Pečeňové testy a krvný obraz u bábätka

sisamichaela
9. nov 2022

Ahojte mamički mam pol ročnú dcérku asi pred dvoma mesiacmi sme boli u doktorky a brali jej krv povedali ze ma o trosku zvysene pečeňové testy a krvi obraz bol v poriadku ona sa narodila na 34 týždeň s váhou 1670kg a mala malo červené krvinky brali sme maltofer potom sme to vysadili a bolo všetko ôk papala umelé mliečko nenatal prešli sme na nutrilon jednotku ale vôbec nepribera od toho stále stojí na jednej váhe a ma od toho riadku stolicu včera sme boli stim u Dr a povedala ze to môže byť od toho nutrilonu ze asi by trebalo iné včera som kúpila bebu a ta jej zachutila viac ako nutrilon tak skúšame toto minulý mesiac sms boli na ultrazvuk pecene a dr povedala ze tam není nič žiadna infekcia proste je od liekov včera jej dr bral krv zajtra volam o vyslkedy povedala ak budú zle ideme do nemocnice ale ja si myslím ze budu trosku zvýšenú kvôli tomu lebo bola chorá teraz a dosť veľa lieky brala berieme flavobion no ale ona ma defekt komoroveho a predsienove septa na srdiecku a selest myslite ze ta pecene ma súvis z srdiečkom mate stimto skúsenosti dosť sa bojím aj keď dúfam verím ze výsledky budú dobre a do nemocnice nepôjdeme kvôli tomu nepribera lebo to mliečko nutrilon nerobi jje dobre môže spapat koľko chce stoho nepriberie preto som kúpila tu bebu keď papala ten nenatal žiadnu problém priberala od kedy sme dávali nutrilon od tej doby nepribera ani nechudne poraďte mi mamičky mate skúsenosti s mlieckom nurtilon a beba a z výsledkami

simca06022011
9. nov 2022

Ja osobne si nemyslim, ze vysledky pecenovych testov suvisia s UM. To moze byt skor napr. z infekcie, liekov, napr. zltacka novorodenecka zvykne toto robit (?) ale to predpokladam, ze ono nie je.. Rovnako nikdy sme nemali zvysene pecenovet esty z hocijakej choroby, beznej. Mate asi viac zdravotnych problemov, naozaj to nechaj na lekarov. Ak vas aj poslu do nemocnice (vysledky este nemas, mozu byt aj OK), tak je to lepsie ako doma sa stresovat a "hadat" co to moze byt na MK. Vysetria vsetko a uvidia.

sisamichaela
autor
9. nov 2022

@simca06022011 keď sa narodila žltačky mala a bola v inkubatore 4 dní primárka povedala ze nemala silnú a zas z tím srdiečkom sme sledovaný stále je to také idte ako to bolo ja si myslím ze ten nutrilon jej nerobil dobre ze nepriberala zas boi sme na tom ultrazvuku poslali sa výsledky na infekčné a tam povedali ze infekciu nemá a nič n apeceni neni bude to z liekov bola teraz chorá tak jasne zs bude mať zvysene ked brala veľa lieky ale ona od narodenia brala 7 až 8 tabliet denne ta preto si myslím ze také mala potom sms vysadili niektoré teraz berie flavobion pyridoxin vigantol

simca06022011
9. nov 2022

@sisamichaela porad sa s lekarom, tu ti zbytocne budeme radit... podla mna pecenove testy sa nezvysuju len tak z nicoho nic a ani preto "ze bola chora". A nutrilon.. moja mala zltacku taku ze ani do tabuliek sa nevpratala s hodnotami a nutrilon pila do roka urcite, tie pecenove hodnoty potom klesali postupne,ale teda do 3t uz ich mala ok. Nepriberanie moze zase suvisiet s tymi vysledkami pecene. Nie len s UM. Ale to uvidite, nie kazdemu babatku vyhovuje kazde mlieko.
Flavobion je vyzivovy doplnok na regenraciu pecene, pyridoxin a vigantol su predsa vitaminy. Ak si dobre pamatam, ziadne extra lieky, neviem ci mozu mat na vysledky nejaky vplyv. NEviem inak preco ten flavobion napr. davaju tak malemu babatku, ale ako pisem, len lekar vie... co preco a ako.