icon

Ortopedické vložky do barefoot topánok pre deti

alex2019
13. máj 2025

Ahojte, chcem sa spytat ci mate s tymto skusenosti, nakolko poradila mi to kamoska a celkom sa mi to zapacilo.
Totiz deti (3 a 6) maju ploche nohy, nosia aj tie ortopedicke papuce do skolky, take na predpis. Cvicenie sme nejak nezvladali, planujem to znova skusit takze ano uvedomujem si ze je to dobre.
Mensi ma dost siroku nozku, taku labku preto jeho prve topanky boli barefoot lebo proste nic ine neobul, teraz sa snazim ortopedicke, ma dd step a protetiku. Avsak minule leto mal barefoot sandalky take z protetiky a proste pekne mu sedeli a tym, ze ma sirsiu nohu podla mna to bolo pre neho lepsie ze tie prsteky nema stlacene - napr v teniskach protetika co nosi si myslim, ze sice super, ze maju vlozku ale vpredu je tam podla mna noha stlacena viac nez by musela.
Preto sa mi paci napad kupit barefoot a dat vlozku kvoli klenbe, protetika barefoot ma relativne pevnu patu, tj na tie jeho clenky to podla mna nie je nejaka katastrofa, vo froddo uz si myslim, ze captal ked ich mal..
Dakujem za nazory. Zial tato tema detskych topanok a plochych noh pre mna vzdy bola velmi matuca lebo nazory sa roznia a aj fyzio a ortoped hovoria casto nieco ine.

jaroe
13. máj 2025

samozrejme, ze by to bolo lepšie. Na každej, aj na "normálnej" obuv je nevhodné, ak sú prsty stláčané k sebe, ale ak je to tak aj u topánok, ktoré si hovoria "ortopedické", tak to neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Čo je ortopedické na topánke, ktorá deformuje nohu...?

dolka899
13. máj 2025

Neda sa to kombinovat, barefoot topanky su siroke na vlozku. Tiez som to chcela skusit. Dd step mame so spevnenou patou, nie barefoot a su super. To je dobra alternativa ku barefoot.

simsalabim
13. máj 2025

Ja pouzivam 3/4 vlozku do barefoot topanok. Takuto https://www.svorto.sk/ortopedicke/144-vlozky-se... Detske take asi nevyrabaju, ale asi sa daju zastrihnut a nalepit?

gabka1987
28. máj 2025

v rehabilitacnom centre napreduj sa venuju plochym noham. poradia cviky, a aj vyrabaju stielky na mieru, take specialne aj do barefoot obuvi. maju super fyzioterapeutov