Otvorené ústa syna počas dňa aj spánku. Riešenie?
Ahojte. Mám dvojročného ,syna narodil sa predčasne v 32 týždni neviem či to bude mať súvis. Všimli sme si, že poslednú dobu možno tak spával častejšie ,má otvorene ústa. Dycha nosom,lebo keď priložíme ruku na ústa tak nič necítiť. Všimli sme si, že aj cez deň má väčšina času otvorené ústa. V decembri sme boli na orl kvôli stafylokokovi, ten je prelieceny. Teraz chorý nie je . Máte niekto podobný problém? Dosť sa bojím že toto bude mať ako ja. Tiež spím celý život s otvorenými ústami len horšie že ja aj dýcham ústami. A ešte aj keď spí má úplne zaklonenu hlavu , toto isté ako aj ja. Ako sa to dá riešiť alebo nechať to tak ? Nechcem aby mal takú tvár padlu dopredu.
Riešiť na ORL, najskôr má zväčšenú nosnú mandľu
@anonym_2f5bc6 pozrela ho ,zeby si toto nevšimla?
podľa mna mandla
No a čo je na tom zle? Niekto aj chrápe
@anonym_autor nosnú mandlu mu kontrolovali?
@marhulka13 aha tak to neviem či toto presne pozerala, ďakujem. Pozerala mu nos uši hrdlo brala stery ale neviem či sa zaoberala úplne mandľami
No a čo je na tom zle? Niekto aj chrápe
@anonym_19f28a no nie je to najlepšíe pre deformáciu tváre
@anonym_19f28a no nie je to najlepšíe pre deformáciu tváre
@anonym_autor ale nebude mať žiadny deformovaný tvar nepreháňaj
moja dcera ma 7 a spi tiez velakrat (neviem zas ci vzdy alebo ako lebo nesedim a nepozeram na nu) s pootvorenymi ustami, aj cez den ked sa hra alebo sustredi tak tiez ich ma pootvorene. Na ORL sme nonstop kvoli castym zapalom stredneho ucha. Doktorov sme uz vymenili viacerych a vsetci tvrdia ze ma mandle v poriadku 🙂 tak ja uz neviem tiez...
@anonym_19f28a nie? Tak so pozri čo je facies adenoidea.
Autorka,smer orl a pivedať čo pozoruješ na synovi aj na sebe.
Áno, treba skontrolovať nosnú mandlu, či nie je zväčšená.Synovi sa nesmierne uľavilo, keď mu ju vyoperovali.Ostal mu však návyk mať otvorené ústa, nakoľko mu značne ochablo svalstvo dolnej čeľuste.Riešili sme potom u logopedičky niekoľko rokov, správne dýchanie a spevnenie čeľustného svalstva.
My s otvorenými ústami bojujeme už dlhodobo a áno prináša to radu zdravotných a estetických problémov nadväzujúcich na seba. Odporúčam liečiť a riešiť, hoci u nás vybratie nosnej nepomohlo.
My s otvorenými ústami bojujeme už dlhodobo a áno prináša to radu zdravotných a estetických problémov nadväzujúcich na seba. Odporúčam liečiť a riešiť, hoci u nás vybratie nosnej nepomohlo.
@anonym_f139b7 ďakujem pekne ako to riešite ďalej prosím vás ?
@anonym_autor ja tiež spím s otvorenými ústami v istej faze spanku, ale dýcham nosom. Ani mi to nenapadlo riešiť to, že to nie je normálne.
@anonym_autor myslim si, ze za tym bude nosohltanova mandla, precitaj si o nej viac tu:
https://www.modrykonik.sk/blog/strapco13/article/nosna-nosohltanova-mandla/
Mandlu daj skontrolovat a objednaj ho rovno aj ku klinickemu logopedovi. Riesime to. Logoped ti da cvicenia na posilnenie svalov tvare a jazyka. My s tym bojujeme a teda cakala som, ze to bude ok skor. Mandlu ma von 2,5 roka a stale to nie je ok. Nas ma aj zuzenu klenbu v ustach, padnuty jazyk,nema ho na podnebi a preto tie otvorene usta. Predtym ich maval zatvorene. Stacila zvacsena mandla polroka, kym sa to poriesilo a taky problem.
