icon

P91 Iné poruchy mozgovej funkcie novorodenca u 3 mesačného chlapčeka

janina3479
15. jan 2019

Prosím vás mate niekto skúsenosť s touto diagnózou som zúfalá a strašne sa bojím ako každá matka mam. 3 mesačného chlapčeka dnes nás doktorka poslala na neurologické vyšetrenie kde do výmenného lístku napísala túto dg.

nerya
•
15. jan 2019

Nepovedala preco vas tam posiela?

janina3479
autor
•
15. jan 2019

@nerya vraj ma. Menšiu hlavičku ved ma obvod 42 a dĺžku 66cm nikomu z nás sa nezdá ze by mal malú hlavičku

janina3479
autor
•
15. jan 2019

@janina3479 jemu narástla hlavička o 2 pásma a mala o 3

deti95060810
•
15. jan 2019

pozri percentilové grafy veľkosti hlavy u detí - chlapcov do 3 rokov
alebo
obvod hlavy kojence, rastové grafy.sk
čo som pozerala tak máte nie malú hlavičku, ale skôr väčšiu...ale však pozri sama...

deedol
•
15. jan 2019

to vam napisala pediatricka?
mne to tak pripada, ze nieco vam tam musela/chcela napisat. (my sme boli na gastre a malemu nic nezistila, ale pre istotu chcela, aby pil nadalej specialne mlieko, tak mu napisala tiez takuto divnu diagnozu, nieco v zmysle "ine poruchy travenia".) v kazdom pripade, pediatricka nemoze len tak od oka zistit, aku ma maly neuro diagnozu a CI VOBEC nejaku ma. prave preto idete na to neuro vysetrenie. neboj sa dopredu, uvidis, co povie neurolog/icka. kedy mate termin? drzim palce!

meluela
•
15. jan 2019

@janina3479 aky mal obvod hlavicy po narodeni? neurologicka spravi sono a podla toho hned uvidite co a ako .. ak ryhchlo rastie hlavicka tak moze byt ze je tam vela mozgovomiesneho moku, ak pomaly rastie tak moze byt predcasne zrastanie svov .. ale 42 je na 3 mesiace este v norme, takze dufam ze bude vsetko ok a drzim palce 🙂

janina3479
autor
•
15. jan 2019

@meluela prosím ta pekne a keby tam bolo veľa toho moku tak preboha ako sa to ďalej rieši ja sa len bojím a nechcem aby do neho niečo pchali

janina3479
autor
•
15. jan 2019

@deedol ďakujem ti krásne termín mame v utorok mali sme tam ísť už dnes len doktor co to robí, robí iba utorky a malý keď sa narodil mal obvod 33cm a dĺžku 50cm