icon

Opuch zrakového nervu: Skúsenosti a liečba kortikosteroidmi

prepelicka1234
3. júl 2024

Dobrý večer,
Mal niekto ? Dcéra má bola hospitalizovaná dostávala kortikoster.liečbu v infúziách.. zatiaľ sa jej zrak zlepšil bola prepustena včera a dnes už vidí horšie... máte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem .

sisa_s
3. júl 2024

@prepelicka1234 bola po infuziach prevedena na tabletkove kortikoidy? Ci jej to uplne vysadili?

prepelicka1234
autor
3. júl 2024

@sisa_s nemá tabletky len kvapky dostala NEVANAC

kacena4
3. júl 2024

ak ju vcera prepustili mate sa do 3 dni hlasit u obvodaka/pediatra a ten zvazi ci a co treba dalej posle vas pravdepodobne na ocne kde by vam mali tiez vzdiat prednostne ako po hospitalizacny stav takze so sebou prepustaciu spravu a doliecia vas ambulantne. drzim palceky

prepelicka1234
autor
3. júl 2024

@kacena4 ďakujem 😔

sisa_s
3. júl 2024

@prepelicka1234 isla by som zajtra na kontrolu tam, kde bola hospitalizovana, pozru sa, ci nastal nejaky progres a zmenia liecbu mozno, nevanac mi pride "o nicom" na doliecenie ..inak sa tazko vyjadrovat, lebo je to narocna diagnoza, ma vela pricin, casto sa ani nezisti

evkakorcek
3. júl 2024

@prepelicka1234 čo máš v prepustacej správe? CSCH? Centrálna seriózna choriretinopatia. Ako vidíš?

sisa_s
3. júl 2024

@evkakorcek opuch zrakoveho nervu je nieco uplne ine ako CSCH...

prepelicka1234
autor
3. júl 2024

@evkakorcek toto isto nie

prepelicka1234
autor
3. júl 2024

@sisa_s ďakujem za info..

taktotedanie
4. júl 2024

@prepelicka1234 mala vylucenu NMO Devicovu chorobu?
My sme mali dve dievcata hospitalizovane , vylucili sme vsetko ale ze totalne totalne vsetko ( dokonca jedna mali mali farmu a otestovali na vsetko co sa dalo vsetky zvierata lebo uz sme sa nevedeli coho chytit) a negativne vsetko vsetko co sme odoberali a nakoniec toto bolo posledne po com sme patrali a nakoniec sa tato dg potvrdila (14,16rocne)