@anonym_f139b7 ďakujem pekne ako to riešite ďalej prosím vás ?
@anonym_autor tazko, ale prinieslo to naozaj veľa problémov- “facies adenoidea”, nie je len pojem, ale je to aj výzor môjho dieťaťa. Niekoľko rokov trpí opakovanými respiračnými infektami spôsobenými aj úzkym “nosom”, ma zlu výslovnosť, rok ma zavedený hyrax v podnebi, aby sa zmiernilo gotické podnebie. Zuby sú jazykom vytláčané von, ma výrazný predkus, skrizeny,zhryz. Svaly okolo úst sú oslabene, aj v 10 rokoch je nutne cvičit s logopedom. Dôležité je cvičiť, zbaviť sa zlozvyku mať otvorené ústa, u mojej dcéry problém S celoročnou alergiou ma stále “opuchnutu slznicu nosa, tak si pomáha dýchaním ústami .viem , že nie všetky deti takto dopadnú,ale u nás bohužiaľ áno. Ps: tiež predcasniatko, hoci neskore🙂
@anonym_autor tazko, ale prinieslo to naozaj veľa problémov- “facies adenoidea”, nie je len pojem, ale je to aj výzor môjho dieťaťa. Niekoľko rokov trpí opakovanými respiračnými infektami spôsobenými aj úzkym “nosom”, ma zlu výslovnosť, rok ma zavedený hyrax v podnebi, aby sa zmiernilo gotické podnebie. Zuby sú jazykom vytláčané von, ma výrazný predkus, skrizeny,zhryz. Svaly okolo úst sú oslabene, aj v 10 rokoch je nutne cvičit s logopedom. Dôležité je cvičiť, zbaviť sa zlozvyku mať otvorené ústa, u mojej dcéry problém S celoročnou alergiou ma stále “opuchnutu slznicu nosa, tak si pomáha dýchaním ústami .viem , že nie všetky deti takto dopadnú,ale u nás bohužiaľ áno. Ps: tiež predcasniatko, hoci neskore🙂
@anonym_f139b7 och bože :/ tak mate toho dosť za sebou ,mám pocit že budeme na tom istom. Môžem sa spýtať nemali ste problém aj s jedením keď bol menší? A kedy mu vyoperovali nosnú mandlu ?
@anonym_19f28a ty buď ticho ak o niečom nevieš a nevyjadruj sa k tomu! Kiežby som ja mala rodičov čo sa takto zaujímajú a nemusela by som ísť v 28 rokoch na ťažkú operáciu čeľuste kvôli deformácii tváre kvôli takémuto dýchaniu! Vyjadruj sa len k tomu čo vieš!!!
@anonym_19f28a ty buď ticho ak o niečom nevieš a nevyjadruj sa k tomu! Kiežby som ja mala rodičov čo sa takto zaujímajú a nemusela by som ísť v 28 rokoch na ťažkú operáciu čeľuste kvôli deformácii tváre kvôli takémuto dýchaniu! Vyjadruj sa len k tomu čo vieš!!!
@queendixie ahoj môžem sa spýtať prečo ideš n operáciu? Tiež dýchas ústami? Aj cez deň deň alebo len v noci ?
@queendixie mám niečo podobné alebo skoro podbney,tiež to rodičia neriešili, celý život tak spavam tiež mám mierny predkus krivé zuby ktoré idem tiež riešiť konečne strojcekom a mam tiež tak vpredu tvar uzku. Budeme mať niečo podobné. Pre operáciu si sa rozhodla sama alebo bolo odporúčané kvôli tomu dychaniu ústami ?
Mandlu daj skontrolovat a objednaj ho rovno aj ku klinickemu logopedovi. Riesime to. Logoped ti da cvicenia na posilnenie svalov tvare a jazyka. My s tym bojujeme a teda cakala som, ze to bude ok skor. Mandlu ma von 2,5 roka a stale to nie je ok. Nas ma aj zuzenu klenbu v ustach, padnuty jazyk,nema ho na podnebi a preto tie otvorene usta. Predtym ich maval zatvorene. Stacila zvacsena mandla polroka, kym sa to poriesilo a taky problem.
@anonym_5203b3 prosim tá kedy mu vyberali mandlu koľko mal rokov?

Riešiť na ORL, najskôr má zväčšenú nosnú mandľu