Tak určite záleží na veľa okolnostiach ako postupovat. My sme na tom tak, že cvičením sa snažíme tie ocne svaly posilňovať, ak sa to do tých 6 rokov nepodarí potom budeme zvažovať operáciu. Odkiaľ ste?

autor
14. sep 2023

@mariet24 A syn má strabizmus stále? Či len občas mu očko zabehne ako našej? My sme z Dubnice a očnú máme v Novom meste.

mariet24
14. sep 2023

Stále ma, ale v okuliaroch už mu to očko pekne drží, a to ešte nemá úplne dioptriu akú by mal mať, postupne zvyšujeme. Cudzí ľudia si to niekedy ani nevšimnú už, občas mu ale ešte úplne ujde...
Pýtala som sa pre to odkiaľ ste že možno by stálo za zváženie návšteva v Prievidzi - ortoptika pleoptika Horňáková. Ak nemáte náhodou bližšie takú ambulanciu. Určite by vás vedela po zhodnotení stavu edukovať ako doma cvicit očko, či by sa to ozaj nezaobišlo bez operacie

jankadankova
22. nov 2023

Dobry den,nahodou som narazila na tuto diskusiu..my sme tiez z okr.il a chodime do nmnv k ocnej,a teda dr.nas v posl.dobe dost tlaci do operacie...ja chodim s dcerou na cvicenia do za k dr.jarinovej,kt.zasa tvrdi,ze radsej neoperovat /dioptricky je tiez vsetko ok/..isla som teda na konzultaciu do ba a tiez zatial operovat nechcu..vy ste medzicasom tieto cvicenia niekde riesili?

jankadankova
22. nov 2023
mariet24
22. nov 2023

@jankadankova zatiaľ necvicime, malý má 3,5 roka moc ešte nespolupracuje, ale budeme, aj očná odporúčala napríklad prístroj CAM, ten mam v práci k dispozícii ale existujú aj aplikácie na mobil/tablet na tom principe

autor
22. nov 2023

@jankadankova Dobrý deň, lekárka v ZA je súkromná? Ako veľké máte dieťa? Prečo lekárka v ZA hovorí že radšej neoperovať? A zebiehanie očka máte stále, alebo len sem tam?

jankadankova
4. dec 2023

Dobry den,ano,je sukromna,kazde cvicenie sa plati...15e cca za 30min..ja mam 7roc.dieta,jej to oko neubieha stale,vidno jej to iba ked napr.vyjde na ostre svetlo,ale nosi okuliare a zda sa mi to podstatne lepsie,no tu uchylku ma stale okolo 7-8st..v podstate obidve lekarky riesia,ze nevedia,co to urobi v puberte,lenze ta zo za hovori,ze ked sa to teraz zoperuje a narastie hlava v puberte,tie svaly sa mozu posunut a bude potrebna dalsia operacia..